Träningsresor

Jag läste i någon tidning för ett bra tag sedan, typ DI eller DI Weekend, om träningsresor. Jag tror det var en krönika. Det gick ut på att jakten på den perfekta resan går allt längre. Vi har rest i lyx och överflöd och vi har rest till världens alla hörn och sett allt man kan se och nu är vi på jakt efter upplevelser upphöjt i vilken siffra du vill bara den är hög. Det är därför som träningsresor är så populära. En yttre resa kombinerat med en inre resa. Den ultimata upplevelsen.

Så. Jäkla. Rätt!

Träningsresor går att kombinera i det oändliga. Fokus på en träningsform. Fokus på flera. Fokus på där du är. Fokus på guldkant. Fokus på det spartanska. Fokus på blod, svett och tårar. Fokus på välbefinnande. You name it.

Sporty Spice har satt ihop den ”ultimata” yogaresan. En yogasafari i NYC! Copperhill i Åre har precis gått ut med nya datum för den populära yogahelgen i fjällmiljö som blandar yoga, skidåkning och fjällyx och i min närhet är det många som anmält sig till Svalbard Ski Marathon.

Själv drömmer jag om många saker som kombinerar resa med träning. För ett år sedan var jag i Tunisien och tränade för 2 av Sveriges bästa instruktörer alla kategorier. Nyss sprang jag en sväng i Amsterdam. I våras anordnade Bloggar om träning ett träningsevent med guldkant i Torekov och jag vill ha mer! Ett resmål går att se på så många olika sätt när man tränar. Klart mycket mer spännande och minnesvärt än en turistbuss. Nästa resa till NYC får gärna gå i träningens tecken!


Foto lånat från Sportyspice!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Tack för tipset!

    annajohanna 2011-11-08 17:51:28 http://annajohanna.wordpress.com
    Svara
  • Annajohanna: gå in på min sambos blogg, snabbafotter.se – han har åkt en del med springtime till portugal!

    admin 2011-11-07 17:11:49
    Svara
  • Trevligt inlägg! Jag är sugen på en löparresa i vår och funderar på Göteborgsvarvets/Apollos träningsresa till Fuerteventura. Någon som har erfarenhet av den eller någon annan löparresa?

    annajohanna 2011-11-07 16:57:01 http://annajohanna.wordpress.com
    Svara
  • Den där yogaresan till NY ligger väääädigt högt på min lista… Jag skrev om den i senaste Fitness, och det känns väldigt långt till juni…

    Svara
  • Jag skulle GÄRNA åka på en veckas träningssemester och får SPRINGA! Önskar mig det av maken nästa år. 2013 alltså. Innan jag börjar jobba igen. Då är tredje barnet ett år, om allt går bra. Gäller att ha framförhållning!

    Annika 2011-11-03 10:13:05 http://www.kaffetaren.blogspot.com/
    Svara
  • Gaaah, den yogaresan! Shit vad underbart!!!! Fast jag har redan tre träningsresor inbokade 2012 så jag antar att det är svårt att få igenom… dock ingen med yogainriktning…. 🙂

    Anna (orka mera) 2011-11-03 08:39:09 http://blogg.piggelina.se
    Svara
  • Håller helt med eftersom jag själv är så totalt insnöad på saker där man kan kombinera nytta med nöje. Är själv väldigt sugen på någon form av yoga resa, får se om det kan bli något.

    Ulrika Funkqvist 2011-11-03 08:01:33 http://livsstilskonsulten.wordpress.com
    Svara
  • Shit va coolt det hade varit att dra iväg med några tjejkompisar på en sån resa =)

    i min lilla lilla värld 2011-11-02 22:24:19 http://saratilling.se
    Svara
  • Varför inte en träningshelg i Halmstad!? 🙂

    Ingmarie 2011-11-02 22:07:32 http://blog.nemonisimors.com
    Svara
  • Man borde styra upp en egen NYC träningsresa, hur svårt kan det vara liksom att bara åka dit en långweekend och träna på roliga ställen inne/ute och träningsshoppa såklart 🙂 hade varit grymt, så hade man kunnat springa NYC mara banan i etapper bara för att det är skoj!

    pilla 2011-11-02 19:43:43 http://pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • ”resar”? Letar! Snacka skadad…

    erika 2011-11-02 15:46:42 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Vad roligt att du skriver det här blogginlägget just nu! Jag sitter nämligen och resar efter en träningsresa till en varm och solig plats i vinter, inte höst eller vår. Alla träningsresor verkar vara då. (Jag har ju redan Svalbard på schemat som sagt men vill ha en solig resa också 🙂 De jag hittat när det är snö hemma känns rätt trista och mer som kom igång-resor för folk som inte tränar. Funderade på att efterlysa träningsresor (för vana tränare?) på vintern. Dit där det är varmt. Springtime åker till Thailand men det är i 2 veckor. Har du nån idé?

    erika 2011-11-02 15:46:23 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Åh, härligt!

    Är lite sugen på ToppHälsas vasaloppsresa efter att vi hade en skidweekend inplanerad till helgen som blev inställd pga snöbrist.

    Nu blir det vandring och gympass av diverse slag i småland istället! Tycker en resa som bara fokuserar på att slappa är trist… Aktiviteter är ju härligt!

    Malin 2011-11-02 15:37:36 http://www.malinstang.se/blogg.php
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!