Det som är viktigt

Det som jag upplever är tråkigt när jag är inne i ett träningsflyt är att den här bloggen blir väldigt enformig. Fantastiska träningspass avlöser varandra och det är ingen hejd på träningsglädjen. Hade jag läst den här bloggen hade jag blandat ihop allt och trott att jag inte gör annat än tränar.

Så jag tänkte skriva om något annat. Något som är väldigt viktigt för mig: att välja mitt eget liv. Steve Jobs lär (innan han visste om att han skulle bli sjuk tror jag?) ha sagt någonting i stil med:

For the past 33 years, I have looked in the mirror every morning and asked myself: ‘If today were the last day of my life, would I want to do what I am about to do today?’ And whenever the answer has been ‘No’ for too many days in a row, I know I need to change something.

Livet handlar om att fylla det med mening. Inte bara att leva för att livet råkar vara och man halkat på bananskal mot varje beslut. Att hitta mening är inte så enkelt – men man behöver inte heller göra det onödigt svårt.

Mitt liv går ut på att ha roligt. Jag vill ha roligt när jag jobbar, äter, tränar, umgås, sover… Är det inte roligt så nej tack. Jag umgås inte med surtrattar, jag vill inte ha ett jobb som lockar med annat än att det främst är roligt och jag vägrar att dras med i tanken på att mycket i livet ska vara sysslor som existerar av den enkla anledningen att de alltid gjort så.

Det är klart att jag också fattar att man inte kan ha roligt varenda sekund, det sa ju Alfons farmor. Men mycket av det roliga kommer från att inte dras med och sitta fast i negativ energi från den omgivning eller sammanhang man är en del av. Jag undviker att läsa kvällspress och skvallertidningar eftersom jag känner mig rätt så skitig efter att ha läst dem och jag väljer medvetet mitt umgänge efter vad det tillför mig.

Precis som många andra gillar förresten  inte jag heller att öppna kuvert med räkningar, jag gillar inte att gå upp tidigt på morgonen, jag gillar inte att stå i kö, jag gillar inte både det ena och det andra. Men jag fattar att om jag gör dessa saker så får jag roligare sedan. Det finns däremot inga som helst argument för att göra tråkigheter som inte leder till något roligt i mitt liv – och det är mest det jag vill ha sagt.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
  • herregud vad jag tycker om dig och det du skriver.

    ylva maria 2012-08-25 21:43:07 http://twitter.com/ylvapavval
    Svara
  • Klokt! Och väldigt bra citat från Steve Jobs också!

    Alexia 2011-12-25 16:24:03 http://blogg.mama.nu/alexia
    Svara
  • Tycker det låter väldigt klokt 🙂

    Emma-Lee 2011-12-16 10:54:37 http://emma-lees.blogspot.com
    Svara
  • Så himla bra skrivet! Visst KAN man inte ha ”roligt” hela tiden, men man kan definitivt välja att försöka göra saker som GER en energi. Att umgås med folk som man tycker om, att lägga lite extra tid och/eller energi på arbetsuppgifter man gillar och att ha en skön attityd mot andra i sin omgivning brukar nästan alltid betala sig. Man mår bättre, man får bättre respons och man får roligare. Så ”enkelt” är det. Visst har vi alla dåliga dagar eller perioder i livet när det är jobbigt, men jag tror på att man ska försöka ta sig igenom de här genom att modigt ”face it” och samtidigt inte glömma bort att försöka hitta skrattet och de saker i livet som verkligen ge oss något. Även när det känns som mörkast FINNS sådana ljuspunkter.
    Tack för ett bra inlägg!!!
    🙂

    Saltistjejen 2011-12-15 20:13:10 http://www.saltistjejen.blogspot.com
    Svara
  • Träningen och livet: håller verkligen med. ett roligt och givande jobb är världsviktigt för den egna hälsan och jag:et!

    Karro: fantastiskt!!

    Linnea: precis, det roliga kommer efteråt. dubbelt kul då, typ.

    Sofia: haha, KRAM!

    Pilla: precis

    Snorkkis: exakt så!

    Helena: roligt är kanske fel ord, men för min del är det alltid en POSITIV känsla. jag gillar den känslan, annars skulle jag aldrig ha gjort det!

    Jessica: DU är rolig! 😉

    Anna: heja dig med!

    Whynja: bra tips!

    Sara: skratt är en grym indikation på att man valt rätt

    Jenny: fast jag tycker aldrig, oavsett hur hårt pass det är, att träning är motsatsen till rolig. då tränar jag fel sak. för mig är träning, oavsett hur tuff, alltid positivt. dvs, faller inom rolighetsteorin. 🙂 i annat fall har man, som du säger, roligt efteråt.

