Tränad för livet

Jag försov mig till yogan imorse. Så himla onödigt. En kvart innan alla skulle samlas med tårna på mattan ringde min klocka. Vem hade stängt av de 5(!) larmen jag satt på 05.44, 05.45, 05.46, 05.47 och 05.50 vet jag inte. Kan det ha varit jag?

På väg till jobbet märker jag att ett halvårsgammalt inlägg på min blogg fått några hundra besök från en finsk sajt. Det är någon slags mammasajt kan jag utläsa. Jag går in och läser. Det är en tråd som handlar om mig.

Jag är jävligt dålig på finska och ärligt talat så är inte Google Translate särskilt mycket bättre. Men jag förstår ju att det handlar om att jag är tjock. Miten näin pullukka voi pitää urheilublogia? Treenaa ihan hirmuisesti, mutta missä tulokset? Google översätter det till: Hur detta kan vara knubbiga sport bloggar? Träna rätt hemskt, men vad resultat?

Sedan följer en tråd där jag förstår ord men inte sammanhang men så mycket kan jag utläsa att vissa inte fattar ett dugg. Under några timmar på förmiddagen är det lite ledsamt i mitt huvud. Sedan går jag och tränar Crosstraining på SATS Medis för en fantastisk galen Jamaican och jag är på topp igen.

Jag vet ju att jag inte är smal. Jag är inte ledsen för det. Men jag blir ledsen för alla andra fantastiska underbara personer där ute som inte har den självbild som jag har. Alla andra som är ledsna för att de inte är smala (och de som tycker att de är för smala, för all del!). Alla andra som på minsta lilla vis sätts åt sidan för att man inte passar det vi tror är idealet för hur träningsglada och hälsosamma människor ser ut. Jag blir ledsen för alla de som kuvas under människor som inte har vett att förstå bättre. Ledsen och ledsen förresten. Jag blir faktiskt jävligt förbannad.

Det finns positiva inlägg i den finska tråden. Det förstår jag (tack – om ni läser detta!). Det finns också idiotiska inlägg. När jag började läsa dem så slutade jag. Jag läser inte sådant som ger mig negativ energi. Inte skvallertidningar, bloggar som gör mig irriterad eller skitinlägg. Jag är inte nyfiken på vad andra personer som jag inte skulle ge 5 öre för, har att säga om mig. För de vet inte.

De har förmodligen ingen aning om att hälsa inte sitter i en viss storlek på byxorna och allt det andra som jag har skrivit om här. De har ingen aning om att man kan träna av andra anledningar än att bli smal. De har ingen aning om att en sådan som jag är så jäkla frisk att jag knappt varit sjuk på evigheter. Att en sådan som jag tränat och tränat och sprungit och sedan sprungit lite till och aldrig varit skadad. Att en sådan som jag gör dubbelt så många tåhävningar som den smalare tjejen bredvid på passet på lunchen. Kan göra några fler utfall på kortare tid. Kanske faktiskt är lite starkare. Eller, let me rephrase: rätt så jävla mycket starkare. Rätt så jävla mycket mer tränad. Fast jag har en valk på magen och dallriga armar och det har inte hon.

Vissa människor vet helt enkelt inte vad det handlar om. Och jag tycker synd om dem om de aldrig kommer förstå. De kommer alltid vara begränsade.

Strong is the new skinny, har ni nog hört. Det är inget fel på att vara smal. Men det är fel att smal är det ultimata. Bättre är att vara tränad. Tränad för livet och för det man vill göra. Tränad för att vara frisk. Eller tränad för att kunna uppfylla sina drömmar. Tränad för att leva.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
78kommentarer
  • Vad oerhört bra, vettigt och vackert skrivet! Dessutom precis vad jag behövde höra idag.

