Body Balance

Jag har jonglerat med tvättstugetid och träning på Sportlife Odenplan ikväll. Iklädd favoritfärgkombon rött och lila körde jag en snabbversion av det här passet följt av body balance. Jag kom på mig själv att inte titta på klockan en enda gång under body balancen och det är ett väldigt bra betyg. Betyder det att jag har kommit in ett yogaflow? Jag hoppas det! Nu när jag inte ser hunden som världens jävligaste kan jag lägga fokus på annat. Som krigarna till exempel. Vad är syftet med dem?

Nu ska jag ägna resten av kvällen åt att kika på tvättmaskiner (det här med tvättstugetider är inte min grej) och packa lite skidkläder (igen). Det finns 2 andra grejer jag ska planera också: styrketräning och ett bloggklassiskt hemligt projekt. Jag lunchade med Em idag och hon kickade igång mig mentalt. Som jag längtar efter klassisk (och funktionell) styrketräning! Jag tränade hur mycket sådant som helst förut men under tiden jag var gymlös så tappade jag bort det någonstans. Ikväll åker planeringsboken fram för att skissa på roliga pass!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • tack tack tack tack för kommentarer och input!!!!!! nu ska jag öva på krigarna också!!!!! 😀

    många tacksamma kramar till er alla!

    Träningsglädje 2012-02-01 13:42:36 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Skitsnyggt med rött och lila. Själv är jag inne i en grön och lila period. Gillar färgkombos som egentligen inte ”passar ihop”.

    Syftet med krigarna (förutom att de är så härliga att köra i flow typ Warrior I – öppna till Warrior II – Reverse Warrior – Tillbaka till Warrior II – Gå ner till Half Moon Balancing Pose – Kliv tillbaka till Warrior II – Warrior I – Warrior III – tillbaka till Warrior I – Humble Warrior och sen kliv tillbaka till plankan och kör chattaranga, Updog, Downdog – hoppa fram – Half Way up – Upward Salut och Tadasana. Och sen upprepa på andra sidan).

    Warrior I: Här stretchar du armar, axlar, öppnar upp bröstet, stretchar höften och ljumsken (höft + axlar ska vridas så de pekar rakt fram men inte så mycket att du tappar bakfoten), du stärker lår, vader, vrister och core.
    Warrior II: Samma sak som Warrior I plus att du stimulerar de inre organen i och med twist i överkroppen (höfter och axlar mot sidoväggen). Dessutom kan den hjälpa till att motverka ryggvärk.
    Warrior III: Samma som Warrior I plus att du övar upp balans och mentalt fokus (stäng höften så båda höftbenen pekar ner mot golvet och lyft upp armarna så de är i linje med benen).
    Reverse Warrior: Stretchar ut sidan av överkroppen, stärker lår, vader, vrist och mentalt fokus.
    Humble Warrior: Stärker benmusklerna och knyter du händerna och för armarna upp mot taket bakom ryggen får du en bra bröstmuskelstretch. Mycket mentalt fokus.

    Petra Axlund Stegman 2012-02-01 13:40:32 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara
  • Jag tror syftet med Krigaren är att öppna upp i bäckenet och höfterna, samt stabilisera bål och övre delen av ryggen 🙂

    Alexia 2012-02-01 11:32:06 http://blogg.mama.nu/alexia
    Svara
  • Fin färgklick! 🙂 Jag gillar Krigaren, men hatar Grodan!
    Känner att jag måste ta upp yogan igen. Tack för inspirationen!

    Camillas dagar 2012-02-01 09:48:21 http://www.camillasdagar.blogspot.com
    Svara
  • Vart bär det av den här gången, med skidorna? Vi åker till Champoluc på sportlovet, ska bli enormt härligt. Enda funderingen är hur många löpkilometer jag kan lyckas skrapa ihop vecka 8, det blir nog inte så många …

    Anna 2012-02-01 08:29:40 http://annamarkelin.wordpress.com
    Svara
  • Hahaha, jaa du, krigare i största allmänhet kan jag inte svara på, men krigarna vi utför i BODYBALANCE ska vara bra för att få starka ben 😀 .

    soffan 2012-01-31 23:17:06 http://soffans.se
    Svara
  • Functional moves, bikramyoga, styrketräning… 🙂 Följ med och kör styrka på Friskis nån kväll! Imorn ska jag bikramyoga? 🙂

    Erika 2012-01-31 22:31:51 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Fin färgkombo.

    Det där med klockor alltså. Under renodlade yogapass (de få) och när jag vid sällsynta tillfällen besöker en cykelsal, då brukar jag snegla mot klockan mest hela tiden, men nästan aldrig annars.
    Skönt att du känner ett flyt nu. Kul!

    Jojohanna 2012-01-31 21:02:07 http://skynda.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!