Skyr

Min vän Ella är tillbaka på Island igen i några veckor. Inte alltför många veckor dock – vilket är tur – för då kanske jag skulle gå sönder lite av saknad. Häromdagen postade hon bilden nedan och det slog vackra gnistor när jag tittade på den. Helt magisk! Jag har aldrig varit på Island men sett till naturen ser det ut som ett slags sagoland.

Den senaste isländska grejen är förutom fantastiska hästar och vulkanaska produkten Skyr. Kanske har du sett TV-reklamen eller läst om den på någon blogg. Det finns många Skyrfantaster – det är nämligen ingen ny produkt. Av döma av alla reaktioner på nätet är Skyr nästan som en isländsk trygghet. Lite som köttbullar eller lingonsylt är för oss.

Sedan ett tag tillbaka finns det också en blogg på Skyrs hemsida. Den skriver jag – för att ge lite träningsglädje åt alla Skyrfantaster. Idag ligger ett rykande färskt inlägg om superfood uppe – förra veckan skrev jag om träningsmotivation.

Foto: Ella

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Jojohanna: ja jag förstår att det inte blir samma grej riktigt

    Magnus: haha, ja rätt så 😉

    Camilla: 🙂 vad bra!

    Lina: ja det är en grym bild!!

    Jenlin: jag hoppas naturell kommer snart som smak! ska kolla upp det där islandsloppet, det vore ju superballt! tack!

    admin 2012-01-26 23:36:41
    Svara
  • Fantastisk bild!
    Angående Skyr blev jag lite besviken att den inte finns naturell… jag vill smaksätta själv 🙂

    För dig som springer mycket borde väl detta vara nåt för dig: http://www.marathon.is/ultramarathon. Otroligt vackert område och ett utmärkt sätt få uppleva den isländska naturen! Personligen föredrar jag uppleva den från hästryggen men vi är alla olika 🙂

    jenlin 2012-01-26 18:46:47
    Svara
  • VILKEN HÄRLIG BILD!:) Åt lägligt nog precis en skyr nu till kaffet 😉 Ska spana in din blogg på deras hemsida…:)

    Lina 2012-01-26 13:40:53 http://linastraningsblogg.blogspot.com/
    Svara
  • Härligt inlägg om superfood. Jag som ganska nyligen börjat intressera mig för Superfood lärde mig lite ny info efter att ha läst de:)

    Camilla 2012-01-26 00:38:29 http://millastraning.blogg.se
    Svara
  • Fantastisk bild! Ni liksom överträffar varandra hela tiden! Och kul med både skyrblogg och metropublicering- det går bra nu:)

    Magnus 2012-01-25 21:15:31 http://www.gardmark.se
    Svara
  • Min syster direktimporterade (till familjen) Skyr varje gång hon hade varit på Island för hästjobb. Det känns nästan lite fuskigt nu när det finns i Sverige. Blir som inte samma grej 🙂 Men gott ändå.

    Jojohanna 2012-01-25 18:38:14 http://skynda.blogspot.com
    Svara
  • Äta: okej då!

    Anna: jag tror den finns i Finland!

    Träningsglädje 2012-01-25 16:15:46
    Svara
  • Är det gott? Jag letade efter den när jag var i Sverige sist, men på Ica sa de att den sålt så dåligt så de tog bort den, iaf i den butiken jag var i. Synd, verkar vara en riktigt bra produkt. Vill ha hit den till Finland, hade varit enklare …

    Anna 2012-01-25 15:11:45 http://annamarkelin.wordpress.com
    Svara
  • Kan du inte bara flytta hit så kan vi äta skyr och leka med hästar hela dagarna? Jag kan bara tänka mig vilka vackra bilder du skulle ta..

    ÄtaTränaKämpa 2012-01-25 13:24:39 http://atatranakampa.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!