    Josefin 2016-03-14 18:59:13
    Svara
  • […] i det som redan skrivits nyss (det finns en otrolig mängd reaktioner) – och det som skrevs för länge sedan. Och jag instämmer det som SATS VD Farhad skriver på SATS Facebooksida. Jag hoppas att man sagt […]

    Träningsglädje « Träningsglädje 2012-11-06 13:07:52 http://www.traningsgladje.se/2012/11/traningsgladje-4/
    Svara
  • Men oj, du är ju så förbaskat underbar människa! Jag har skrivit det förut (tror jag nog) om ditt sätt att se på dig själv. Jag älskart! Jag älskar dessa inlägg, din styrka, din glöd, din tro på dig själv. Det är så underbart att läsa! (Inte om de som ska trycka ner dig-det är skittrist).
    Jag blir bara SÅ inspirerad och tacksam av dina inlägg!
    Jag vet att jag är långt ifrån att känna som du men jag tar mig dit. Jag kommer att ta mig dit, det är bara så… Jag ska också bli nöjd med mig själv!
    Tack fina du för att du delar med dig!

    Thea 2012-08-03 18:56:26 http://theasutmaning.blogg.se/
    Svara
  • […] eller människor som ger mig negativa tankar och känslor. Just när det gäller energitjuvar är Sara en förebild – hon har många gånger skrivit om hur hon har eliminerat energitjuvar ur sitt […]

    Troll i tankarna « Kraft och energi! 2012-07-31 07:40:25 http://kraftochenergi.com/2012/07/31/troll-i-tankarna/
    Svara
  • Ett bra inlägg! Alla är skapta olika; hur liten eller stor man än är utifrån sin kroppstyp så ser vi olika ut. Face the truth!!
    Det är bättre att vara nöjd som man är. Du sänder ut sådana vibbar å det gillar jag. Du ger inspiration och stärker självkänslan. Du får mig att ta ett pass extra emellanåt å inspirerat mig att … göra smothies 🙂

    Mia 2012-07-29 18:04:38
    Svara
  • Ligger lite efter i att läsa blogginlägg men f*n vad ledsen jag blev nu! Den här världen är så värdelös ibland. Men bra skrivet Sara och stor kram till dig! Har fö hörts säga om dig att ”man ser ju att hon är stark och vältränad”. Jomenvisst 🙂

    Erika 2012-07-29 15:26:22 http://sandsnovatten.blogpsot.com
    Svara
  • Så väldigt väldigt bra! Du är en ren inspiration och det har inget med din storlek att göra, du är grym och visar att styrka och träning är så mycket mer än en siffra på vågen. Jag älskar att du är så galet positiv och att du älskar det du gör, DET om något är inspirerande för andra att läsa om och så väldigt mycket lättare att hitta egen motivation ifrån. Fortsätt med det du gör!

    Josefine 2012-07-29 08:02:58 http://Hujedami.blogspot.com
    Svara
  • Så väldigt väldigt bra! Du är en ren inspiration och det har inget med din storlek att göra, du är grym och visar att styrka och träning är så mycket mer än en siffra på vågen. Jag älskar att du är så galet positiv och att du älskar det du gör, DET om något är inspirerande för andra att läsa om och så väldigt mycket lättare att hitta egen motivation ifrån än en bild på en nerdeffad

    Josefine 2012-07-29 08:01:32 http://Hujedami.blogspot.com
    Svara
  • tack alla fina fantastiska människor där ute!

    Träningsglädje 2012-07-28 21:54:45 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Sara, du är en fantastisk inspirerande kvinna och förebild för många av oss här ute i träningsvärlden. Jag är själv en av de ”tjocka/stora” som älskar det jag håller på med, att sprida träningsglädje och hålla i gruppträningspass. Jag är tränad, som du, jag är stark och uthållig och framförallt, sund i kropp och själ. Fortsätt skriva, debattera, provosera och inspirera.
    // Caroline

    Caroline 2012-07-28 21:53:24
    Svara
  • Jaa… Vissa ( jag nämner inga namn men tänker på vissa finska mammor) använder inte huvudet.

    Om man ska Orka någonting måste man ha något på kroppen.
    Man kan välja att bli smal och vek, fast ”fin” eller bli Stark ock kunna Göra något.

    Adam Rönne Idänge 2012-07-28 01:38:47
    Svara
  • Jag tycker att du är grymt inspirerande. Bästa träningsbloggen ever!

    Lisa 2012-07-27 19:24:23
    Svara
  • det är sånt här som gör att man blir kär i dig vännen!

    Em Eriksson 2012-07-27 16:55:14 http://www.emliscious.blogspot.com/
    Svara
  • Sara, du är en sådan förebild för så många unga tjejer! TACK!

