Den fjärde tisdagen

Det var ju rätt så passande att artikeln om trenden med utmaningar på internet publicerades i Metro (se nedan) just idag när jag påbörjade en ny utmaning. Och på en tisdag dessutom! Ena studen tänker jag att 30 minuters yoga varje dag kommer bli oändligt svårt att få till. Andra stunden undrar jag varför då? Jag har rätt mycket tid att prioritera till yogan – istället för att surfa slut på internet varje dag till exempel.

Ikväll var jag ute och sprang en sväng. Tisdag betyder ny podcast från Jillian Michaels och det är en av höjdpunkterna på löparveckan. När jag lyssnar på Jillian springer jag alltid samma runda, den är precis lagom i tid för en podcast på runt 50 minuter. Fast idag hann jag inte riktigt lyssna klart. Betyder det att jag har blivit snabbare?

På kvällen monterade jag ihop ett yogapass. Jag letade fram positioner på YogaJournal som jag förstår och kan utföra rent tekniskt – och som jag kommer ihåg hur man ska göra utifrån vad de heter. Såhär blev det (ursäkta språkblandningen):

  • katten/kon (10 gånger)
  • standing forward bend (10 andetag)
  • solhälsning (5 gånger)
  • high lunges med utgångsposition i hunden (5 gånger per ben)
  • hunden (5 andetag)
  • warrior pose (10 andetag per ben)
  • dansaren (10 andetag per ben)
  • (runners) stretch pose (10 andetag per ben)
  • hunden (10 andetag)
  • wide legged forward bend (10 andetag)
  • garland pose (10 andetag)
  • svanen (10 andetag per ben)
  • ryggtwist med sätesstretch (10 andetag per ben)
  • happy baby pose (10 andetag)
  • savasana (många andetag)

Jag vet inte riktigt om det är en bra mix, men det kändes rätt okej. Jag utmanade mig rätt mycket med hunden och så länge jag inte halkar med händerna så gillar jag numer den positionen. När jag halkar så blir jag svag i axlarna och orkar ingenting. En av hemligheterna bakom att ha stadiga händer är att ha en bra yogamatta har jag märkt… Jag försökte också utmana mig och ha en ganska flödande sekvens i början. Jag tycker det är lite omständigt och krångligt när jag hela tiden ska röra mig. Smidighet är inte min OS-gren direkt.

Jag tar gärna emot tips och input på den här yogasekvensen och andra förslag. Jag har ibland svårt att ta till mig en annan typ av sekvens eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska tänka på i alla positioner. Just krigarna tycker jag är svåra. Varför gör man dem? Hur ska det kännas? Var ska det kännas?

Med de frågorna lämnar jag er för idag. Men jag kan konstatera att det återigen har varit en bra tisdag. Rejält bra. Det fina med att göra sig själv bra tisdagar är att hela veckan blir bra. Tisdagar har annars varit ett svart hål men både måndagar och onsdagar är liksom automatiskt bra och torsdag, fredag och lördag är alltid bra. Nästa år får jag lägga lite kärlek på söndagen, men det är ett helt annat år och ett helt annat liv. Vi har ju 48 tisdagar kvar, eller något sådant…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • 🙂

    så roligt att ni är många som är med!

    admin 2012-01-29 13:44:27
    Svara
  • Jag copy pejstar direkt! Ska testa på morgonen i Thailand om inte förr.

    Erika 2012-01-29 13:35:00 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Wow! Nu har du sören i det inspirerat mig. Jag ska verkligen försöka ta en dag i veckan och gå på ett pass. Jag är total nybörjare och behöver vägleding. En dag i veckan ska jag klara

    i min lilla lilla värld 2012-01-26 21:55:39 http://saratilling.se
    Svara
  • Bra artikel med fina dig! 🙂
    DUKTIGT att sätta ihop ett yogapass & köra hemma. Har så svårt att ta mig tid att träna hemma även om det är genialiskt!

