GÃ¥rdagens och dagens lunchsallad är gjord med omsorg och kärlek. Jag bläddrade i Food for thought och gjorde en variant pÃ¥ Blueberrys ”Bali orange salad” och rullade ett gäng sötpotatisfalaflar. Det blev inte riktigt som i recepten eftersom jag inte hade tusen grejer hemma men det blev gott ändÃ¥.
Balisalladen gjorde jag på babyspenat, paprika, torkad mango som jag blötlade en timma, sharonfrukt, rostade pumpakärnor och hasselnötter och stekt halloumi.
Falaflarna gjorde jag pÃ¥ rÃ¥ sötpotatis och kikärtor som jag mixade till en finhackad konsistens och sedan gjorde bollar av efter jag tillsatt 2 ägg. Man ska egentligen rulla i sesamfrön men sÃ¥dana hade jag inte hemma. Kokos hade jag hemma däremot och det hade man nog kunnat rulla i – men det gjorde jag inte heller (däremot hade jag lite kokos i dem)… Enligt receptet ska man ha ett gäng olika kryddor, röd lök, kolsyrat vatten och förmodligen nÃ¥gra fler saker i bollarna men som sagt, man tager vad man haver. Grädda i ca 175 grader i 25 minuter.