Längdåkning med engelsman

Jag har spenderat dagen på Villan1951 i Funäsdalen – bra ställe med wifi vilket underlättar distansjobbandet. Mellan ett frukostpaket och en latte och chokladboll som har intagits på samma stol med samma dator framför mig så har jag också åkt ett längdpass med en butter engelsman som i början inte alls ville testa på det där med längd eftersom det verkade så jobbigt. Men efteråt var det andra miner. Jobbigt tyckte han förvisso att det var – men också hur roligt som helst.

Egentligen tänkte vi bara åka några kilometer i spår mellan Funäsdalen och Tännäs och vi parkerade i närheten av en spårcentral som gav oss goda möjligheter till fina spår. Det slutade med att vi åkte skidor ända hem till Funäsdalen igen. 12 km! Inte illa för ett premiärpass av en engelsman! Bilen står fortfarande kvar där borta…

Jag hoppas få till mer längdskidåkning när jag är här. Funäsfjällen säger sig vara Sveriges största skidområde sett till både längd och alpint. Med över 300 km preparerade spår finns det en del att välja på. Lyxproblem!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!