Det ska vara kul att vara jag

Jag läser väldigt många bloggar, både privat och på jobbet – men det är träningsbloggarna jag tycker är speciella på ett alldeles fantastiskt sätt. Ibland tänder det till lite extra när jag läser ett inlägg och jag drabbas av insikt. En riktigt häftig grej. Det är då jag berikas och fattar lite mer vad gäller allt.

Igår kväll läste jag ett sådant inlägg. Det var egentligen inte alla aktiviteter som Erika skrev om, det var snarare summan av kardemumman: det ska vara kul att vara jag. Jag lägger de orden till min bok med kloka saker. Ammunition att ta till när jag fastnar i negativa tankar om mig själv. När detaljerna tar över och förstör det stora hela. Tänk vilket slöseri på liv att gå runt och vara missnöjd, tänka illa om sig själv eller att stressa över sådant som inte på något sätt är livsavgörande.

För mer än 2 år sedan skrev jag blogginlägget Du är din enda begränsning, med fokus på fysiska aktiviteter. Jag vill återkomma till den tanken – för den stämmer även in på vår egen självkänsla, självförtroende och hela vår självuppfattning.

En annan insikt som slog mig som en blixt från klar himmel är definitionen av lycka. Det var SportySpice som skrev det och det var så otroligt självklart när jag läste det: jag mäter min hälsa genom hur mycket jag skrattar varje dag. Det är när vi är lyckliga som vi skrattar. När vi mår bra. Är friska. Nöjda. Tillfreds. Harmoniska. Hälsosamma. Skratt är en fantastisk måttstock på hälsa.

Erika och Sportys ord har drabbat mig med full positiv kraft och jag är oändligt glad. Jag fyller på mitt förråd med kloka ord och för varje nytt jag samlar på mig desto klokare och tryggare blir jag i mig själv och den jag vill vara.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Vilka kloka ord! Själv försöker jag hitta tillbaka till motivationen och glädjen till träningen igen efter flera år som ”soffpotatis”. Det kan vara lättare sagt än gjort men om man bara ger sig fasen på något så ska det gå!
    God fortsättning på det nya året!
    /Fia

    Fia 2012-01-04 22:18:35 http://sofeli.wordpress.com/
    Svara
  • Så tänkvärt och bra skrivet av er allihopa!

    Mitt nyårslöfte var just att ha roligt! (både i träning och jobbsituationer)

    Träning tycker jag är roligt nästan jämt, men kanske för att jag prioriterar den träning som är kul… 😀 Däremot hamnar jag lätt i prestationsfälla i jobbsituationer när jag egentligen vet att jag KAN det jag gör! =)

    När jag gjorde praktik sa en av lärarna på den skolan:
    ”en lyckad lektion är när jag skrattat mer än eleverna”, något jag också tycker var en härlig inställning!

    Malin 2012-01-04 21:33:32 http://www.malinstang.se/blogg.php
    Svara
  • Mycket kloka ord 🙂 Du skriver väldigt bra, har lagt till dig på bloglovin nu hihi 😀

    EmelieMaria - träning&annat 2012-01-04 21:04:50 http://emeliemaria.blogg.se
    Svara
  • Men så sant!!! Visst ska det vara kul att vara jag, men precis som du skriver så är man ibland sin egen värsta fiende… Börjar lite sent omsider förstå vad bloggläsning kan ge i form av inspiration. Tusen tack för det! Kan kanske till och med få tillbaka min avdomnade träningsmotivation!

    Elin 2012-01-04 20:52:52
    Svara
  • Vilka otroligt kloka ord, känner att jag behöver lägga till litegrann på mina mål 2012. De jag skrivit nu är rent kroppsliga, känner att jag skulle behöva skriva rent själsliga och mentala mål också. De är ju trots att de viktigaste.
    Tack för att du påminner om viktiga saker här i livet 🙂

    Ida 2012-01-04 20:20:08 http://traningspepp.wordpress.com
    Svara
  • ”Det ska vara kul att vara jag” var riktigt bra sagt och ett motto att leva efter.

    Jag gillar tanken med din ”klokbok”, jag tror bestämt att jag skulle behöva ha något liknande.

    Nina 2012-01-04 19:35:33 http://korninakor.blogspot.com/
    Svara
  • Jag läste också precis det på Erikas blogg och blev så glad av just de orden. Smart att komma ihåg liksom. Sen håller jag med ovanstående, dina inlägg får ju också en att må bra och att tänka efter inte minst. Tack för det.

    Jojohanna 2012-01-04 18:04:58 http://skynda.blogspot.com
    Svara
  • Visst är det så. När man mår bra är man glad och känner lycka. Och jag tycker din blogg är otroligt härlig just på att ge energi och motivation! 🙂 Tack! Igår tog jag själv en springrunda i Central Park och kände ren och skär lycka. Sprang faktiskt och log en bra bit vilket säkert såg helknas ut. Men det var sååå härligt!!! 🙂 Svårigheten i träningen ligger väl i att alla pass inte alls är sådana utan många är tröga, sega och tunga. Och det är DÅ man verkligen behöver fylla på i motivationsväskan. Inte alltid lätt, men å vad det känns bra när man klarar av det också.
    Kram!

    Saltistjejen 2012-01-04 16:41:14 http://www.saltistjejen.blogspot.com
    Svara
  • Du och din blogg får MIG att drabbas av insikter om och om igen. =)

    Petra Axlund Stegman 2012-01-04 13:33:14 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara
  • Vilka härliga motton att leva efter!

    Om man mäter lycka och hälsa i skratt så är jag nog lycklig nu. Har fått spendera tid med fina tjejer under jullov, så fina tjejer som gör mig så otroligt lycklig och glad 🙂 Och ja-a, nu just är det kul att vara jag 🙂

    M 2012-01-04 12:27:03 http://traningpag.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!