Oh my god. I just went to food heaven! Jag såg en bild på Pinterest på banana oat pancakes och tyckte att det såg helt delicious ut. Sedan googlade jag lite och hamnade på bloggen där bilden hörde hemma. Skummade igenom receptet och såg att det var amerikanska pannkakor utan gluten och laktos. Pannkakor som är alltså paleo (nåväl, beror på hur man ser på det där med havregryn) och PURE. Klart jag var tvungen att testa! På en gång!
Och vet ni vad? Jag har aldrig ätit så goda amerikanska pannkakor e v e r! Alltså, om jag bara fick ge er ett enda mattips så skulle det vara detta. Tror jag. Eller, få se nu… äsch, tur att man behöver äta nästan hela tiden. Det är hur som helst grymt goda pannkakor och det är i alla fall nästan så att jag skulle avstå från att blogga en hel vecka för att detta inlägg ska ligga överst och nå så många som möjligt. Galet goda pannkakor alltså!
Ursprungsreceptet finns här men jag gjorde en mindre mängd till mig själv. Såhär gjorde jag:
- mixa drygt 1 dl havregryn med stavmixer så det blir mjöl
- häll i 1 tsk bakpulver, kanel och kardeumma i mjölmixen
- mosa 1 banan och lägg i en annan skål tillsammans med 1 msk kokosolja, 1 msk honung och juice från 1/2 citron
- vispa i 1 ägg i bananröran
- rör i mjölblandningen – men rör så lite som möjligt (så blir pannkakorna fluffigare)
- låt smeten stå i ca 10 minuter
- stek 3 plättar några minuter per sida
Jag åt pannkakorna tillsammans med blåbär, kiwi och raw agavesirap alldeles nyss. Jag kommer garanterat äta dem igen inom en snar framtid. Jag kan fortfarande inte förstå hur goda de var.