Hur kunde det gå så snett?

Ella skrev om den arma stackars kvinnokroppen häromdagen. Extremt läsvärt! Hon följer upp det med det här inlägget. Idag läser jag nedanstående tweet. Och det slår mig ungefär en hundrade gång hur så mycket är så himla fel.

Vad är det som driver klädkedjorna till att ständigt utmana med smalare modeller – och smalare skyltdockor – när samhället säger sig vara trött på det genom artiklar i tidningar och andra opinionsbildare? Vad är det som driver samma tidningar till att hejvilt blanda mellan att läxa upp sina läsare att vara nöjda med sig själva och lära ut självbildsbättringstips och sedan fronta framsidan med quickfixes och löften om smalare midja och färre kilon? Vad är det som får samma tidningar att ha ännu lite smalare modeller? Vad är det som får människor i den gemenskap vi kallar samhället att utåt tycka att det är för jävligt med dagens ideal och sedan med alla signaler som går att tillgå visa de som inte håller formen att de inte duger? Vad får oss att i ett sammanhang tycka att alla ska passa in och att alla ska bli accepterade – och i nästa andemening stänga någon ute? Hur kunde det gå så snett?

Varför blir vi så fördummade i en grupp än när vi står på egna ben. Var och en och för sig så skäller vi ut rubrikerna om hetsbantning på kvällstidningslöpet. Sett till var och en av oss i grupp så köper vi lösnummer hejvilt när vi får det rätta bantningslöftet. Var och en och för sig tycker vi att skyltdockorna allt oftare är alldeles för smala. Sett till var och en av oss i grupp så tycker vi att just den outfiten från just kedjan var så himla snygg så vi shoppar där hej vilt. Och önskar att vi såg ut just så som dockan.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
  • Så jävla jävla bra skrivet!!!!! Får mig att tänka på ett inlägg jag skrev i aprill förra året, ibland är vi så jävla lurade….

    http://bloggsnusan.blogspot.com/2011/04/lat-dig-inte-luras-for-du-ar-helt.html

    Susanne 2012-01-24 15:43:07 http://bloggsnusan.blogspot.com/
    Svara
  • Det är förunderligt att vi är så ”lättlurade”. Mer systerskap och stöttning av varandra !

    Ingmarie 2012-01-22 18:26:02 http://blog.nemonisimors.com/
    Svara
  • En docka kan aldrig vara i samma storlek som ett plagg. En människa är ju ledad och kan böja på armar och ben. Vi kan dra in magar och räta på ryggar vilket gör att vi kommer i plagg i vår egen storlek. En docka har inte de egenskaperna vilket gör att man måste ha större kläder på dockan än den storlek dockan egentligen drar. Även om dockorna görs större kommer kläder fortfarande behöva nålas in i ryggen. Det går helt enkelt inte att klä en docka i annat än två-tre storlekar för stora kläder.

    Med det inte sagt att dockorna gärna får vara lite större. Det är tämligen absurt när man gör synliga revben och synligt utstickande höftben på en docka.

    Issa 2012-01-22 17:25:20
    Svara
  • Sjukt! Man undrar vem som ska våga gå mot strömmen? Det är liksom på tiden nu!

    Anna (orka mera) 2012-01-22 07:50:38 http://blogg.piggelina.se
    Svara
  • TVå till inlägg på ämnet som jag gillar:
    http://naturligtvisare.se/2012/01/12/dagens-anorektiker-kallas-slimmad/
    http://naturligtvisare.se/2012/01/21/kampen-for-kroppen-borde-inte-foras-av-individen

    ÄtaTränaKämpa 2012-01-21 21:23:11 http://atatranakampa.se
    Svara
  • Jag läste också Ellas inlägg häromdagen, och det är så rätt. Bilden som någon sa säger mer än 1000 ord.. Men jag blir kanske mest irriterad på mig själv, för även om ja vet att skyltdockrna är onormalt smala – och till och med xs tröjorna måste nåls in, så går ja förbi och tycker plagget ser snyggt ut – och blir irriterad när det inte sitter lika snyggt på mig.
    Det är klart det är fel. Fel att ja jämnför mig med en docka, fel på sätt och vis att jag stödjer det hela genom att ens prova plagget. Men även om ja blir sur och besviken att det inte sitter som jag vill så kan jag ju tänka ett steg till och inse det idiotiska i sitvationen
    Men jag blir ännu argare, och det är ännu mer fel för alla dom som provar och dömer som inte har insett hur orelistiska dockarna är och sen dömmer sig själva!

    Camilla 2012-01-21 21:18:08 http://millastraning.blogg.se
    Svara
  • Man slutar tyvärr aldrig att förvånas.

    Karoline 2012-01-21 19:58:04 http://Livskraft1.blogspot.com
    Svara
  • Oj shit..det var ju inte lite dom behövt nåla in tröjan :S

    Wysteriia gets in shape 2012-01-21 19:09:03 http://Wysteriiagetsinshape.blogg.se
    Svara
  • Klokt inlägg!

    Svara
  • Västgötskan: precis! 1 Bild säger mer än 1000 ord.

    admin 2012-01-21 17:14:07
    Svara
  • Bra skrivet!
    Den där bilden på skyltdockan sammanfattar det hela rätt bra. Helt jävla galet att de nålar in HALVA tröjan??? 😮

    Västgötskan 2012-01-21 17:11:54 http://rundarocksaenform.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!