    Susanne: yes!

    Josefin: ha en bra och rolig dag!

    admin 2011-12-15 08:38:21
    Svara
  • åh vad bra skrivet! precis vad jag behövde höra 🙂

    Josefin 2011-12-15 08:07:07 http://hurtigsoffpotatis.blogg.se
    Svara
  • Yep! WORD to that! 😀 😀 😀

    Susanne 2011-12-14 22:47:10 http://bloggsnusan.blogspot.com/
    Svara
  • Som Helena nämnt innan mig, träning är inte alltid roligt. Eller, enskilda träningspass kan vara riktigt jobbiga, men slår man ihop känslan från alla träningspass så är det roligt, skönt, givande som dominerar. Man måste nästan köra lite grispass ibland för att kunna njuta fullt ut av de pass som bara flyter på, då kroppen svarar på allt och man har mest energi och styrka i hela världen 🙂

    Jenny 2011-12-14 22:09:06 http://om-att-trana.blogspot.com/
    Svara
  • Instämmer! Att välja glädje är det bästa! 🙂 skratt övervinner det mesta å de flesta! 😉

    Sara 2011-12-14 21:59:06 http://Www.inspirerasmedmig.blogspot.com
    Svara
  • Så sant, så sant! Och intressant i sammanhanget är att om man gör saker som är roliga, så brukar det leda till att man dras in i ännu flera saker som är roliga, om du förstår hur jag menar. Om man är lite på sig, om sig och kring sig, så kan man bli meddragen på en massa skoj!

    whynja 2011-12-14 21:43:53
    Svara
  • Heja dig Sara!

    Anna 2011-12-14 21:37:14 http://annastraningsblogg.blogspot.com/
    Svara
  • Bästa Sara! <3 Fan vad vi ska ha roligt 2012!

    Jessica 2011-12-14 20:38:58 http://www.jessicaclaren.com
    Svara
  • Mycket bra skrivet, och jag håller som så många andra gånger med dig i NÄSTAN allt. Det enda jag invänder mot är det där att alltid ha roligt. Jag skulle ljuga om jag påstod att alla mina träningspass är roliga…när jag står där på löpbandet och kör tvåhundring nummer tio och benen brinner – då är det f*n inte kul. 🙂 Det som driver är dock känslan efteråt, där kan vi snacka skojigt! 😀

    Helena 2011-12-14 20:21:42 http://www.healthbyhelena.com
    Svara
  • Håller med de övriga här, för det är ju verkligen sant. Och det som jag tror är viktigt är att man inte kan sitta och vänta på att det roliga ska söka upp en, utan man får nog leta upp det roliga själv.

    Snorkkis 2011-12-14 19:38:58 http://www.snorkkis.se
    Svara
  • Så sant! Man får inte roligare än vad man gör sig, och varför slösa bort livet på att ha tråkigt och göra saker som man stör sig på om man inte måste?! har också lagt ner kvällspressen för länge sedan, det ger mig ingenting att kolla på AB, Expressen.

    pilla 2011-12-14 19:26:36 http://pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • *gilla* på den som vanligt, men det hade blivit *gilla* oavsett om inlägget handlat om träning eller inte. 🙂 Kram

    Sofia 2011-12-14 19:12:09 http://lowaojag.wordpress.com
    Svara
  • Superbra skrivet! Kunde inte sagt de bättre själv. 🙂

    Jag försöker ta mig igenom vissa jobbiga dagar på jobbet (är vikarie så de blir väldigt olika dagar) för efteråt vet jag att jag kan göra vad jag vill, något som ger mig mer stimulans och lycka än mitt jobb gör. För justnu kan jag inte välja bort den tjänsten jag har för jag måste ju ha pengar.
    Men när jag är färdigutbildad ska jag söka en tjänst som ger mig energi 🙂

    Linnea 2011-12-14 17:20:09 http://Jagkanjagvilljagska.blogspot.se
    Svara
  • Mmm kloka du, så sant så sant! frågan är när jag vågar ta språnget…och till vad? Älskar mitt liv tll 100% nu när jag är föräldraledig och BARA gör allt jag gillar, lever i nuet!

    Karro 2011-12-14 16:17:59 http://livskraft1.blogspot.com/
    Svara
  • Så på pricken sant! Så mycket tid som man tillbringar på jobbet så måste det vara roligt. Jag hade ett sommarjobb där jag räknade ner timmarna till jag fick gå hem varje dag. Leda!

    Träningen och livet 2011-12-14 16:06:35 http://traningenochlivet.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!