Pannkakor utan gluten och laktos

Oh my god. I just went to food heaven! Jag såg en bild på Pinterest på banana oat pancakes och tyckte att det såg helt delicious ut. Sedan googlade jag lite och hamnade på bloggen där bilden hörde hemma. Skummade igenom receptet och såg att det var amerikanska pannkakor utan gluten och laktos. Pannkakor som är alltså paleo (nåväl, beror på hur man ser på det där med havregryn) och PURE. Klart jag var tvungen att testa! På en gång!

Och vet ni vad? Jag har aldrig ätit sÃ¥ goda amerikanska pannkakor e v e r! AlltsÃ¥, om jag bara fick ge er ett enda mattips sÃ¥ skulle det vara detta. Tror jag. Eller, fÃ¥ se nu… äsch, tur att man behöver äta nästan hela tiden. Det är hur som helst grymt goda pannkakor och det är i alla fall nästan sÃ¥ att jag skulle avstÃ¥ frÃ¥n att blogga en hel vecka för att detta inlägg ska ligga överst och nÃ¥ sÃ¥ mÃ¥nga som möjligt. Galet goda pannkakor alltsÃ¥!

Ursprungsreceptet finns här men jag gjorde en mindre mängd till mig själv. Såhär gjorde jag:

  • mixa drygt 1 dl havregryn med stavmixer sÃ¥ det blir mjöl
  • häll i 1 tsk bakpulver, kanel och kardeumma i mjölmixen
  • mosa 1 banan och lägg i en annan skÃ¥l tillsammans med 1 msk kokosolja, 1 msk honung och juice frÃ¥n 1/2 citron
  • vispa i 1 ägg i bananröran
  • rör i mjölblandningen – men rör sÃ¥ lite som möjligt (sÃ¥ blir pannkakorna fluffigare)
  • lÃ¥t smeten stÃ¥ i ca 10 minuter
  • stek 3 plättar nÃ¥gra minuter per sida

Jag åt pannkakorna tillsammans med blåbär, kiwi och raw agavesirap alldeles nyss. Jag kommer garanterat äta dem igen inom en snar framtid. Jag kan fortfarande inte förstå hur goda de var.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!