Grym stugmat

Gårdagens meny var enkel med rena smaker. Passar perfekt när man bor i stuga och inte har vare sig det ena eller andra i sofistikerad kryddväg.

Lax med ugnsrostade grönsaker och rotfrukter:

  • Skär potatis, palsternacka och morot i bitar och lägg på plåt. Salta lite om du har något salt. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter i cirka 200 graders värme.
  • Skär paprika och purjolök i bitar under tiden.
  • Ta ut plåten och lägg laxfiléer i mitten. Pressa juicen ur en citron på laxen och lägg paprika och purjolök runt omkring.
  • Ställ plåten i ugnen tills dess att laxen är klar (jag hade inte så stor koll på antal minutrar här – den stod inne tills alla duschat klart och då såg den fin ut).
  • Gör sås på 1 burk creme fraiche och 1 burk röd stenbitsrom och en skvätt citronsaft. Om du har dill så är det gott att ha i också, men såsen blir bra även utan.

Fruktsallad med massor av antioxidanter:

  • Blanda vindruvor, kiwi, blåbär och björnbär i en skål. Toppa med hasselnötter.
  • Servera med kesella vanilj eller glass.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!