Alpin skidåkning som träning

Solen skiner i Åre just nu och vi sitter och tar igen oss efter ett gäng åk i morse – alla med varsin laptop i knät. Vi är i Åre för att hårdköra MySkistar på riktigt i ett samarbete med Skistar och skojar om att någon av oss snart kommer att smyga ut för några hemliga åk i backen för att toppa statistiken oss emellan. Det är kul att få siffror på saker och ting, allehanda pulsklockor och andra mätverktyg är bevis på det. Så också MySkistar.

MySkistar är både en sajt och en app som håller koll på antal åk, höjdmeter och kaloriförbrukning bland annat. Man kan placera sig på topplistor och samla pins. Skidåkning är en träningsform men det kanske man inte tänker på när man åker upp till fjällen en vända över lovet. För en medelgod åkare kan skidåkning likställas med t.ex. styrketräning, simning eller tennis vad gäller MET-värde. Ju bättre skidåkare man är, desto ”jobbigare” blir det eftersom man åker intensivare.

På MySkistar kan man få hjälp med att utveckla sin skidåkning men också att träna inför den. Aksel Lund Svindal har inspirerat till det här programmet som går att göra både hemma och på gym.

Ikväll ska vi fortsätta med vår träning. Jag är ju här med träningsgalningar! Jag och Grabben ligger ett åk efter eftersom vi var tvungna att fixa till mina pjäxor som tappat en skruv. Vi får ta igen det på kvällsskidåkningen i VM8:an…

Viktor, Sofy, Grabben och Åsa

Jäkligt bra lunch som vi fixade i stugan! Tomatsoppa med basilika och vitlök, halloumi och spenat och gott bröd.

Chill i stugan

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!