    Livsstilskonsulten 2012-07-27 16:05:16 http://livsstilskonsulten.wordpress.com
    Svara
  • Bravo sara! Du är så fruktansvärt stark och klarar av mer än de flesta (antagligen på psykiskt och fysiskt)

    Josefin 2012-07-27 09:19:27 http://jossefinast.blogg.se
    Svara
  • Heja dig Sara! Själv har jag trivselvikt, eller som min son sa, din mage är så mjuk och skön.

    mia 2012-07-27 09:09:30
    Svara
  • Du är BÄST på så många sätt- från insidan till utsidan. I min värld är en underbart vacker varelse.

    Jessica 2012-07-27 00:31:42 http://www.jessicaclaren.com
    Svara
  • Hmm .. detta är nog en finnlänning som inte riktigt har koll på mkt! Bara för att man nu inte är smal, så betyder inte det att man inte orkar mer! Jag tycker du är grym! Och ibland blir jag avis på hur mkt du orkar! 🙂 Önskar att jag hade den energin som du har .. och du ska veta att jag strävar efter att ha den viljan som du har! Den kommer hoppas jag! 🙂

    Ida 2012-07-26 21:44:19 http://enjoylifeforreal.blogg.se
    Svara
  • Alla kommentarer är verkligen så klockrena. Det är ju därför vi vill läsa din bok när den kommer ut.. för att du är den du är. Inte en som tränar för att visa upp en deffad kropp utan för att träning är så himla mycket mer. Och så himla kul! Din kropp är ju helt enastående; maratonlopp och långa cykellopp ( kommer tyvärr inte ihåg namnet men att du cyklade länge och i kyla kommer jag ihåg 😉 ) för att inte tala om all skidåking, både längd och utför. Jag är iallafall grymt imponerad.

    madelaine 2012-07-26 15:27:04 http://www.foodclean.wordpress.com
    Svara
  • Åh, allt som är sagt är egentligen redan sagt men ville också skriva under på att jag tycker att du är en grym förebild och bara utstrålar vad träning faktisk handlar om, LEVA!

    Malin 2012-07-26 14:45:58 http://www.malinstang.se/blogg.php
    Svara
  • Gud vad bra skrivet 🙂
    Hoppas att det är fler som inser att det inte är allt att vara smal, utan att det finns mer i livet att sträva efter. Att träna för att bli stark och må bra PÅ RIKTIGT som du faktiskt Är ett levande exempel på 🙂

    Kram

    Linnea 2012-07-26 11:19:16 http://Jagkanjagvilljagska.blogspot.se
    Svara
  • Jag skäms när man får höra något sånt speciellt när man själv är från Finland och vet hur långt efter vi är med alla trender inom träningen. Jag har en vännina som är lite rundare än vad jag är men jag märker att hon har bättre kondis och styrka än vad jag har. Och det kommer ju till detta hur man mår inombords. Jag gillar läsa din blogg och jag hoppas du fortsätter i samma stil. Ta ingen skit!

    Ann 2012-07-26 11:16:20 http://beyoufitness.blogspot.com
    Svara
  • Dessa tyckanden från alla håll och kanter. Så onödigt. Men tur att du är såpass stark att du kan skita i det.
    Skulle du vilja veta exakt vad något betyder så maila länk till mig så kan jag översätta (läser annars inga finska mammasajter så känner inte till vilken sajt det kan tänkas vara).
    Kram på världens starkaste Sara. Du är du och ska vara såå stolt över det!

    Miss Agda- Småbarnsliv och endorfiner 2012-07-26 10:39:59 http://blogg.alltforforaldrar.se/missagda/
    Svara
  • Jag får inte träna och äta vad jag mår bra av för då är jag ett anorexi/ortorexi-fall. Och du blir hackad på för att man inte kan vara rundare och samtidigt stark, vältränad och sund… Men du gör helt rätt i din inställning och jag ska suga åt mig av den och låta de olyckliga människornas kommentarer rinna av mig.

