Ett soligt Öppet Spår

Jag mådde bra hela dagen efter loppet i lördags och även igår förmiddag men sedan stod jag ute vid Mångsbodarna och Evertsberg och vid mål och hurrade i timmar och det gjorde mig sjuk. På vägen hem satt jag med 22 graders värme på fläkten och värme i sätet och vantar och tyckte ändå att det var lite kallt. Det var förmodligen resultatet av utsatt immunförsvar sedan Tjejvasan, kalla fötter och väldigt mycket sol på näsan. För även gårdagen var strålande vacker och bjöd på fina resultat. Viktor skidade in på 5.46 och Grabben på 7.11 och bjöd på målgest á la Lind och Ferry.

Jag och Åsa hade fullt upp hela dagen med att fixa frukost till killarna ungefär hur tidigt som helst och sedan ansluta till en ringlande bilkö mot Vasaloppsstarten. Sedan hem och packa ihop och ut på Vasaloppsvägen för att hinna se dem så många gånger som möjligt. Det blev en del väntan – men också möjlighet att uppleva vilket fantastiskt arrangemang Vasaloppsveckan är. De flesta åkare vi kikade på såg ut att ha det roligt och allt flöt på så himla smidigt. Vasaloppsorganisationen har verkligen tänkt till vad gäller både tävlanden och supporters. Många funktionärer gör att det aldrig uppstår tveksamheter och diverse sms-tjänster, wifi hotspots, egna radiokanaler, appar och en massa andra grejer underlättar för alla. Det är häftigt hur ett litet samhälle i Dalarna kan sadla om och erbjuda ett smidigt och superbt event för så många tusentals personer! Det som ligger på minussidan är den spårkvalitet som blir efter tusentals åkare – när alla ännu inte passerat. Hur man ska få till ”rättvisa” förhållanden för alla vet jag inte.

En av gårdagens häftigaste upplevelser var att se en tjej som åkte Ungdomsvasan staka i sitski på målrakan. Vilken bedrift! Hon intervjuades efter målgång och sa att hennes förebild var Anders Olsson som med sin envishet och sitt utövande är ett tydligt bevis på att han gör så mycket för så många. Jag är en s u c k e r för alla dem som kämpar med förutsättningarna emot sig och tycker att de är fantastiska hjältar. Just därför är jag också övertygad om att alla kan.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Grattis och bra jobbat!!

    Vilken imponerande tjej!!

    www.kaffeutansocker.se 2012-02-27 12:15:43 http://www.kaffeutansocker.se
    Svara
  • Grattis till din bedrift! Och vad kul att läsa att du gillar Vasaloppet lika mycket som jag. Jag älskar atmosfären, logistiken och hur härliga alla dalmasar är 🙂 Och vilket underbart skidväder ni fick!

    Annika 2012-02-27 11:56:13 http://www.tremil.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!