En god morgon

Fastän jag är morgontrött så gillar jag idén med morgnar. Att gå upp tidigt. Tända en massa ljus. Sätta på P1 och lyssna till morgonsändningarna. Ordna en god frukost. Läsa tidningen. Bara vara en stund. Inte vakna och känna att man måste hetsa sig igenom dusch, hetsa på sig kläderna, hetsa sig igenom frukosten. Och någonstans innan allt det där hetsa sig igenom ett morgonpass.

För att en lång morgon ska vara njutbar måste man gå upp i tid. Ju tidigare morgon desto mer av den där härliga bubblan. Egentligen samma bubbla som omsluter mig när jag sticker ut och springer en sväng på kvällen. Att man liksom är i en annan värld där ingen vardag når fram.

Det finns ju ett stort problem med det där morgonromantiska. Det är att komma upp! När jag väl gjorde det så blev det en rätt mysig morgon. Bakade pofiberbröd på 2 ägg, 20g smör och 2.5msk pofiber och stekte till ett bröd (som en tekaka ungefär) med massor med philadelphiaost och skinka på. I juicemaskinen pressade jag 1 morot, 1 äpple och 1 citron.

Imorgon är det Lucia och då är det för mig ett måste att gå upp tidigt för att titta på luciatåget på TV och äta en julig frukost. Då ska jag minsann tända en massa ljus också – för det hann jag inte riktigt med i morse…

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Västgötskan: gissar att det blir svårare med barn ja, fast de vaknar väl iof tidigt (upp till en viss ålder)?

    Emelie: I agree!!!!!

    Linnea: vet inte, tidigt tror jag?

    Erika: morgonträning får bli kl 6… vilket iof är den tid jag brukar morgonspringa (när jag väl gör det…). att gå och lägg sig i tid är det svåraste med att gå upp på morgonen…

    admin 2011-12-12 14:21:45
    Svara
  • Haha jag håller verkligen med. Jag älskar idén om den där lugna, sköna morgonen men jag är ingen morgonmänniska och det stora problemet är att gå upp – och att lägga sig i tid för att orka gå upp. Jag vill också se luciatåg imorn – och helst morgonträna innan, men tåget på tv kör väl igång vid 07 redan?!

    erika 2011-12-12 13:31:01 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Hej!

    Jag är som du, älskar långa frukostar och morgonmys.
    Det är viktigt med en lugn start på dagen tycker jag för annars
    Brukar hela dagen bara bli en enda stressig röra 😛

    När är de lucia imorgon på tv? Vill också se:)

    Med vänlig hälsning, Linnea.

    Linnea 2011-12-12 13:00:10 http://Jagkanjagvilljagska.blogspot.se
    Svara
  • Tycker det svåra med morgnar (som jag verkligen älskar!) är att komma i säng i tid på kvällarna…

    Emelie 2011-12-12 12:53:51 http://www.emscorner.wordpress.com
    Svara
  • Jag brukade vara en morgonmänniska (Det var väl innan barnen föddes antar jag?). Nu är jag helt dödstrött (!) när jag vaknar…. 😮

    Men det låter mysigt i teorin. 😉

    Västgötskan 2011-12-12 12:06:06 http://rundarocksaenform.blogspot.com
    Svara
  • Jonna: nä, det är därför man måste gå upp tidigt för att få tiden… ah, du menade SÅ när det gällde löpningen, nu fattar jag! 🙂 de bästa löprundorna sker efter kl 20… haha.

    admin 2011-12-12 11:27:37
    Svara
  • Jag älskar också tanken på morgon… men det jobbiga med vardagsmorgnar när man ska iväg är att man inte hinner uppnå så mkt njutighet innan timmen är slagen och man måste skynda iväg!

    Ang morgon-kvällslöpning… nä kanske inte kontinuiteten, men att man av ”erfarenhet” vet hur stor belöningen blir om man väl tar sig ut och iväg, och den erfarenheten får en att göra det. Fast ibland känslan säger nej. Du är förresten ett föredöme vad gäller kvällslöpning, det har fått mig att inse att det inte är för sent att ut och springa bara för klockan slagit 20.00 🙂

    Jonna 2011-12-12 11:20:34 http://www.fartfylld.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!