    Sara 2012-07-26 10:07:44 http://blogg.skanskan.se/loparbloggen
    Svara
  • Tack! Så himla rätt och så otroligt bra skrivet. Det här är en riktig träningsblogg, en som visar träning när det är som bäst. Livet sodet faktiskt ser ut. Så trött på att få upp hundra bantningsbloggar om man vill läsa om träning. Jag är gymnast och har förstått att folk gärna tror att duktiga gymnaster är små och pinnsmala. Ack så fel! För att gå till toppen måste man ha bred bringa med plats för stora lungor. Breda axlar som kan bära mycket muskler. Lagom med fettreserver för att orka med 3 timmars pass. Att va smal och vältränad är INTE samma sak! Jag tycker att du visar det så himla bra 🙂 Ser fram emot fortsatt trevlig läsning.

    Sara 2012-07-26 07:44:50
    Svara
  • You go girl!!!!! Så skönt att läsa det sätt på vilket du hanterar och förhåller dig till blogginlägget!! DET är du det!’

    Carina 2012-07-26 01:07:24 http://carinaboren.se
    Svara
  • Ni är fantastiska allihopa. Tack för att ni kommenterar, för att ni engagerar er och för att ni är så himla fina och har så stora hjärtan. Det är helt ofattbart fantastiskt!!!

    Och tack ni finsktalande att snabbtolkat tråden åt mig. Och att det finns så fina människor som även förstår fastän de kanske inte läser. Det glädjer mig. Det finns hopp om mänskligheten!!

    Många kramar till er alla!!

    admin 2012-07-26 00:37:51
    Svara
  • 2 REJÄLA tummar upp på dig!!

    Åsa 2012-07-25 23:13:12 http://fightfit.blogg.se
    Svara
  • Finaste Sara, de är bara avundsjuka! För att du har allt de där de inte har och dessutom är galet snygg!!!
    Kram!

    Ingmarie 2012-07-25 22:24:28 http://blog.nemonisimors.com/
    Svara
  • kommer från finland, sittet för tillfället och läser på denna mamma sajt (vauva.fi) (pratar både svenska, som modersmål och finska) ni har rätt, den som skrivit inlägget är en idiot, men de andra är emot den som skrivit.
    inlägget heter: hur kan en sådan här mullig person driva en träningsblogg, och en har svarat..för att man bara kan, hon ser ut att vara vältränad och trivas med sig själv, hon är en bättre rollmodell än vi andra semi/wannabe tränare som tränar för att bli smala, för att duga till någonting osv..

    måste ännu skriva att jag har lidit av ätstörningar i hela mitt liv, jag har 2 barn, har gått upp ca 30 kilo vid varje graviditet, och senare försökt banta för att bli smal, för att jag skall duga, för att jag tycker att om jag inte är smal så är jag ingenting..dettas bantande har nu gjort att min snart 5 åriga dotter kan ta i sitt skinn på magen och konstatera att hon inte är nöjd med sig själv för att hon har ”fläsk”. (vilket hon absolut inte har) hon har hört det av mig och tar efter..
    Jag är så trött på mig själv att alltid behöva ha den känslan att om man inte är smal så behövs man inte till något.

    Jag tycker att du skall, så som du skrev strunta i dem för oftast är det någon som gärna skulle träna, men inte har tid eller helt enkelt inte orkar, och för att man skall då själv må bra så måste man ta ner på någon annan, i detta fall var det tyvärr du.
    Fortsätt vara du, s**t i vad människor tycker och tänker, jag hoppas själv att jag skulle kunna bli sådan någon dag..

    wilma 2012-07-25 22:19:56
    Svara
  • Du måste verkligen vara en av de sundaste och smartaste människor jag stött på. Många skulle kunna lära sig så mycket av dig! Oavsett nationalitet. Kramar.

    Jojohanna 2012-07-25 22:03:29 http://skynda.blogspot.com
    Svara
  • bra jävla skrivet, de där finnarna vet ju inte vad de snackar om. eisa peitää självbilden, girl 😉

    anna almighty 2012-07-25 21:53:53 http://sannaunderanna.blogg.se
    Svara
  • faktiskt bra skrivet! du är ju stark både fysiskt och psykiskt! helt otrolig 🙂 träning=glädje, absolut.
    började själv först för ca 4 år sen njuta av träning, det var då jag märkte att det gav glädje, en pigg, stark och frisk känsla. innan hade jag försökt träna men pga andra skäl som att gå ner i vikt, det var verkligen ingen motivation som fungera för mig.
    du däremot strålar med träningsglädje genom bloggen så att andra också kan suga i sig delar av det och själva bli motiverade. TACK

    minna 2012-07-25 21:11:50 http://minnashandarbete.blogspot.com
    Svara
  • Jag är bliir rabiat förbannad först och vill gå snabbkurs i finska för att ge svar på tal men inser att du som vanligt ligger steget före och just genom att fortsätta vara den fantastiskt sunda, kloka VACKRA Sara du är vinner både respekt, hälsa och TRÄNINGSGLÄDJE. Jag tror de som började hacka var lite ”Lost in translation” och rätt sorgliga. HEJA säger jag!!

