Bakhalt

Vi lämnade in skidorna igår för att få dem ordentligt fixade inför kommande säsong. Inte bara fästvalla alltså, utan allt det andra (vad det nu är). På köpet fick vi fästvalla som skulle passa för dagen men när vi stack ut var det bakhalt som sjutton. Ska man göra det bra ska man nog göra det själv.

I ärlighetens namn var det svårt vallaväder med en temperatur runt nollan och lite allt möjligt i luften. Och glidet var definitivt bättre idag än det brukar vara. Lite för bra ibland i utförslöporna om du frågar mig… Just nu rasar en storm utanför knuten och det både regnar(!) och blåser. Imorgon ska det bli minusgrader igen vilket lär ge riktigt snabba spår. Kanske får åka alpint då istället om liftarna är öppna – jag gillar isiga backar mer än jag gillar isiga längdspår…

Det blev 2 varv i 5-kilometersspåret strax innan klockan 16 och då hade det varit mörkt ett bra tag. Klientelet i spåren var ett annat än det igår – jag blev omåkt av många fler och åkte om väldigt många färre. Typ 2 barn och deras föräldrar – men vad gör väl det. Nu och då upplevde jag sekvenser i åkningen då jag tyckte att det flöt på riktigt bra. Då var det superkul. Resten av tiden var det mest bara kul – inte så illa det heller.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • åk inte bakåt för tusan

    slaskan 2011-12-29 18:02:25 http://grisslusk.blogspot.com
    Svara
  • Bakhalt eller inte, jag blir avundsjuk ändå. Vi skulle ha åkt till Björnrike i dag, men har en genomförkyld make i soffan, så vi kom inte i väg. :/

    Camilla 2011-12-26 15:16:00 http://www.camillasdagar.blogspot.com
    Svara
  • Det är svårt med vallanär det är kring nollan. Nu när jag var på läger körde vi på ruggade skidor när det var just runt nollan. Ingen fästvalla alls alltså, utan bara att sandpappra fästzonen. Funkade förvånansvärt bra. Men tror den taktiken funkar bäst p nysnö, annars är det nog klister som gäller.

    Ulrika 2011-12-26 12:39:06 http://traningseffekt.blogspot.com
    Svara
  • Fäste och glid, få det samtidigt en svår kombo..mer träning inbillar jag mig när fästet sviker..

    Å utför! Fick plötsligt en enorm längtan efter första åket på morgonen när det är manchester i pisten, bitig kallt i kinderna..eller varför inte lite puder?

    Ha en god försättning!

    Helena 2011-12-26 10:10:25 http://livetigymmet.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!