Stockholm Kickboxning

Idag testade jag en ny kickboxningsklubb: Stockholm Kickboxning. Läget är bättre än Kalvhagen Sthlm: Gästrikegatan vid St Eriksplan jämfört med Tulegatan nära Odengatan. Men Kalvhagen var definitivt personligare. Idag var det trångt om saligheten med hur många som helst som ville träna i ett rum utan luft!

Jag kom dit en stund innan nybörjarpasset och tittade på fortsättningsgrupperna. Det var både häftigt och läskigt – är det sådär man ska bli, undrade jag. Alla såg galet seriösa ut. Men det kändes lite bättre när jag kollade in deltagarna i min grupp. De såg ut ungefär som jag. Utan att jag riktigt visste att vi börjat – så hade vi börjat. Vi körde gemensam uppvärmning med mycket sparkar och ingen teknikinstruktion alls – jag var glad att jag kan det lilla jag kan.

Från ett rör i taket droppade det kondens ner på mattan sådär som det gör i en ångbastu. Lite äckligt kan jag tycka och grimaserade inombords när jag trampade runt i det. Men det var bara att gilla läget – svett kan man duscha av sig senare. Det kan man tyvärr inte om den kattpissdoft som fastnar i händerna efter att ha boxats i de handskar man kan låna på plats. Fy fan alltså. Fast jag har tvålat in dem 10 gånger om så nu doftar de nästan hallon igen.

Den stora gruppen gjorde att jag inte fick så mycket tekniktips som jag skulle önska för att veta att jag gör rätt, jag fick istället förlita mig på den tjej som jag tränade med som hade kickboxats en del förut. På det här stället körde vi med samma partner hela tiden, på Kalvhagen bytte vi så att alla fick träna med alla. Båda har sina för- och nackdelar.

Det absolut mest positiva med Stockholm Kickboxning är priset. Man kan köpa klippkort och månadskort förutom det terminskort som de också har. Det skiljer någon hundralapp på terminskortet (vilket är det enda man kan köpa på Kalvhagen Sthlm). Sett till träningen så är Kalvhagen bättre – men skulle jag träna på Stockholm Kickboxning så vill jag nog helst göra det med en partner. Åh, svårt detta.

Såhär såg jag ut innan jag tränade. Då doftade jag gott. Sedan luktade jag kattpiss.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Köp egna skydd om du ska fortsätta! Och köp ett paket med allt, tandskydd, handskar och benskydd!

    Mitt tips är att gå efter hur du blir bemött och upplärd när du väljer. Testa flera ställen, i Sthlm borde det finnas massor med kampsportsställen. Du tjänar i längden på att vara på ett trevligt ställe där de lär dig ordentligt, du blir alltså en bättre thaiboxare då. Och så är det faktiskt roligare. Jag har kört på en klubb som var mycket mer kaxig och bufflig innan jag bytte, och lärde mig inte ens hälften av vad jag lärt mig på min nya klubb, som dessutom är trevlig och ödmjuk. Så nu kommer jag även på mig själv att sitta som strax 30 och fundera på om det inte vore kul att gå match…fast det är många kilo ner till min viktklass!

    Anna 2011-10-04 22:53:51 http://mandalaya.tumblr.com
    Svara
  • Vad roligt med handskarna som luktar blä! 🙂 Fräschare med egna. Köpte mina på jabb.se. Där finns ett par rosa, jättefina handskar av märket Rival som skulle passa dig. Kostar visserligen en slant men det är väl investerade pengar om du fortsätter med kickboxning eller liknande. Box, box på dig!

    Pelle 2011-10-04 16:26:30
    Svara
  • Priset är det negativa. 4500kr för 2ggr/vecka. Det positiva är att man tränar i en och samma grupp och lär känna tränarna och de övriga i gruppen. Jeppe brukar vara bra på att svara på mailen. Jag började i januari och är hooked.

    belle 2011-10-04 14:12:22
    Svara
  • Belle: intressant ställe, har precis mailat dem om mer info – det stod inte supermkt på hemsidan… absolut nyfiken på deras priser!

    admin 2011-10-04 12:44:21
    Svara
  • Testa Extreme Training på Sibyllegatan. Det finns tjejgrupper som är fasta måndag & onsdag och det är himla roligt. Blandad träning då vissa pass fokuserar mer på fys och sedan är det rena sparringpass. Roligt och svettigt och lärorikt! Dessvärre har de ingen bra hemsida.
    http://www.extremetraining.se/index.php?page=training

    belle 2011-10-04 12:25:10
    Svara
  • Erika: usch, crossfit? bikram?

    Vilma: precis så tänker jag också, men så tänkte jag samtidigt att jag var för mesig och töntig så jag stod ut. skönt att jag inte är ensam… den värsta tanken när jag låg på mattan och gjorde situps var att här har folk gnott sina fötter!

    admin 2011-10-04 11:54:06
    Svara
  • Haha, kalla mig fånig men det är en av anledningarna till att jag inte är överförtjust i boxningsträning – har lite för mycket bacillskräck 😉 Men jag tycker att du är modig som går (inte bara pga bacillerna, haha), och vilken fin höstbild!

    Svara
  • Tell me about it! Stank alltså. Jag körde också ett mycket illaluktande pass igår. Bläh.

    erika 2011-10-04 09:42:04 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Michaela: jag är inte förvånad! men på ett sätt är det bra att bakterier luktar – då vet man att de är där och så kanske man inte pillar med händerna i typ ansiktet sen. ska absolut inhandla handskar om jag ska fortsätta med kickboxningen!!!! spray också!

    admin 2011-10-04 09:26:44
    Svara
  • Tyvärr är jag ledsen att behöva informera dig om att kattpisslukten kommer från bakterier som luktar illa.. Därför rekommenderar jag dig starkt att köpa egna handskar och även ”Stay fresh active odor control” från Polygiene – finns b.la. på Budo & Fitness på Sveavägen. En bakteriedödande spray jag använder till mina handskar efter varje träning. Annars är det bara att börja linda händerna, då absorberar ju lindorna upp svetten – som det ju bara är att tvätta.

    Michaela 2011-10-04 06:13:51 http://michaelacarpelan.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!