MOJO yoga

Jag tänkte mig en lugn lördagsmorgon med en timmes MOJO yoga men fick dessutom ett intensivt pass crossfit på köpet. Så kan det gå när man inget ont anar.

MOJOn är brutal. Jag älskar det! Fast jag avskyr det just då och där. För mig är MOJO yoga med fokus på smidighet och rörlighet – medan annan yoga är yoga med fokus på inre lugn och sådant också. Det kan jag ha lite svårt för ibland. Därför gillar jag MOJOn – när man är där är man där för att träna. Syftet är glasklart. Träning.

Vi stod knappt i hunden alls igår men det var brutalt ändå. Jag minns knappt vad vi gjorde riktigt men MOJO är uppbyggt i olika vågor där den första igår bestod av mer isolerade positioner (typ hatha) som vi höll rätt länge – medan den andra vågen bestod av samma positioner men som vi gjorde flödande (tänk vinyasa).

Apropå MOJO så kommer Hot MOJO till SATS Spårvagnshallarna i februari så alla SATS-medlemmar kan skratta sig lyckliga. Om man nu får en plats på klassen såklart. Om det finns en kontorsgud där uppe så straffar han mig för något med att flytta mitt jobbkontor från just Spårvagnshallsområdet till Söder vid årsskiftet. Elakt.

Efter MOJOn tänkte jag gå hem, men Jessica kom fram till mig att det var något hon glömt att berätta: att hon styrt upp crossfitträning med Magnus efteråt. Lördagsmorgonen blev med ens än mer jobbig.

400 meter rodd, 40 hela situps, 40 jumping squats, 40 armhävningar, 120 varv med hopprep (40 om man gjorde double unders eller vad det nu heter på crossfitspråk), 40 tunga svingar, 40 upphopp på box, 40 pullups. Jaha, just do it!

Det som är bra med crossfit är att det är snabbt överstökat. Men också väldigt jobbigt. Väldigt, väldigt jobbigt. Men jobbigt är bra, särskilt när man firar in första advent med rätt mycket glögg och sötsaker…

Mellan varven har det hunnit bli 32 träningspass kvar till nyår!


Känner ni julkänslan?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!