Gårdagens meny var enkel med rena smaker. Passar perfekt när man bor i stuga och inte har vare sig det ena eller andra i sofistikerad kryddväg.
Lax med ugnsrostade grönsaker och rotfrukter:
- Skär potatis, palsternacka och morot i bitar och lägg på plåt. Salta lite om du har något salt. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter i cirka 200 graders värme.
- Skär paprika och purjolök i bitar under tiden.
- Ta ut plåten och lägg laxfiléer i mitten. Pressa juicen ur en citron på laxen och lägg paprika och purjolök runt omkring.
- Ställ plåten i ugnen tills dess att laxen är klar (jag hade inte så stor koll på antal minutrar här – den stod inne tills alla duschat klart och då såg den fin ut).
- Gör sås på 1 burk creme fraiche och 1 burk röd stenbitsrom och en skvätt citronsaft. Om du har dill så är det gott att ha i också, men såsen blir bra även utan.
Fruktsallad med massor av antioxidanter:
- Blanda vindruvor, kiwi, blåbär och björnbär i en skål. Toppa med hasselnötter.
- Servera med kesella vanilj eller glass.
Det där såg ju jättegott ut! Får prova det nästa gång lax står på menyn!
Det där såg ju jättegott ut! Får prova det nästa gång lax står på menyn!
Mums!! Prova med aioli till, hur gott som helst!
Mums!! Prova med aioli till, hur gott som helst!
Supergott! 🙂
Supergott! 🙂
Perfekt! Enkelt och gott. Och serveras med ett glas vin = ännu bättre!
Perfekt! Enkelt och gott. Och serveras med ett glas vin = ännu bättre!
Lyxigt! ungsbakad lax är ju så gott!
Lyxigt! ungsbakad lax är ju så gott!
Ser fantastiskt gott ut! Hoppas du får en fin lördag 🙂
Ser fantastiskt gott ut! Hoppas du får en fin lördag 🙂
Såg verkligen underbart gott ut! Lax är ju i stort sett aldrig fel..:)
Såg verkligen underbart gott ut! Lax är ju i stort sett aldrig fel..:)