Träningsweekend på Högbo Brukshotell

Jag har precis kommit hem från en träningshelg på Högbo Brukshotell – men längtar redan tills när jag ska dit på träningsweekend i september igen. Redan när vi packade cyklarna på bilen så pratade vi att komma tillbaka för längdskidåkning i vinter. Högbo Brukshotell är riktigt bra – här finns riktigt bra träningsmöjligheter, trevlig personal, bra mat och ligger knappt 2 timmars bilväg från Stockholm.

Jag har spenderat större tiden av mina träningstimmar på min cykel men rundade av med powerwalk och träning med TRX på förmiddagen. Högbos MTB-satsning är ny och ingår som en aktivitet under höstens träningshelg. Då vill jag också springa mer, jag hann knappt ta ett enda löpsteg den här helgen. Lika bra det, idag var jag himla trött i framsida lår.

Igår firade vi Åsas födelsedag och drack bubbel och avslutade kvällen med efterättsbuffé. Den var himla god. Jag anar att det finns en särskild mattradition på Högbo och köpte med mig deras bok med recept på mat och bakverk. På Högbo Brukshotell bjuder man även på kakbuffé på eftermiddagen med pajer, kladdkaka och cheesecakes. Ett kul inslag som passar bra när man som vi tränat mycket (eller är på bröllop som ett gäng gäster var). Apropå buffé så var frukosten galet stor och bra. Många plus för den!

I en annan påse från helgen finns några produkter från Björk & Berries som har butik och doftcenter i byggnaden bredvid hotellet. Björk & Berries har sitt ursprung i Högbo och produkterna, som inte är ekologiska fullt ut, innehåller björk och bär från skogarna i Högbo.

Området kring hotellet är stort och erbjuder mycket. Här finns andra små butiker och en kvarn och smedja och annat att kika runt på. Om man bara har vägarna förbi är det värt att stanna till för en bensträckare eller dopp i sjön. Här är vackert!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!