Balisallad med sötpotatisfalafel

Gårdagens och dagens lunchsallad är gjord med omsorg och kärlek. Jag bläddrade i Food for thought och gjorde en variant på Blueberrys ”Bali orange salad” och rullade ett gäng sötpotatisfalaflar. Det blev inte riktigt som i recepten eftersom jag inte hade tusen grejer hemma men det blev gott ändå.

Balisalladen gjorde jag på babyspenat, paprika, torkad mango som jag blötlade en timma, sharonfrukt, rostade pumpakärnor och hasselnötter och stekt halloumi.

Falaflarna gjorde jag på rå sötpotatis och kikärtor som jag mixade till en finhackad konsistens och sedan gjorde bollar av efter jag tillsatt 2 ägg. Man ska egentligen rulla i sesamfrön men sådana hade jag inte hemma. Kokos hade jag hemma däremot och det hade man nog kunnat rulla i – men det gjorde jag inte heller (däremot hade jag lite kokos i dem)… Enligt receptet ska man ha ett gäng olika kryddor, röd lök, kolsyrat vatten och förmodligen några fler saker i bollarna men som sagt, man tager vad man haver. Grädda i ca 175 grader i 25 minuter.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!