Funktionell träning

Vissa dagar blir mina ögon mer fyrkantiga än andra och jag känner att jag måste stänga av datorn. Lustigt nog händer detta aldrig med min mac – men alltid med min pc. När klockan slog 16 var jag tvungen att stänga av jobbdatorn (min pc), sätta lurarna i öronen och gå ut. Jag lyssnade som vanligt på P1:s nyhetseftermiddag (Studio1) och det var ett reportage om cykling. Ett stort sammanträffande eftersom jag var på väg till en cykelaffär för att investera i en bra sadel till min racer.

I programmet pratade man om cykelsport, cykelkultur, cykelnörderi, cykelstil – och att det faktiskt är relativt få tjejer som cyklar. Man pratade om att cykla sig ur en kris (typ åldersnoja eller skilsmässa) och anledningar till varför cykling växer. Kan det vara så att cykling är en av de idrotter med mest kultur? Cykling är liksom inte bara cykeln – det är en livsstil.

Hur som helst, lite senare på kvällen gick jag på klassen funktionell träning som var ett genrep inför en konventklass på Workout Åre som går av stapeln i helgen. Funktionell träning (eller konceptet ”functional moves”) är som glad träning för kroppen. Precis som yoga gör kroppen ”gott” – så gör funktionell träning det också, fast på ett annat sätt. När man tränar funktionellt hittar man sin kropps svagheter – såväl som balans, rörlighet eller styrka. Det är rätt så fantastiskt, även om jag faktiskt tycker att funktionell träning i gruppträningsform också kan vara oändligt tråkigt. Jag känner mig aldrig särskilt pepp inför en sådan klass. Men jag tränar det eftersom jag vet att det gör min kropp gott.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Jag lägger alltid in en eller ett par funktionella övningar varje pass jag kör eftersom det gör kroppen gott. Men det är mycket roligare att lyfta tungt 🙂

  Jenny - Pigg & stark! 2012-05-24 12:19:54 http://www.piggochstark.blogspot.com
  Svara
 • Jag lägger alltid in en eller ett par funktionella övningar varje pass jag kör eftersom det gör kroppen gott. Men det är mycket roligare att lyfta tungt 🙂

  Jenny - Pigg & stark! 2012-05-24 12:19:54 http://www.piggochstark.blogspot.com
  Svara
 • Klokt! Ibland får man verkligen lov att göra saker som kanske inte känns så jättekul, men som man vet är bra. Typ funktionell träning, prohab, balans, styrketräning eller vad det nu kan vara.

  Jonna 2012-05-24 10:48:14 http://www.fartfylld.blogspot.com
  Svara
 • Klokt! Ibland får man verkligen lov att göra saker som kanske inte känns så jättekul, men som man vet är bra. Typ funktionell träning, prohab, balans, styrketräning eller vad det nu kan vara.

  Jonna 2012-05-24 10:48:14 http://www.fartfylld.blogspot.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!