    Svara
  • Kul att se dig i Metro :)!
    Det är grymt bra gjort av dig att ha satt ihop ett eget yogapass. Själv är jag väldigt ny på yoga och försöker få till iallafall 2 ggr/veckan på gymmet. Vi har en grym instruktör idag! Hon får en att skratta åt sig själv och hur man försöker få balans och smidighet att funka. Jag har även köpt en yoga dvd av casall och jag måste säga att jag tycker den är bra och riktigt jobbig!
    Lycka till med din utmaning!

    madelaine 2012-01-25 11:27:57
    Svara
  • Tror faktiskt att jag ska försöka Yoga i 30 min i 30 dagar jag också. Först när jag läste om din utmaning så tänkte jag att det inte var något för mig…Men jag vet att min kropp älskar Yoga och jag kan ju faktiskt skippa 30 min slösurfande eller tv-tittande innan sovdax för Yoga istället. Du är en sådan bra inspirationskälla! 🙂

    Jessica 2012-01-25 11:13:42 http://svemelia.wordpress.com
    Svara
  • Petra: det var med ett smajl jag läste din fina beskrivning. Förstår inte mycket av den, dock – det blir ett långt googlande sent ikväll tror jag. Jag for hit å dit på mitt golv imorse och försökte komma ihåg vad det nu var som jag skulle göra, men skönt var det iallafall och en bra start på dagen blev det.

    Anna 2012-01-25 08:13:13 http://annamarkelin.wordpress.com
    Svara
  • Sandra: tack! Dit ska jag gå!!!

    Grabben: bra fotograf. Framförallt bra fotograflärare!!!

    Träningsglädje 2012-01-25 00:23:24
    Svara
  • Fint kort från Halmstad! 🙂

    Grabben 2012-01-25 00:09:27 http://snabbafotter.se
    Svara
  • På tal om något helt annat. Jag var inne och kikade hos Helena och läste lite kommentarer om matlådorna. Såg att du jobbade vid skanstull nu och jag ville bara tipsa om en supergod resturang som ligger i söderhallarna (mittemot uppgången Björns trädgård på medborgarplatsen). Kommer inte ihåg namnet, däremot lagade de all sin mat från grunden och hade mycket veg alternativ och FRÄSCH, BRA mat 🙂 Du får leta dig fram, den ligger längst ner – längst in.

    Sandra 2012-01-24 23:57:13
    Svara
  • Petra; tack för bra tips! måste nog googla några av grejerna… skulle inte vetat bättre om det var på svenska, tycker engelska är mer förståeligt på något sätt. flödande är dock riktigt jobbigt. men jobbigt är ju bra… 🙂

    Annika: hahahaha ”töntiga namn”…. ja, klart jag gör!

    Träningsglädje 2012-01-24 23:29:32 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Klart du har blivit snabbare 😀
    Nog för jag har börjat gilla yoga men jag har sååå svårt för de töntiga namnen! Grym du är som kör, detta borde innebära att du hakar på yoga efter spinningen på onsdagar framöver – woho!

    Annika 2012-01-24 23:24:59 http://annikapersson.blogg.se
    Svara
  • Bra början med cat/cow, värmer upp ryggraden. Och att börja med foward bend är bra, jag brukar köra rag doll där (ta tag i motsatt armbåde och stretcha ut mellan skulderbladen). Personligen gillar jag upplägg med flow, alltså inte köra pose för pose utan flowa feån pose till pose. Typ Solhälsning till Downward Facing Dog, kliv fram till Warrior I, öppna till Warrior II, Reverse Warrior, tillbaka till plankan, chattaranga och upp till stående pose. Repetera 5-10 gånger. Sen kanske stående hund i fem andetag och sen Warrior I, öppna till Dancers Pose. Upprepa 3 gånger per ben. Sen solhälsning till Down Dog och sen kanke Half Moon, Eagle eller Trädet. Du kör ju Upward Facing Dog i alla solhälsningar men en Backbend till skulle jag lägga in, det kan vara en stående backbend i varje solhälsning eller kanske lägga in Camel innan du går ner i den sittande och avslutande sekvensen? Eller hjulet. Och innan dess skulle jag ha klämt in en schysst coremördare typ plankan och sen Knee to Nose, Knee to elbow eller båten/canoe. Sen avsluta som du gör i en sittande sekvens. Sorry för svengelska men jag vet typ inte vad någon pose heter på svenska. =)

    Petra Axlund Stegman 2012-01-24 23:23:08 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!