    Annie 2012-07-25 20:41:42 http://Www.runnerslove.wordpress.com
    Svara
  • Jag var också tvungen att göra som Nina längre upp eftersom jag har ”ganska goda” kunskaper i finska 🙂 Jag märkte också att största delen av svaren (nästan alla faktiskt!) var stöttande gentemot dig och folk skrev mycket fina saker både om ditt utseende och din blogg. Hoppas du kan ta åt dig av det istället och av alla fina saker som folk skrivit här. Tyvärr krävs det ju ofta a hell of a lot av snälla kommentarer för att man ska kunna glömma en elak (med man menar jag jag :)).

    Johanna 2012-07-25 20:20:09 http://curroergosum.ratata.fi
    Svara
  • Du är sund, stark, frisk och tränar för att du vill och mår bra av det. De stackare som bara tränar för att bli smala ”snygga” och imponera på andra mår nog inte alls lika bra. Dessutom tror inte jag att de tränar vidare år ut och år in, vilket är den bästa investeringen i sig själv och sitt liv. Fortsätt vara som du är. Du är en fantastisk inspiration för många. Jag blir lika peppad varje gång jag går in på din blogg. Kram!

    Ylva Malmquist 2012-07-25 19:42:53
    Svara
  • Jag har precis hittat din blog och bara följt den under en kortare tid men jag tycker den är så inspirerande att läsa och jag tycker det är skitbra jobbat av dig, som sagt en inspirationskälla. Fortsätt som du gör, ta bara åt dig det positiva! Även den attityden (som du skriver så bra om här) ska jag börja anamma! Tack för att du finns och sprider glädje och inspiration! 🙂

    Catrin 2012-07-25 17:51:54
    Svara
  • gud vad tråkigt att det skrivs sånt och att dom inte förstår vissa saker.. Din blogg ger en motivation och glädje i att träna, blir alltid sugen på att träna/springa/cykla när jag läst din blogg! gud så mycket positiv energi du ger, keep going!

    frida 2012-07-25 17:47:57
    Svara
  • Dagens botten. Du är så mycket bättre än de där ruttna människorna.

    pilla 2012-07-25 17:14:48 http://pernillabredolt.com
    Svara
  • Mycket bra skrivet! Du peppar och får en att inse att storleken verkligen inte har någon betydelse, det handlar ju om hälsa! Om fler tänker som du skulle också fler må bättre 🙂

    OrienterarEmma 2012-07-25 17:02:38 http://orienteraremma.blogspot.com
    Svara
  • Ja det är verkligen tragiskt. Hur allt som betyder något är utseendet. Först och främst ska man vara smal och sedan ska musklerna synas lagom mycket (speciellt musklerna på magen är väldigt viktiga). Man ska antingen äta extremt energi och socker/fettfattigt eller fika fem gånger per dag. Hur kroppen mår på insidan verkar inte vara så viktigt…

    Du är förmodligen starkare än de flesta!

    Andréa 2012-07-25 16:53:43 http://lopningolivet.blogspot.com
    Svara
  • riktigt jäkla bra skrivet hörru! Håller helt och hållet med dig om precis allt. DU är verkligen min ALLRA största förebild. Du är det största beviset på att man inte behöver vara smal för att klara en massa saker. Visst du kanske inte är smal men du har klarat som himla mycket som. Jag tycker att man är hälsosam när man äter bra utan en massa pekpinnar och måsten och tränar på. Precis som du! Jag tycker att du är det perfekta idealet (heter det så?) på hur man är och lever hälsosamt. Du äter och lever ett liv utan måsten, tränar oerhört bra, duktig inom träning, sunt tänk, alltid så himla positiv och väldigt inspirerande. Jag tycker att man mer ska kolla på hur man lever och mår och inte hur man ser ut när man avgör om man är vältränad och hälsosam. Vill bara säga att du är bäst Sara, min idol och min allra största förebild och inspirationskälla.

