Min mat- och träningslördag

Jag älskar lördagar. Och fredagar. Och många andra dagar med. Fast mest lördagar… Min lördag har varit grymt god sett till vad jag stoppat i mig. Jag har bland annat druckit vinterns första julmust! Efter mångt och mycket har jag bestämt mig för att om jag ska dricka läsk och liknande, vilket jag gör ibland, så är det bättre med socker än med sötningsmedel. För mycket socker gör mig förvisso tjock – men jag får i alla fall inte konstiga grejer som händer i hjärnan, dåligt minne eller andra skumma skador.

På kvällen sprang jag och Grabben en sväng runt Kungsholmen. Det var sjukt många löpare ute, och väldigt få andra människor, vilket var perfekt. Fritt spelrum att springa och inspireras av alla andra som var ute – och minimalt med barnvagnsmänniskor eller andra strosare som envisas med att gå i bredd. Jag är fortsatt pigg i benen såhär en vecka efter Amsterdam och höll bra fart och fick med beröm godkänt av Grabben. Sådant känns bra.

Såhär har mat- och träningsdagen sett ut:

Frukostsmoothie: spenat, kiwi, havremjölk, cashewnötter, psylliumfröskal (mina chiafrön är slut, måste köpa nytt!).

Lunchäppelkaka: stekt äpple och havregryn med kanel och vaniljskyr. Som ”förrätt” åt jag 1 avokado med philadelphiaost.

På eftermiddagen sprang vi en runda runt holmen. Strax innan det premiärdrack jag julmust!

Till middag blev det förrätt på morotssoppa som jag hade lite allt möjligt i. Morötter (förstås), citronsaft, mjölk och parmesan som topping till exempel…

…sedan hade jag gjort gratinerad blomkål med stekt bacon. Med ett glas rött (och ett gäng glas vatten för tydlighetens skull) till! Den där skålen med makaroner är till Grabben, han vill ha kolhydrater i kvadrat.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • JULMUST är den enda läsk jag också dricker (fast inte före första advent). Har också börjat fundera på light eller icke-light. Gillar inte heller sötningsmedel, men tycker samtidigt att den vanliga julmusten känns så äcklig i tänderna. Den kladdar liksom fast sig. Kan det verkligen vara så farligt med sötningsmedel om man bara använder det några få gånger per år? Jag ska fortsätta fundera, och jag har ju drygt en månad på mig tills det är julmust-premiär (och sedan försöker jag begränsa mig till att enbart dricka julmust på helgdagarna, inte annars).

    EmmaS 2011-10-23 09:58:52
    Svara
  • Schyst dag 🙂 och riktigt snygg röd skål!

    pilla 2011-10-23 09:46:15 http://pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Med tanke på vad JAG hunnit med att äta i dag ska jag nog inte ge andra feedback, just i dag 😀

    Erika 2011-10-22 23:25:58 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Haha ja men det tycker jag nog! Jag måste sluta ondgöra mig över dina små måltider. Det ofint att kommentera andras mat hehe. Ser ut att ha varit en väldigt god dag! Jag hade gärna ätit det där och kanske bara lite till 🙂 Måste testa morotssoppa. Verkar smarrigt!

    Erika 2011-10-22 23:24:40 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Erika: 🙂 har jag ätit ok idag mao? (eftersom du inte kommenterade nåt om det).

    admin 2011-10-22 23:07:41
    Svara
  • Håller hemskt mycket med om sockret! Hemskt mycket. Och fina bilder. Som vanligt 🙂

    Erika 2011-10-22 22:42:16 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!