Nyttig snabbmat

Blueberry Lifestyle fick nyligen ta emot årets Fast Food Awards i kategorin årets hälsosatsning. Hur grymt är inte det! Blueberry är som ni vet mitt favoritställe och det matställe där jag spenderar mest pengar. Jag är mycket nöjd över att de kammade ett snabbmatspris för det är just det som är grejen med Blueberry: bra mat s n a b b t!

Är det billigt? Nej! Jag tycker det är synd eftersom det förmodligen exkluderar rätt många människor som hellre väljer en Big Mac & Co för samma pengar som en smoothie. Men – så är det också skillnad på snabbmat och snabbmat och ni vet redan att jag förespråkar dyrare mat (om det också innebär bättre mat, givetvis).

Hur som helst, Blueberry Lifestyle planterar 50 hektar träd i Brasiliens regnskog för varje ny fan man får på sin Facebooksida och det tycker också är grymt. Äntligen en sida där man faktiskt får något ”tillbaka” som fan!

Jag var på Blueberry på lunchen igår och köpte, förutom min vanliga chic chicken wrap, en burk med carobpulver. Inte särskilt nödvändigt men däremot mycket roligt. Carobpulver har en chokladig smak och ser ut som kakao men är egentligen en grönsak. Det har använts i typ 5000 år och innehåller mycket B-vitamin, A-vitamin, kalcium och andra bra grejer. Hur jag ska använda det är ännu oklart men jag återkommer i frågan! Hos matälskaren på Taffel kan man läsa ett rätt roligt inlägg om just carob…

På Blueberry köpte jag också ”miljövänligt doftljus” och det var egentligen det som jag tänkt ägna det här blogginlägget åt. Förutom doftljusen hittade jag nämligen som små burkar med läppglans – fast det var parfym som man liksom gnider ut lite bakom öronen eller på handlederna. Jag köpte 2 (för 99 kr styck) stycken i dofterna syrén och en fruktig doft och de doftar ljuvligt och lagom.

Märket heter Pacifica och är enligt hemsidan without animal testing, animal bi-products, phthalates, parabens, sulfates, propylene glycol, benzene, GMOs, mineral oil, peanut oil and triclosan. All Pacifica products are cruelty-free. Doftljusen är gjorda på sojavax (non-GMO) som är en biprodukt från annat sojaframställande.

Jag lämnade Blueberry med en annan mycket större påse också. Den innehåller lite smått och gott och den tävlar jag ut till er! Skicka mig ditt bästa recept på en smoothie som sprakar med nyttigheter senast imorgon onsdag klockan 21 så drar jag en vinnare som får påsen skickad till sig med posten. Maila mig på traningsgladje at gmail.com och bifoga din adress!

Doftljus och små parfymburkar – himla smarta!

Den här påsen tävlar jag ut!

Den innehåller mycket smått och gott!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
  • Det låter som ett toppen ställe!! Synd att det inte finns i gbg..

    Marre 2011-11-15 12:57:38 http://traning.marinaborneblad.se
    Svara
  • Johanna: det står i texten ovan – maila ditt bästa smoothierecept till traningsgladje at gmail.com! 🙂

    admin 2011-11-15 12:36:40
    Svara
  • Doftljusen? Lagom? Vill ha men är livrädd för påträngande dofter…

    Gillar också Blueberry, men priset är säkert en tröskel! Fint med träden!!

    Emelie 2011-11-15 12:36:13 http://www.emscorner.wordpress.com
    Svara
  • Blueberry är verkligen en bra snabbmatskedja. Och då tycker jag att det får kosta lite mer.

    Karin FitnessochHälsa 2011-11-15 12:06:05 http://fitnessochhalsa.blogspot.com/
    Svara
  • Hur är man med i tävlingen? Jag skulle verkligen vilja prova lite av deras produkter.

    Johanna 2011-11-15 11:55:20 http://inshape.blogg.se
    Svara
  • Älskar också Blueberrys wraps med dagens smoothie. Prisvärt! Dock tycker jag att man får väldigt lite för pengarna om man köper en av deras sallader.. håller inte mig mätt iallafall :/

    alina 2011-11-15 09:49:50 http://[email protected]
    Svara
  • Blueberry förtjänar all uppmärksamhet de kan få. Snabbt, nyttigt och gott! Älskart. Smart och bra det där med facebook, har genast blivit ett blueberryfan där.

    Sofia - ett bättre du 2011-11-15 09:15:43 http://ettbattredu.se/blogg
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!