    Sandra 2012-07-25 16:27:50
    Svara
  • Det är precis det här vi försöker förmedla till våra medlemmar!
    Kloka ord som vi behöver bli påminda om 🙂

    Aktiv Kvinna Lund 2012-07-25 16:25:04 http://www.aktivkvinna.se
    Svara
  • Träningsglad, hög på livet. Endorfinvacker och med skarp hjärna. Du avgör varför och hur du tränar och jag är glad över att få vara med på resan!

    Uppochhoppa 2012-07-25 16:17:21 http://www.uppochhoppa.se
    Svara
  • Du är så stark i dig själv och avundas den synen på livet! Jag har haft ett par dagar som jag var deppig, ”ser tjock ut, varför ger inte träningen resultat” istället för och tänka på hur viktig jag är själv i mitt egna liv…

    Jag skulle behöva ha dig typ i mitt vardagsrum 😉 Du är alltid så klok!

    Marie 2012-07-25 16:07:24 http://detfladdrartill.blogg.se
    Svara
  • Anledningen till att jag läser din blogg att du skriver just om träningsglädje, inga dieter eller hur man ska bete sig för att gå ner i vikt/bli smal. Jag älskar att träna precis som du, det är en del av mig och mitt liv och det har framförallt med välmående att göra. Fortsätt tycka om dig själv precis som du är och njut av din passion för träning. Stor kram!

    Cecilia 2012-07-25 15:51:06
    Svara
  • Jag tycker det är underbart att du finns, som är stark, vacker och klok! Som får andra att må bra och våga tro på sig själva bara genom att vara du.

    Wanja 2012-07-25 15:42:02 http://min-vag-genom-livet.blogspot.com
    Svara
  • Bra skrivet! Efter många om och men så tror jag att jag närmar mig något där min prestation, alltså vad min kropp kan göra, är viktigare än hur min kropp ser ut.

    Fortsätt vara den du är!

    Anna 2012-07-25 15:36:18 http://annakutar.blogspot.se
    Svara
  • Tråkigt att folk är så inkörda på att vältränad=smal.Jag tycker du verkar vara väldigt sund och vältränad och hälsosam.Alla är inte stöpta i damma form helt enkelt och tur är väl det. Heja dig!

    Lina 2012-07-25 15:33:59 http://linaflickan.blogspot.com
    Svara
  • Jag blev lite nyfiken, sökte och läste tråden, då mina finskakunskaper är bättre än Google Translates:)

    De flesta verkar dock gå i ”motattack” mot den den första personen som ifrågasatte din blogg. De tycker att du verkar vara en sund och vältränad person och att du verkar trivas med dig själv.

    Någon nämner bloggens namn, Träningsglädje, och undrar om syftet med din träning kanske är att känna välmående och känna glädje när du tränar. Det skrivs även att du utstrålar glädje i dina bilder. Någon skriver att du ser stark ut när du åker slalom.

    Några ifrågasätter om en mullig/överviktig/rund person inte skulle kunna träna eller vara lika vältränad som någon annan.

    Det finns någon ”negativ” kommentar om t ex matintag och träning, men även den personen får svar på tal.
    De flesta verkar vara överens om att du verkar vara sund person.

    Nina 2012-07-25 15:29:15 http://korninakor.blogspot.se/
    Svara
  • Jag förvånas att det faktiskt finns människor som tar sig rätt att döma andra men tyvärr vet jag ju att det finns sådana människor, även om jag har svårt att förstå det. Som många redan skrivit är det synd, och du säger ifrån så himla bra.

    Så himla synd att folk är snabba att döma enbart efter vad de ser eller vad de tror de ser. För mig är din blogg en stor inspirationskälla till hälsa, både när det gäller träning och mat. Och inte minst fotoinspiration. Du tar så fina bilder och ser så frisk och vacker ut på alla bilder!

