Grym stugmat

Gårdagens meny var enkel med rena smaker. Passar perfekt när man bor i stuga och inte har vare sig det ena eller andra i sofistikerad kryddväg.

Lax med ugnsrostade grönsaker och rotfrukter:

  • Skär potatis, palsternacka och morot i bitar och lägg pÃ¥ plÃ¥t. Salta lite om du har nÃ¥got salt. Ställ in i ugnen i cirka 20 minuter i cirka 200 graders värme.
  • Skär paprika och purjolök i bitar under tiden.
  • Ta ut plÃ¥ten och lägg laxfiléer i mitten. Pressa juicen ur en citron pÃ¥ laxen och lägg paprika och purjolök runt omkring.
  • Ställ plÃ¥ten i ugnen tills dess att laxen är klar (jag hade inte sÃ¥ stor koll pÃ¥ antal minutrar här – den stod inne tills alla duschat klart och dÃ¥ sÃ¥g den fin ut).
  • Gör sÃ¥s pÃ¥ 1 burk creme fraiche och 1 burk röd stenbitsrom och en skvätt citronsaft. Om du har dill sÃ¥ är det gott att ha i ocksÃ¥, men sÃ¥sen blir bra även utan.

Fruktsallad med massor av antioxidanter:

  • Blanda vindruvor, kiwi, blÃ¥bär och björnbär i en skÃ¥l. Toppa med hasselnötter.
  • Servera med kesella vanilj eller glass.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!