The Convention 2011

Det blev 24 hektiska timmar i Göteborg: åka tåg, bo i rummet längst bort på fina Avalon, äta hotellfrulle, checka in på The Convention på finfina Elixia, lyssna på grymma föreläsningar, träffa kul folk, hålla egen föreläsning, tränga ihop oss i en taxi, åka till Centralen och åka tåg tillbaka till Stockholm. Check på det.

Magnus och Malin hade ordnat ett härligt konvent som kändes lika bra som förra året. Förra årets version minns jag med blandade känslor eftersom jag fick så ont i min rygg under en kampsportsklass – men förutom det minns jag det som roligt. Det var det i år också, även om jag åkte dit med många färre vänner och att jag mest höll till i föreläsningssalen.

Jag lyssnade till 3 mycket olika föreläsningar. Jonas Colting var först ut med ”hälsa är ingen tävling” – grymt bra. Han vann också kategorin flest ord per minut. Jäklar vad han förlöste fram klokheter, åsikter och ifrågasättanden – inte konstig att han var andfådd emellanåt när han dessutom visade övningar på konceptet ”primal walk”. Det var fullsatt i salen – med all rätt!

Fullsatt var det också på Peter Niemeläs föreläsning ”snabbare, starkare och friskare med rätt kost” och jag skulle inte säga att det var den mest klockrena titeln på vad han pratade om – men oj vad jag gillade hans approach och alla myterna han krossade. Han klämde hål på allt det där vi tjatas om: att man går ner i vikt av frukost, att man ska äta ofta, att man måste äta efter träning, att fett brinner i lågan av kolhydrater… Vissa saker är visserligen inte direkt fel – men de allra flesta sakerna ”beror väldigt mycket på”. Jag gillar Peters tänk, han påminner mig en del om Jillian Michaels på något konstigt sätt, och jag skulle vilja lyssna till honom en hel dag! En timma räcker inte till att få svaren på alla de frågor som dök upp under föreläsningen.

Den sista föreläsningen jag gick på var lite mer spirituell och hette ”Law of attraction” med Helena Ivekrans. Intressant, även om det kanske inte riktigt tilltalar mig att varje dag gå 100 steg för varje uppskattning. Men jag tycker att hon har en otroligt viktig poäng med att vi blir vad vi tänker. Jag ska verkligen ta med mig förhållningssättet att tänka positiva tankar för då kommer många positiva saker min väg. Himla viktigt – särskilt om man fastnar i klago- och offerträsket.

Sist ut var min egen föreläsning – eller diskussion som jag hellre väljer att kalla det för. Jag fick inte riktigt sagt allt det jag ville eftersom tiden sprang iväg lite för fort. Men det som jag inte fick sagt får jag ofta sagt här på min blogg ändå så jag får nog fram mitt budskap ändå. Det jag pratade om var framgångsfaktorer hämtade från de stora bloggarna som vi som träningsbloggare kan applicera även på våra bloggar: enkla saker förvisso – men som ofta glöms bort. Jag pratade också om att förvalta sitt förtroende, om att åsikter är en bloggares bästa vapen, om att blogga med själ och hjärta – och så hade jag velat prata mer om att betalar du inte för tjänsten är du inte kunden utan varan som just blivit såld. Men det får bli en annan gång!

Jag kommer att lägga ut min presentation antingen som film eller som podcast. Jag ska bara lära mig hur först…

Stort tack till Magnus och Malin på Elixia som ordnade så himla bra. Tack till alla som jobbat med konventet och ett megatack till alla som kom och var där och som jag pratade med!! Det var himla roligt att få träffa dig Malin – men också att träffa på bekanta ansikten som Therese, Anna, JojoFitnesscoachen och dig Powersus vars blogg jag saknar! Jag önskar jag fått tillfälle att prata mer med många av er som jag gissade mig till vilka ni var – nästa gång hoppas jag!

Jonas Colting visar hur det ska gå till!

Elixia har en snygg cykelsal med häftiga ljuseffekter. Så vill jag cykla jämt!

Alla gym borde ha en stor klädshop.

