5:e tisdagen

Jag återhämtar mig från 2 nederlag. Det blev aldrig någon yoga i söndags – och det blev ingen morgonträning idag. Jag somnade med negativa tankar igår kväll (trots yoga) och det märkte jag verkligen när jag vaknade i morse. Det är då jag (återigen) inser hur mycket vår mentala inställning påverkar oss och vilken skillnad tankens kraft gör. Man är inte lycklig. Man gör sig lycklig. Man har inte problem. Man gör sig problem. Till exempel.

Idag är det den 5:e tisdagen det här året och jag ska göra den till en fantastisk dag. Jag gillar verkligen mitt tisdagsnyårslöfte – det är fantastiskt frigörande på något sätt. Trots utebliven morgonträning så blev det vardagsmotion ändå – jag gick till jobbet med P1:s morgonsändningar i öronen. Trafiken gjorde sitt bästa för att störa mig i lyssnandet men solen låg nyvaken över Stockholm och till och med Götgatan var lite fulsnygg med en glödande kupol längst bort mot Gullmarsplan.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Härlig positiv inställning du har!

    Jag valde att inte hänga på din yogautmaning eftersom jag kände att det skulle bli svårt att få till yoga varje dag. Men din utmaning fick mig att plocka fram yogamattan igår och köra ett pass. Så skönt! Nu kommer jag försöka köra ett pass snart igen. Tack för det!

    Karin FoH 2012-02-02 22:13:30 http://fitnessochhalsa.blogspot.com
    Svara
  • Jag har också bestämt att tisdagar ska bli bättre dagar, har alltid tyckt mindre om tisdagar än de andra dagarna.
    Idag var det dock en stråålande tisdag, hoppas din var lika bra 🙂

    Ida 2012-01-31 19:10:23 http://traningspepp.wordpress.com
    Svara
  • Ja idag är en bra dag. Och vackert var det i morse!

    Snorkkis 2012-01-31 18:51:48 http://www.snorkkis.se
    Svara
  • Underbart trots allt. Du jag tycker på ett sätt att det är skönt att läsa att även du har sådana dagar. Du vet de där när man inte riktigt är i fas med sig själv. Inte så kul direkt, men det visar att vi alla är mänskliga och jag tror faktiskt det är viktigt att vi ibland FÅR LOV att känna så OCKSÅ. Mental kraft är bra! Viktigt. Nödvändigt. och som du säger kommer man h-es långt med rätt inställning. Men jahg tror ocskå på att man ibland faktiskt kan hämta kraft, och liksom vila, i just de här s.k ”nederlagen” också. Att bara få vara. Skita i allt. Må lite smådåligt, eller kanske snarare inte ”anstränga sig för att må topp”. Det är okej. Som jag försöker lära min 3,5-åriga dotter nu. Det ÄR OKEJ ATT INTE ALLTID VARA GLAD. Det är okej att ibland vara arg, frustrerad, sur, besviken, trött. Helt ok. ofta känner man något av detta varje dag. Och det är OKEJ. Men sedan måste man ändå försöka. ta sig ur det. Göra det bästa av situationen. Kanske blir det inte som man först hoppats, planerat eller tänkt sig. Men det blir. På ett eller annat vis. Och det är okej att göra om planerna. Imorgon är en annan dag. Ibland behöver man just de där mellandagarna. Tror jag. man sover på saken och så vaknar man starkare. Piggare. Eller så vaknar man sur som en ättiksgurka men sedan händer något som gör att man är tillbaka igen! En soluppgång. Ett fint ord av någon. En skön låt i lurarna. You name It.
    Kram!!
    Pd jag kom inte heller upp på min morgonrunda i morse. Var sååå trött. Men tillät mig sova vidare då. Imorgon är en annan dag…. 😉

    Saltistjejen 2012-01-31 16:41:56 http://www.saltistjejen.blogspot.com
    Svara
  • Sant! Jag läser just nu Det blir alltid som man tänkt sig, av Olof Röhlander – är inte färdig med den, men man inser verkligen vikten av att träna sig själv mentalt stark. Man är själv chef över sitt eget öde, liksom.
    Här är det lika vackert idag, något att vara tacksam över det också, även om det inte blivit nån yoga än … 🙂

    Anna 2012-01-31 13:46:15 http://annamarkelin.wordpress.com
    Svara
  • Pasi sa: tänk på tre saker du är tacksam över, precis innan du somnar. Jag har fått rådet förr och aldrig gjort något av det. Men jag tror det är ett klokt råd.

    Förresten… Från och med i morgon jobbar jag i stan och skulle väldigt gärna träffa dig på Blueberry över en lunch någon gång. Om du vill förstås. [email protected]

    anneliten 2012-01-31 11:40:34 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
    Svara
  • Du skriver verkligen så kloka saker:)
    När de negativa tankarna tar över har jag faktiskt ofta tänkt på vilka bra saker du har skrivit på din blogg. För det är ju verkligen så att vi ofta själva ”ställer till” det för oss eller begränsar oss själva.

    Jag har inte heller gillat tisdagar men det gäller ju att hitta de små guldkornen även denna dag. Hoppas att din tisdag blir alldeles fantastisk:)

    Nina 2012-01-31 10:34:50 http://korninakor.blogspot.com/
    Svara
  • Härliga rader! Vi struntar i våra negativa tankar i dag!

    erika 2012-01-31 10:20:50 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Åh…det mentala. Det påverkar ju så mycket mer än vi anar. Skönt att du känner att tisdagen kommer att bli awesome – då blir den det! 🙂

    Helena 2012-01-31 10:11:02 http://www.healthbyhelena.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!