Crossfit Nordic

Jag minns förra årets första adventshelg, den var galen. Jag var med Ella och ett gäng och åt middag på Och Himlen Därtill och det var dramatiskt. Det var snöstorm och jättekallt utanför knuten. Efter middagen drack vi exotiska drinkar på ett fantastiskt litet ställe med söderhavskänsla nära Rörstrandsgatan och sedan firade vi in advent på efterfesten på Kungsholmen. Inte visste vi då att jag skulle bo på gatan bredvid ett år senare. Eller att vi ett år senare skulle fira in första advent med mingel hemma hos mig. Det är något särskilt med första advent – en känsla jag tar med mig in i framtiden.

Några av dem som var hemma hos mig igår kväll var Ulrika och Erika. De tränar rätt ofta crossfit och har tyckt att jag skulle testa på. Det har ett gäng andra fina människor i min närhet också gjort. Men jag har tyckt att det varit jätteläskigt. Burpees är det jobbigaste som finns och ska man göra sådant på tid, dessutom ihop med en massa andra sjukt jobbiga övningar, ja då hittar jag på andra ursäkter. Crossfitutövare är bland de mest funktionellt vältränade som jag har sett men jag förstår ju att det krävs med än ett crossfitgymsmedlemskap för att bli sådär smidigt stark.

Hur som helst, medan vi satt sockerchockade i min soffa så hör jag mig själv säga att jag ska hänga med på träningen imorgon på Crossfit Nordic (idag alltså) klockan 13. Ändå var glöggen jag drack mestadels alkoholfri. Jag tänkte väl i och för sig inte att vare sig Ulrika eller Erika skulle komma ihåg mitt löfte dagen därpå men ett Facebookmeddelande påminde mig. Så jag hade inget val annat än att gå dit.

Jag har haft en galet sliskig helg med rocky road, saffransbullar och you name it men jag har typ tränat lika mycket som jag ätit bullar. Yoga och crossfit igår och crossfit idag. Så mycket mat har det inte blivit, det varmaste var nog en pizza i fredags mellan en massa tapetfix och 3 ägg alldeles nyss. Och så glöggen igår kväll förstås! Det har inte varit en helg där jag fyllt på med superfood om man säger så. Däremot fick jag väldigt mycket fina superfoodgrejer vid tillställningen igår, det märks att mina vänner känner mig och det tackar jag för!

Crossfitpasset idag var inte så farligt som jag trott. Eller, det var jobbigt och pulshöjande, men det innehöll inga grejer där jag kände mig obekväm. Vi värmde upp med lite allt möjligt: rodd, hopprep, turkish get ups… Och sedan körde vi hantelpressar som dagens teknikövning. Efter det var det dags för dagens serie, 6 varv med hantelpushpressar, hantelsvingar, mountainclimbers, och hopprep (singelhopp). Bra skit! Enkelt med tufft. Hantelpushpressarna var jobbigast, singelhoppen enklast.

Jag har slängt fikabrödet som blev över från igår. Det känns som jag ätit min beskärda del av julkakor och choklad. Sockerchocken har lagt sig lite efter den intensiva träningen i helgen och jag ska snart iväg för att spana in andra aktiviteter på Globen horse show. Ikväll ska jag få ur mig 8 sidor bröllopsreportage och imorgon åker jag till Umeå.

Det är 31 träningspass kvar till Grabben som vanligt skjuter Sveriges snyggaste nyårsfyrverkerier.

Årets julfikakvot är fylld…

Ulrika och Erika

 

Crossfit Nordic

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Vad kul att du var förbi Nordic o körde! Var det Daniel som hade passet eller? Såg så ut… Hoppas du har det fint i Ume 🙂

    Emelie 2011-11-28 20:39:14 http://emelie87.blogg.se
    Svara
  • Visst är crossfit grymt kul och effektiv träning! Om du kombinerar crossfit och yoga kommer du att bli Kungsholmens mest vältränade tjej -tror att det är en superkombo. /Anna

    Anna 2011-11-28 10:57:36
    Svara
  • Härligt svettiga tjejer!

    Suzan 2011-11-27 23:11:59 http://www.ettdussinpannor.blogspot.com
    Svara
  • Gilla på julgodis och MOJO-yoga, ogilla på crossfit. Inte för att jag har provat… Men jag tror inte att det är för mig helt enkelt 😛 .

    soffan 2011-11-27 20:38:06 http://soffans.se
    Svara
  • Fler som kört socker- och fettdiet i helgen ser jag. Och tränat mycket. Bra liv! 🙂

    Mojo-yoga vill jag också testa & Crossfit är ju så KUL!

    Svara
  • Vad ska du göra i Ume? 🙂

    emi 2011-11-27 19:13:18
    Svara
  • Umeå rules! Åtminstone IKSU, så ta med dig träningskläderna vetja!

    Marie 2011-11-27 18:15:36
    Svara
  • oh, snygga kakor i paket. har du bakat dem?? kanske ngt recept man kan få ta del av ??

    katarina 2011-11-27 18:04:57
    Svara
  • vad ska du göra här i umeå? 🙂

    emma 2011-11-27 17:38:35 http://emmakundegunda.blogg.se
    Svara
  • Ja! Snart mera crossfit 🙂 Gratis prova på varje söndag kl 13.

    Erika 2011-11-27 17:09:26 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Superkul att du hängde med idag! Nu när du övervunnit den obefogade rädslan så är det bara att hänga med igen. 🙂

    Ulrika 2011-11-27 16:47:32 http://traningseffekt.blogspot.com
    Svara
  • Vilken helg du haft och vad ska du till Umeå och göra?! Avis på både adventsmys, crossfit och Umeå!

    Keron 2011-11-27 16:10:31 http://keron.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!