Funktionell träning

Salen på Sportlife Odenplan var full med tjejer när det vankades Functional Moves. Killarna vågade sig inte dit. Lite synd, för Functional Moves är faktiskt galet jobbigt. Jobbigare på ett annat sätt än till exempel body pump eller annan styrketräning. Man måste koncentrera sig på hela kroppen eftersom ingen muskel jobbar isolerat. Bra träning. Även om den är jobbig som sagt. Jag kan tycka att 55 minuter Functional Moves är rätt lång tid så för min del hade man gärna kunnat korta ner tiden. Ett bra träningspass handlar inte om längd utan om kvalitet. Sedan krävs det olika längd på passen för sina målsättningar – såklart.

Eftersom jag hade lite dötid så tränade jag lite ryggrörlighet också. Försökte plocka övningar ur minnesbanken men kom typiskt nog inte på så många. Det är därför man ska planera vilka övningar man ska göra innan man går dit. Precis som man bör göra en inköpslista innan man handlar mat. Annars blir det liksom sällan som man tänkt sig. Note to self!

Jag premiärtränade i mina Adidas Feather. Det är egentligen en löparsko men jag har inte velat smutsa ner dem med utomhuslöpning ännu. Regn borde i och för sig inte vara smutsigt, bara lite blött? Det ska bli spännande att springa första passet – som Functional Movessko var de instabila. Bra för coreträningen – men dåligt för balansjälvkänslan!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Ja, fusklapp is the shit! 🙂 Jag har bara kört functional moves en gång men tyckte det var grymt. Skulle gärna köra mera!

    Erika 2011-10-19 21:25:30 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!