Running clinic

Idag har jag och min kollega tränat med en tjej som heter Moa. Hon är PT via FUSTRA och håller hus på Elite Wellness i Göteborg där hon tränar många kunder, bland annat en av Sveriges bästa triathleter. Min kollega har tränat med henne förut och öste lovord: och jag kan bara hålla med!

Fokus på timmen låg på löpteknik. Vi började med att göra några övningar med en pinne för att titta på styrkor, svagheter och begränsningar. Det där med pinne alltså – det är superbra för att träna rörlighet och något jag gärna vill få till lite oftare i framtiden. Rörlighet tycker jag är extra bra att träna med PT, för det är svårt att se och känna vad man gör fel! Jag hade en hel del att tänka på under de övningar vi körde och framförallt måste jag aktivera ett gäng bortglömda muskler lite här och var. Moa filmade medan vi körde övningarna för att visa vad vi gjorde och hur det såg ut egentligen – med särskilt fokus på axelposition, höftposition och hållning. Det är inte precis så som man tror att det ser ut i alla lägen.

Efter ett tag hoppade vi på löpbandet och filmades när vi sprang – och hur vi sprang efter lite teknikgenomgång. Vi tittade inte bara på fötterna utan hur steget påverkade resten av kroppen. Det var verkligen superbra och intressant att se! Jag ska försöka att aktivera fötterna mer i slutet av steget istället för att låta dem pendla så långt bak. När mitt steg blir långt så kommer kroppen i obalans och jag måste justera för det i andra kroppsdelar. Det var väl kanske inte just dessa ord som Moa använde så det kan kanske låta lite knasigt, men jag tog med mig många klokheter från dagen även om jag är dålig på att få ner dem i ord.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Det där skulle jag behöva! Börjar bli mer och mer medveten om mitt katastrofala löpsteg – och få se sig själv springa vore superskoj (och lärorikt).

    Lotta 2012-08-30 13:49:42 http://www.fullfartframat.se
    Svara
  • Skulle verkligen vilja göra en sån grej eftersom jag allvarligt tror att det är något seriöst fel på mitt löpsteg! 🙂

    erika 2012-08-30 09:32:17 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Det låter ju riktigt intressant!

    Sara Borg 2012-08-30 08:01:01 http://saraborg.blogspot.com
    Svara
  • Vilken rolig grej! 🙂
    Och visst har löptekniken otroligt stor betydelse!!

    Sonja 2012-08-29 22:27:37 http://www.motionwellness.blogspot.se
    Svara
  • Kul grej! Det där med att filma är fantastiskt bra, föreläsningar, skidteknik och hållning kan alla förbättras genom en enkel faktisk vy av verkligheten som den är.

    Uppochhoppa 2012-08-29 22:24:11 http://www.uppochhoppa.se
    Svara
  • Åh va roligt och intressant de lät. Och framförallt tycker ja de e super kul att de fanns i Göteborg! Ska jag kolla närmare på:)

    Camilla 2012-08-29 22:07:00 http://millastraning.blogg.se
    Svara
  • Vilken toppengrej att få vara med om. Lyckos dig!

    Lina 2012-08-29 21:54:50 http://linaflickan.blogspot.com
    Svara
  • Riktigt bra!!! Jag skulle absolut behöva mer löpteknik 🙂
    Då måste Moa upp på min rekommendationslista 🙂

    StepUp 2 Fitness 2012-08-29 21:53:09 http://www.stepup2fitness.se
    Svara
  • Ja, visst är Moa bra!
    Jag var hos henne och fick en liknande genomgång som du i mitten av juli. Om några veckor ska jag dit igen och se om det har blivit några förbättringar (efter min månad med Run4Fun).

    Kristina 2012-08-29 21:51:53 http://joggandesund.wordpress.com
    Svara
  • Oj så roligt det låter!

    Cherie Mårtensson - Mamma till Emma 2012-08-29 21:25:38 http://www.mammacherie.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!