Hej Paleo!

I min värld är det vår nu när Tjejvasan är färdigåkt. Mars bjuder på nya möjligheter och eftersom jag älskar projekt och utmaningar så har jag siktat in mig på några stycken. Träningsmässigt har jag blivit erbjuden att träna Army Fitness och när det kommer till kosten är jag nyfiken på hur min kropp reagerar på att utesluta laktos och gluten. Unders mars kommer jag därför att äta mycket Paleo!

Vad som är Paleo är ibland lite tveksamt. Vissa hävdar att potatis är Paleo – medan andra tycker tvärtom. Vissa äter havre – andra inte. Min Paleo kommer inte vara superstrikt eftersom jag tillåter t.ex. havregryn. Det finns havregryn som är garanterat glutenfria efterom det i vanliga havregryn finnas ”mjöldamm” med från fabriken men eftersom jag inte utesluter gluten på grund av magproblem så får det vara okej med gluten på mikronivå.

Vad gäller laktosen så märker jag skillnad beroende på sammanhang. Ibland när jag har druckit kaffe eller te med mjölk kan jag få väldigt ont i magen medan jag andra gånger inte känner något alls. Ryktesvägen har jag hört att ju fetare mjölkprodukt desto bättre för laktosintoleranta och Fredrik Colting skriver att det är pastöriseringen som ställer till det. Skulle vi inte pastörisera produkten skulle alla kunna äta den. Precis som vad gäller gluten tror jag inte att jag är intolerant – snarare är det vissa kombinationer som min kropp inte gillar.

Eftersom jag är ovan vid laktos- och glutenfritt kommer jag behöva tänka till. Tur att det finns bloggar och podcasts som fokuserar enbart på Paleo!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • […] är inte särskilt Paleo och jag förstår att ni blir förvirrade. Men jag kör ju min Purevariant av Paleo och största […]

    Saken är biff « Träningsglädje 2012-04-02 18:05:06 http://www.traningsgladje.se/2012/04/saken-ar-biff/
    Svara
  • Vilken härlig tabell, enkel att följa också 🙂

    M 2012-02-27 18:39:08 http://traningpag.blogg.se
    Svara
  • Sofia: åh då ser jag fram emot det ännu mer!

    Elin: hoppas jag kan bjuda på några

    Pethra: precis så känner jag mig…

    Jenny: nötter till mellanmål kanske? äpple med jordnötssmör?

    Nilla: 🙂 hoppas du får svar snart! JA till fika!

    Angelica: gick bra! här finns storyn: http://www.traningsgladje.se/2012/02/tjejvasa/

    admin 2012-02-27 17:51:51
    Svara
  • hur gick det på tjejvasan? 🙂

    Angelica - Mot min smala lycka! 2012-02-27 17:48:24 http://www.motminsmalalyckaa.blogg.se
    Svara
  • Va kul, då e vi två! Jag utreds precis just nu om det är så att jag inte tål gluten och laktosen har jag ju uteslutit sedan tidigare…. mycket grönsaker blir det såleds som du förstår!

    Men då kan vi väll slå våra kloka ihop du och jag så kanske vi kan göra varandra nytta!

    Fika snart?

    Nilla 2012-02-27 14:46:37 http://nillasvarld.wordpress.com
    Svara
  • Tack för tipset! Jag har också sneglat på paleo men har ingen aning om vad jag ska äta till frukost, men då kan jag fortsätta med min havregrynsgröt med äggvita och hallon. Fast jag får köra utan mjölk till, eller kanske testa kokosmjölk. Nu är det bara mellanmålen som ska lösas med.

    Jenny 2012-02-27 14:08:49 http://strongwillbigheart.WordPress.com
    Svara
  • Va spännande med nya kost- och träningsrutiner. 🙂 Jag är också sugen på att prova army fitness, men är för feg.. känner mig klumpig och otränad. Dumt värre.

    pethra 2012-02-27 13:45:45 http://nanoliten.blogg.se
    Svara
  • Åh, jag sitter själv och försöker få grepp om det här med paleo, längtar redan efter tips och mat från dig!

    Elin 2012-02-27 13:45:23 http://elinimalmo.blogspot.com
    Svara
  • Vad skoj om du ska börja träna Army Fitness. Gick en boot camp med dem för några år sedan och det är nog måste jag säga bland det roligaste jag någonsin har tränat.

    Ska bli spännande att läsa om paleo, att utesluta laktos är inget jag direkt har intresse av men annars så är det en kosthållning jag gärna inspireras av så det ska bli kul att läsa vad du skriver om ämnet.

    Sofia - ett bättre du 2012-02-27 13:33:16 http://ettbattredu.se/blogg
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!