Jävla yoga

Lördagsyogan har nästan blivit en vana. Det var på vippen att jag inte kom iväg imorse eftersom det regnade så hiskeligt men jag kom på att jag faktiskt äger en bil – så jag körde dit. Eftersom jag bor i stan händer det annars väldigt sällan att jag tar bilen – det har helt enkelt varit alldeles för bra väder i höst så jag har kunnat gå var jag vill (jag åker inte tunnelbana).

Jag vet att yoga är bra, men min kropp var inte alls särskilt ödmjuk inför morgonens klass. Eller om det var tvärtom. Det var jobbigt precis hela tiden och jag svor flera gånger under klassen. Jag ville helst lägga mig ner och grina en sväng eller gå och träna något jag är bra på. Yoga handlar inte om prestation men – jag är fantastiskt dålig på yoga.

Om jag ska fortsätta med yogatragglandet (vilket jag absolut ska) ska jag se till att införskaffa mig en ordentlig matta. Jag avskyr när jag halkar med händerna. Allt blir så mycket jobbigare då.

Efter yogan gick jag, Jessica och Annie och kikade i den fantastiska matbutiken Eat Ekoaffären. Jag hittade ekologiska julskinkor och köpte med mig dryga 2 kg. Sedan käkade vi brunch på Frosseri. Där någonstans glömde jag bort yogaupplevelsen som jag svurit så mycket över och fick till en väldigt bra dag ändå. Nu kan jag tänka mig att gå och yoga igen. Fast – med en bra matta under kroppen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Tack för bra tips!

    Emma: tack för att du sa det där om att den är symbolisk viktig – ligger nog något i det. jag springer ju väldigt ogärna i någon annans skor till exempel!!!

    admin 2011-12-20 16:19:25
    Svara
  • Men vilken bra affär det där verkar vara då! Älskar eko såklart :). Synd att jag bor på Söder och alltså en bra bit från affären annars skulle jag genast skuttat ut och spanat in den. Fast å andra sidan ska inte jag klaga, här på Söder kryllar det av ekovänliga butiker också.

    Sofia - ett bättre du 2011-12-20 12:50:19 http://ettbattredu.se/blogg
    Svara
  • Kom ihåg att pröva vad DU gillar. Smaken är rätt olika när det kommer till yogamattor. Men rätt yogamatta kan göra susen. Mattan är också så symboliskt viktig, och det hjälper verkligen att trivas på sin. Jag har ett par, tre stycken (hmmm… fyra, om jag ska vara ärlig). En behändig resematta (världens bästa investering!), en tjock och mjuk matta som jag älskar, en lite hårdare som jag har på jobbet (måste yoga mellan tråkiga möten, annars dör jag) och en extra matta för kompisar, uteyoga eller andra infall.

    EmmaS 2011-12-18 19:53:28
    Svara
  • Håller med, sjukt irriterande mattor. De är ju glansiga redan när man hämtar dem och inte blir det bättre när man själv blir varm!
    Sjuuuukt stel i höften idag efter yogan btw!

    Annika 2011-12-18 15:22:38 http://annikapersson.blogg.se
    Svara
  • Skön och som sagt med supergrepp! Bhu Mat. http://www.clearlife.se/bhu-mat-ekologisk-yogamatta–p-704.aspx

    Erika 2011-12-18 08:58:46 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Så mycket roligt och mysigt det finns i Stockholm. Det saknar man lite då man bor i en halvstor stad. Just det där med Tjejvasaträningen lät intressant, men tooo far away from me. Vi har något som heter ”Vasapass kombi” på jobbgymmet som är 90 minuter kombinerat intervallpass med spinning och armstyrka. Ska haka på det i januari då det startar igen.
    Jag tror att jag ska ta upp yogan igen till våren också, man mår himla bra av det.
    Ha en fin lördagskväll!

    Camilla 2011-12-17 22:03:15 http://www.camillasdagar.blogspot.com
    Svara
  • Jag har testat ALLA yogamattor som finns på marknaden och tycker att PrAna Natural Yoga Mat är det klart bästa. Slår alla andra mattor på fingrarna, jag har den på min Hot Yoga där svetten droppar och jag glider ingenting. Sen har jag en liten Yogi Toe handduk som hjälper till om det blir för svettigt. Sen det här med att vara ”bra” eller ”dålig” på att yoga finns liksom inte. Det enda som finns är din upplevelse av yogan just den dagen och låt det få vara så. Jämför dig inte med andra eller med dig själv för en vecka sedan. Och ju mer man kopplar ihop yogan med sin andning ju mindre jobbigt blir det. De fyskiska poserna kommer du att få koll på med tiden, och tills dess öva dig på att andas och stänga av alla neggiga tankar -DET är en utmaning och inget som man bara fixar sådär på första försöket.

    Petra Axlund Stegman 2011-12-17 21:21:03 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara
  • Annie: haha ja mkt bra shopping track record!!!

    Cami: Blueberry Lifestyle på Stureplan! Min favorit är chic chicken wrapen! 89kr.

    Träningsglädje 2011-12-17 20:23:04 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Hej! Jag ska till sthlm nästa vecka och tänkte om du har nått bra tips på något ställe där man kan käka hälsosam lunch för under 100 kr? Helst på Norrmalm eller Östermalm då det är där jag kommer vistas.

    Cami 2011-12-17 20:01:48 http://camillasvilja.blogspot.com
    Svara
  • Ja en riktig yogi reagerar- kanske köra klister och eller talk? :D. Gillar att på ca 50 meter o 10 min blev det en stor julskinka o två ljusstakar. 🙂

    Annie 2011-12-17 19:59:10 http://www.runnerslove.wordpress.com
    Svara
  • Den du ska testyoga är Mandukka – bästa mattan som finns. 🙂

    Jessica 2011-12-17 19:44:46 http://www.jessicaclaren.com
    Svara
  • Jessica: tack, testyogar gärna din!

    Erika: jaaa, kolla gärna märke!

    Träningsglädje 2011-12-17 19:42:45 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Min yogamatta är jättebra av just den anledningen! Garanterat halkfri. Kan kolla vilket märke det är (köpte den på duCalme) om du nu inte ska få en gratis av ovan kommentar att döma 🙂

    Erika 2011-12-17 18:49:33 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • DU är ju skitbra på hela yogagrejen – en riktig Yogi, så det så! Har en matta till dig här hemma!

    Jessica 2011-12-17 18:37:54 http://www.jessicaclaren.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!