Balisallad med sötpotatisfalafel

Gårdagens och dagens lunchsallad är gjord med omsorg och kärlek. Jag bläddrade i Food for thought och gjorde en variant på Blueberrys ”Bali orange salad” och rullade ett gäng sötpotatisfalaflar. Det blev inte riktigt som i recepten eftersom jag inte hade tusen grejer hemma men det blev gott ändå.

Balisalladen gjorde jag på babyspenat, paprika, torkad mango som jag blötlade en timma, sharonfrukt, rostade pumpakärnor och hasselnötter och stekt halloumi.

Falaflarna gjorde jag på rå sötpotatis och kikärtor som jag mixade till en finhackad konsistens och sedan gjorde bollar av efter jag tillsatt 2 ägg. Man ska egentligen rulla i sesamfrön men sådana hade jag inte hemma. Kokos hade jag hemma däremot och det hade man nog kunnat rulla i – men det gjorde jag inte heller (däremot hade jag lite kokos i dem)… Enligt receptet ska man ha ett gäng olika kryddor, röd lök, kolsyrat vatten och förmodligen några fler saker i bollarna men som sagt, man tager vad man haver. Grädda i ca 175 grader i 25 minuter.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Det måste jag faktiskt prova! 😀

    Linda 2011-10-29 14:02:04 http://www.itsonlyinthehead.blogg.se
    Svara
  • mm egna falafelbollar måste ja oxå prova o göra.. Men.. stekte du dom inte? dom ser så ostekta ut 😀

    felicia 2011-10-27 22:08:12 http://tkhl.wordpress.com
    Svara
  • Den där ser SÅ himla god ut! Specielt sötpotatisfalafel, det måste jag definitivt göra! Speciellt emd tanke på att Blueberry bara finns i Sthlm för tillfället… Har du varit på En Deli i Haga någon gång när du besökt Göteborg? De har supergoda linsbullar där som liknar dina potatisfalaflar. 🙂 (Vad heter egentligen falafel i plural? :P)

    Fummelfot 2011-10-25 20:50:13 http://fummelfot.blogspot.com
    Svara
  • Alltså man kan ju inte annat än älska Blueberry. Den där boken är ju bara full av inspiration och en riktig favorit där hemma. Låter som smarriga falaflar.

    Sofia - ett bättre du 2011-10-25 15:26:54 http://ettbattredu.se/blogg
    Svara
  • MM, låter riktigt smaskigt!
    Jag var i sthlm för två veckor sedan och tack vare dig (och några andra bloggare) så åt jag lunch på Blueberry 🙂
    Och det var SÅ gott!!

    emi 2011-10-25 09:22:02
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!