Alla gym borde också ha en DJ. I alla fall på fredagar efter jobbet. AW på gymmet liksom. Tränandes, såklart.

Vissa tränade hårt. Inte jag. Här under ledning av löparen Oscar Käck.

Gainomaxapan borde vara grymt vältränad med tanke på alla träningsevents och lopp han dyker upp på!

Längst bak i salen.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
  • Håller med dig, Peters föreläsning var enormt bra. Önskar också en heldags föreläsning med honom. Känns som att det finns enormt mycket att lära sig av honom.

    Marre 2011-11-07 22:02:08 http://traning.marinaborneblad.se
    Svara
  • Hade gärna varit med och lyssnat! Är säker på att du var grymt bra!

    Ingmarie 2011-11-06 20:46:49 http://blog.nemonisimors.com
    Svara
  • Åh vad glad jag blev att du la upp föreläsningen, jag ville gärna vara där live igår, men nu fick jag ju nästan möjligheten!

    Föräldrafitness 2011-11-06 15:20:19 http://www.foraldrafitness.com
    Svara
  • Anna: tack för att du kom anna!

    Junitjej: vi tog taxi från elixia sisjön till centralen.

    Träningsglädje 2011-11-06 13:13:42 http://www.traningsgladje.se
    Svara
  • Ja, alla gym borde verkligen ha en klädshop!
    Varför tog ni taxi från Avalon till Centralen? Det är inte alls långt att gå.

    Junitjej 2011-11-06 13:05:46 http://junitjejen.se
    Svara
  • Tack för föreläsningen igår Sara. Alltid kul med nya infallsvinkar och tips! Måste verkligen bli bättre med kameran….. 🙂

    Anna (orka mera) 2011-11-06 12:14:16 http://blogg.piggelina.se
    Svara
  • Träningen o Livet: tack för att du kom och delade med dig! 🙂

    Anna: jobbigt!

    admin 2011-11-06 11:36:00
    Svara
  • Låter som en givande helg & grymt att du fick föreläsa! Måste kolla in när du lagt upp filmen/text 🙂

    (Håller också på att sätta mig in i hur man lägger upp filmer. På Aftonbladet funkar det inte som i WordPress – tröttsamt!)

    Svara
  • Jag har iofs läst det bl a i en studie från Sahlgrenska och nog aldrig sett det på ett löp…

    Erika 2011-11-06 09:22:55 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
    • Svar på Erikas kommentar.

      Erika: han menade snarare att det inte är något magiskt med att äta ett ägg kl 7 jämfört med klockan 11 sett ur kroppens perspektiv.

      admin 2011-11-06 11:02:46
      Svara
  • Tack för en inspirerande föreläsning, du gav mig en hel del att tänka på! Det hade varit kul att prata mer, men det får bli en annan gång.

    Träningen och livet 2011-11-06 08:58:53 http://traningenochlivet.wordpress.com
    Svara
  • Tack för inspirerande föreläsning och möjlighet till diskussion 🙂

    sandra 2011-11-06 01:19:55 http://puls.spotlife.se
    Svara
  • Erika: ja, det är självklarheter så du behöver inte krångla till det. peter sa inte heller att man inte skulle äta frukost. men han ifrågasatte MYTEN att det är ett likhetstecken mellan äta frukost och gå ner i vikt. det är tydligen inte det som studierna visar, även om det är det som står på löpen.

    admin 2011-11-06 00:30:48
    Svara
  • Jag hade gärna lyssnat på Colting! Han både imponerar och irriterar 🙂 Men frukost, jag vägrar tro på att frukost inte är nåt riktigt bra? Det finns ju i alla fall studier som visar att folk som är smala generellt äter frukost i större utsträckning än överviktiga, att de äter oftare o att de oftare lämnar på tallriken plus nåt mer jag inte minns. Hrm… 🙂 Men jag hörde ju inte den specifika föreläsningen så jag vet inte! Jag blir nog bara lite provocerad när jag upplever att folk ska krångla till (för mig) självklarheter 🙂

    Vore jätteroligt att se och höra din föreläsning!

    Erika 2011-11-06 00:16:00 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!