Philips HR1871

Ni är väldigt många som undrar över min juicer som jag lånar. Det är en Philips HR1871 och har visat sig kunna juica det mesta. Från äpplen och päron till ingefära, vitkål och (okokta) rödbetor.

Att juica är både roligt och enkelt och jag har en alldeles särskild fabless för det eftersom min enkla men genialiska dröm är att starta en juiceverkstad. Sverige har varit extremt sen på trenden men nu har de börjat poppa upp lite här och var – det kommer bland annat att finnas en på SATS Spårvagnshallarna som öppnar om några veckor.

Det jag gillar med juicmeaskinen är att den är enkel och klarar det mesta (läs: allt jag testat!). Jag behöver inte skära upp frukten innan jag lägger ner den i röret. Det funkar att stoppa i hela äpplen och citroner och rödbetor. Ibland när den stöter på något hårt (som kärnor från citronen) märker man det på motorn som kan få lägga i en extra växel under någon sekund.

Juicemaskinen är enkel att rengöra. Den består av olika delar som jag sköljer av direkt efter att juicen är klar. Sedan låter jag dem torka på en handduk. Lite nu och då stoppar jag in delarna i diskmaskinen. Om man inte torkar delarna direkt med handduk så behövs det lite avställningsyta. I mitt nuvarande kök så finns det plats – förut när jag bodde i en 1:a på 23 kvm hade det blivit lite mer omständigt eftersom mitt kök var så litet.

Precis som med min blender från KitchenAid som jag älskar låter jag juicern stå framme hela tiden – men jag hade lika gärna kunnat förvara den i ett skåp eller låda. Jag gör juice ungefär 3 gånger i veckan och favoriten är att mixa äpple eller päron tillsammans med citron och ingefära. I grönsaksväg har jag testat vitkål och morötter men jag ser fram emot att mixa selleri och färska örter med frukt och bär. Att juica är kul!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • […] Kitchen Aidlyckan, juicemaskinextasen, kaffelatteskummandet så känner jag att det blivit läge för lite glassrenässans – så en […]

    Glassmaskin « Träningsglädje 2012-10-24 15:06:02 http://www.traningsgladje.se/2012/10/glassmaskin/
    Svara
  • ÄNTLIGEN är en på väg hem till mig också och jag ser så mycket fram emot att få prova olika kombinationer!

    Malin I Form 2012-01-26 18:18:25 http://www.maliniform.com
    Svara
  • Den låter ju helt grym faktiskt!

    Malin I Form 2012-01-23 07:45:42 http://www.maliniform.com
    Svara
  • Just nu är jag inne i en grön period och gör jucie på kale (grönkål heter det på svenska tror jag), selleri, broccoli, spenat, gurka och gröna äpplen. Men morot, äpple, apelsin och ingerfära är mums.

    Petra Axlund Stegman 2012-01-23 00:32:42 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara
  • Det låter ju så underbart med en sån maskin:) Nu bor jag i en etta, så även om ja har ett ganska så stort kök så måste ja nog dividera lite mer med mig själv om de får plats något mer eller inte.. Men det är helt klart lockande!

    Camilla 2012-01-22 22:21:00 http://millastraning.blogg.se
    Svara
  • Åh, en sån står på min önskelista till födelsedan sen. Vill också juicea själv!

    M 2012-01-22 16:51:28 http://traningpag.blogg.se
    Svara
  • Anneliten: så kan man ju säga även om kokta grönsaker? om man ska hårddra det alltså. att jag dricker juice någon gång i veckan går ju inte ut över alla de andra grönsakerna jag äter.

    admin 2012-01-22 16:09:02
    Svara
  • Men är det inte bättre att äta frukten/grönsakerna? För att låta mage och tarm jobba liksom.

    anneliten 2012-01-22 15:59:47 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
    Svara
  • Måste spana in den! Vad gör du helst juice på?

    Träningsglädje 2012-01-22 15:29:00
    Svara
  • Att juica är FAB! Jag har en Brevillle och jag är supernöjd med den. Har den framme och gör egen juice säkert 3-5 ggn/vecka. Ska man köpa en juicer ska man inte snåla tycker jag, det finns billigare varianter men då är ofta motorn svag och den orkar inte med hårda saker som ingefära. Min våta dröm är en Vitamix Professional men de kostar kring $700 … Jeeez! =)

    Petra Axlund Stegman 2012-01-22 14:16:31 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!