Jag är lycklig över de äpplen från Tjörn och Värmland som jag fått från släkt och vänner. För mig motsvarar en gigantisk påse med äpplen att ta hand om gigantiskt många vuxenpoäng.
Häromdagen var jag så väldigt sugen på äppelpaj så jag gjorde min egna version. Först så tärnade jag ett gäng äpplen och lade på botten av en ugnsfast form. Sedan blandade jag havregryn (som är en fantastisk superfood apropå det ämnet) med kanel (mycket ska det vara!), lite psylliumskal, lite mandelmjöl och hackade hasselnötter. Man kunde säkert ha en massa andra kul grejer i också, typ krossade linfrön och så. Jag hällde den torra blandningen över äppelbitarna, hyvlade smör över och ringlade på lite Sweet Freedom och så fick pajen stå i typ 175 grader tills den såg klar ut.
Till pajen gjorde jag kesellagrädde: vispad grädde blandad med kesella (jag tar ungefär 50/50). Fast sedan tog kesellagrädden slut så för seconds tog jag bara kesella. Funkade fint det med.
Nu är bara frÃ¥gan – vad ska jag göra med resten av alla äpplen? Smoothie sÃ¥klart! Och torkade äppelringar. Och äppelmos med ingefära och kanel som äppelvännen tipsade mig om. Har ni fler tips?