    Malin 2012-07-25 15:22:54 http://bluemalin.blogspot.com
    Svara
  • Ja vad ska man säga. Du har helt rätt. Det är så sjukt att kroppen ska vara mer som en jävla prydnad än ngt man kan använda (läs vara stark och tränad) till en massa härliga saker. Jag har inte långa smala och snygga ben. Men jag kan å andra sidan ta 100 kg i knäböj alla dagar i veckan. Man kan inte få allt här i världen tydligen och det är helt OK. Jag väljer att hellre vara stark.

    Holly 2012-07-25 15:21:41
    Svara
  • Tråkigt att höra att folk snackat skit om dig online. men precis som du säger, de har valt att (för)döma dig på alltför litet underlag och du är så mycket mer än din storlek. jag blir ofta helt förbluffad och imponerad sv dina prestationer (även om du givetvis är mycket mer än dina prestatiomer också) och du inspirerar mig enormt mycket. Så känner nog en överväldigande majoritet av dina följare.

    sara 2012-07-25 15:21:38
    Svara
  • Ledsamt att hälsa mäts i det visuella, efter ramar som inte tillåter avvikelser. Men det är tyvärr inget nytt o det mest ledsamma är när man själv inser att man befinner sig i jämförelseträsket. Istället för att vara glad åt att man är frisk – och hälsosam, så neggar man kring sina visuella fel o briste
    r. Det är allt annat än bra. Tur då att det finns förebilder som du, som sprider glädje och inspiration genom att vara dig själv. Fortsätt så!

    anna 2012-07-25 15:16:06 http://annamarkelin.wordpress.com
    Svara
  • Åh. Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva.. Jag tycker att det är fantastiskt att du skriver såhär, jag tycker att det är fantastiskt om du känner sådär. Jag önskar att jag också gjorde det.. Men tyvärr gör jag inte det. Jag vill ha allt. Jag vill vara stark, jag vill vara smal.. allt på en och samma gång (såklart). Jobbar på att komma dit du är dock!

    (du är superfin, det kan inte sägas för många gånger. Och det är klart att träning inte är = smal nödvändigtvis. Äter man mer blir man också himla mycket starkare, såklart!)

    Sofie 2012-07-25 15:11:50 http://sofiebergling.blogg.se
    Svara
  • Sara du är så bra på alla möjliga sätt!

    Annika - strongday.se 2012-07-25 15:08:17 http://strongday.se
    Svara
  • Jag blir först förbannad när jag läser om det här. Vilka idioter…?!
    Men sen när jag inser att du inte bryr dig nämnvärt, utan är stolt över dig själv, PRECIS SOM DU ÄR, blir jag bara glad!

    Heja heja dig, fina Sara!!!

    Västgötskan 2012-07-25 15:08:12 http://rundarocksaenform.blogspot.se
    Svara
  • Mitt i prick! Skitbra skrivet.

    Linda 2012-07-25 15:07:25
    Svara
  • Heja heja! Du har så rätt i det du skriver. Synd att det finns människor i världen som inte förstår bättre.

    annajohanna 2012-07-25 15:01:17 http://annajohanna.wordpress.com
    Svara
  • Fy fan vad bra skrivet Sara! Jag skiter fullständigt i vad du väger eller vilken klädstorlek du har, det jag dock bryr mig om är att du gör mig glad VARJE gång du lägger upp en bild på dig själv med ditt fantastiska leende som bara utstrålar styrka och friskhet. Fortsätt med det och skit i vad finska mammasajter (eller andra) skriver om dig. Du är fantastisk, och även om du vet redan så tål det att sägas tusen gånger om!

    Helena 2012-07-25 14:44:10 http://www.healthbyhelena.com
    Svara
  • *Amen* Återigen AMEN! Så rätt, så klokt, så SARA! Tack för att du sätter ord på det viktiga!

    Nilla 2012-07-25 14:43:06
    Svara
  • Men åh… Jag blir också både ledsen och arg! Och så funderar jag på varför det ska vara nån slags norm att man tränar för att bli smal?! Och att det överhuvudtaget sägs saker som ’men hon tränar ju så mycket, hur kan hon då se ut så där?’. Så tröttsamt! Smal och träning, varför måste det hänga ihop?

    Kram och tack för kloka ord!

    Bodycomf 2012-07-25 14:42:41 http://www.bodycomf.blogg.se
    Svara
  • Men åh… Jag blir också både ledsen och arg! Och så funderar jag på varför det ska vara nån slags norm att man tränar för att bli smal?! Och att det överhuvudtaget sägs saker som ’men hon tränar ju så mycket, hur kan hon då se ut så där?’. Så tröttsamt! Smal och träning, varför måste det hänga ihop?

