Jag har ägnat helgen Ã¥t att pyssla här hemma. Det händer sällan. Ni som läser bloggen vet att jag och Grabben är ute och flänger för det mesta. Hösten är uppbokad med roliga helgäventyr sÃ¥ jag tar tacksamt emot lugna lördagar och söndagar pÃ¥ hemmafronten – det blir nämligen inte sÃ¥ mÃ¥nga.
Under dagen bläddrade jag i några av mina favoritkokböcker och surfade på bloggar och hittade bland annat PT-Fias recept på Proteinkakor. Jag gjorde min egen version av sådant som jag hade hemma och när jag sedan fick besök så var kommentaren att det nästan smakade som äppelpaj. Dessa små kakor är supergoda och smakar allra bäst om de äts medan de fortfarande är ljumma. Variera receptet efter sådant du gillar!
Ingredienser till proteinkakor:
2.5 dl nötterÂ
0.5 dl pumpakärnor
2 ägg
2 msk smör
Torkade päronskivor
Torkade blåbär
Gojibär
Kanel
Kardemumma
Gör såhär:
1. Mixa nötter och pumpakärnor grovt
2. Häll över smält smör, ägg, kryddor, torkade bär och klippta päronskivor
3. Forma till kakor och lägg på plåt eller i muffinsformar
4. Grädda i ungefär 15 minuter på ungefär 175 graders värme