Saken är biff

Idag blev det samma sak till både lunch och middag. Köttfärsbiffar med soltorkade tomar och fetaost tillsammans med broccoli och tomat. Jag gillar rena smaker och har extremt få kryddor hemma. Däremot har jag fastnat för flingsalt på senare tid (främst när jag rostat grejer i ugnen eller tillsammans med olivolja och svartpeppar på grönsaker) men ska skära ner. Jag gillar ju mat även utan salt!

Fetaost är inte särskilt Paleo och jag förstår att ni blir förvirrade. Men jag kör ju min Purevariant av Paleo och största prio är att skippa gluten. Så lite fetaost eller chévre kommer jag inte bannlysa. Inte heller havregryn, om någon undrar.

Biffarna är enkla: blanda köttfärs, fetaost och soltorkade tomater tillsammans med ägg. Forma till biffar och stek i ugn. Jag körde på 180 grader tills de såg färdiga ut. Lätt som en plätt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Om det här också är nyttigt, utöver att det är gott – som jag vet att det är – så hurraaa – och tack för receptet!

    Carita Liljendahl 2012-04-02 22:02:14 http://debutsky.wordpress.com
    Svara
  • Ser fantastiskt gott ut Sara! Jag festade till det med torsk idag! 🙂
    http://healthbyhelena.com/2012/04/matmagi/

    Helena 2012-04-02 21:12:57 http://www.healthbyhelena.com
    Svara
  • Anna: åh tack för recept, ska testa!!

    Malin: yes do!

    Erika: 🙂

    Snorkkis: hoppas du fick äta något!

    Tumade: varsågod!

    Pethra: testa Nike Victory – det är en dra-på-bh men jag tycker den funkar bra!! Finns dessutom i massa roliga färger. Gillar dra-på-varianterna från Craft också. Dessa två är mina favoriter. Gillar man inte dra-på-modeller så rekommenderar jag den med mest stöd från shock absorber – fast de finns bara i vitt och svart.

    admin 2012-04-02 20:48:24
    Svara
  • Det här är helt off topic, men har du tips på några bra sport-bh:ar? Jag behöver fylla på, har två stycken som är helt för små och odugliga vad gäller ”skumperiet” när man springer eller gör annat. Vill ha ett par stycken som sitter tight och bra som jag kan jogga i, och gärna i någon rolig färg. Verkar inte vara det lättaste att hitta. Kram till dig!

    pethra 2012-04-02 19:39:38 http://nanoliten.blogg.se
    Svara
  • Åh, tack för bra och enkel recept! ♥

    ♥ TUMADRE - ensamstående mamma till två ♥ 2012-04-02 19:10:49 http://tumadres.se
    Svara
  • Åhh, jag som är så hungrig, och så ser jag detta. Nu kurrar det ännu mer 🙂 . Jag har lite samma filosofi som dig och vill få bort så mycket gluten som möjligt och bryr mig mindre om kolhydrater egentligen. Pure är superkoncept!

    Snorkkis 2012-04-02 19:03:52 http://www.snorkkis.se
    Svara
  • Ja! Jag gillar ”Paleo-recept”. Mera sånt!:)

    Erika 2012-04-02 18:42:55 http://Sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Tusen tack för mattipset. Dessa biffar ska definitivt testas, jag som är ett stort fan av både fetaost och soltorkade tomater 🙂

    Malin - Malins liv och bravader 2012-04-02 18:39:52 http://www.malinslivochbravader.blogg.se
    Svara
  • tack för morgondagens middagstips! Eftersom det är gröndag idag så blev det kikärtsbiffar här. Konsistensen blev inte helt hundra, men smaken perfekt.
    2 x 380g ekologiska kikärter, en hackad gul lök, 1/2 vitlöksklyfta (rund), 1 ägg – kunde nog varit två – en riven morot, lite salt, en pressad lime. Mixade allt utom moroten som jag blandade i på slutet. Stekte som biffar i kokosolja. Sås på lime, färsk koriander och turkisk yoghurt.
    Vad det är gott med mat …

    Anna 2012-04-02 18:36:56 http://annamarkelin.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!