    Kram och tack för kloka ord!

    Bodycomf 2012-07-25 14:42:41 http://www.bodycomf.blogg.se
    Svara
  • Underbart inlägg och hemskt vad lite vissa förstår…

    Isa - fit4fight 2012-07-25 14:39:00 http://fit4fight.nu
    Svara
  • Bra skrivet Sara, gillar din blogg jättemycket och du ger så mycket inspiration men jag är usel på att lämna kommentare! Är också tränad men ”tjock” men har ändå har jag lyckats vara bättre än ”smala” tjejer, på både kondition, uthållighetsstyrka och maxstyrka i tester. Var som du är! kram

    Carola 2012-07-25 14:39:00 http://friskvardsfokus.blogspot.com
    Svara
  • Underbart inlägg och hemskt vad lite vissa förstår…

    Isa - fit4fight 2012-07-25 14:39:00 http://fit4fight.nu
    Svara
  • Bra skrivet Sara, gillar din blogg jättemycket och du ger så mycket inspiration men jag är usel på att lämna kommentare! Är också tränad men ”tjock” men har ändå har jag lyckats vara bättre än ”smala” tjejer, på både kondition, uthållighetsstyrka och maxstyrka i tester. Var som du är! kram

    Carola 2012-07-25 14:39:00 http://friskvardsfokus.blogspot.com
    Svara
  • jag håller med dig till fullo! Att vara smal betyder inte allt även fast många mäter sin framgång på vågen.Tack för ett bra inlägg!

    joanna 2012-07-25 14:36:18 http://www.humlansliv.blogspot.se
    Svara
  • jag håller med dig till fullo! Att vara smal betyder inte allt även fast många mäter sin framgång på vågen.Tack för ett bra inlägg!

    joanna 2012-07-25 14:36:18 http://www.humlansliv.blogspot.se
    Svara
  • Håller helt med dig, jag blir också bedrövad när jag hör hur dålig självbild och taskig självkänsla så många tjejer har. Och att de vänder det utåt och klankar ner på andra istället, trycka ner någon annan för att själv lura sig själv att må bättre. Det sorgliga här var ju att det är en MAMMASAJT som dessa kommentarer kommer ifrån och alltså kommer dessa mammor att föra vidare denna dåliga spiral av självhat till sina döttrar (och söner för den delen).

    Petra Axlund Stegman 2012-07-25 14:33:05 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara
  • Håller helt med dig, jag blir också bedrövad när jag hör hur dålig självbild och taskig självkänsla så många tjejer har. Och att de vänder det utåt och klankar ner på andra istället, trycka ner någon annan för att själv lura sig själv att må bättre. Det sorgliga här var ju att det är en MAMMASAJT som dessa kommentarer kommer ifrån och alltså kommer dessa mammor att föra vidare denna dåliga spiral av självhat till sina döttrar (och söner för den delen).

    Petra Axlund Stegman 2012-07-25 14:33:05 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara
  • Du är fantastiskt och alltid en inspirationskälla för mig och många andra som tränar för att vara frisk och inte något annat.

    Pernilla 2012-07-25 14:31:58
    Svara
  • Du är fantastiskt och alltid en inspirationskälla för mig och många andra som tränar för att vara frisk och inte något annat.

    Pernilla 2012-07-25 14:31:58
    Svara
  • Word! Jag gillar när du är heligt förbannad och skriver såna här klokheter.

    Therese 2012-07-25 14:29:25 http://theresewahlgren.blogspot.com
    Svara
  • Word! Jag gillar när du är heligt förbannad och skriver såna här klokheter.

    Therese 2012-07-25 14:29:25 http://theresewahlgren.blogspot.com
    Svara
  • Det är DU som ger oss en massa positiv energi genom alla dina kloka ord och tankar! Heja Sara, du är min största förebild!!

    Gunilla 2012-07-25 14:25:04
    Svara
  • Det är DU som ger oss en massa positiv energi genom alla dina kloka ord och tankar! Heja Sara, du är min största förebild!!

    Gunilla 2012-07-25 14:25:04
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!