Oumbärliga ting

Förutom bloggen så håller jag igång med en Facebookgrupp också – vägen mot toppform. Det är lite som ett diskussionsforum. Många sajter, företag och bloggare väljer att posta sina inlägg som ett flöde genom Facebook men jag tycker det blir lite tjatigt att säga samma sak på Facebook som jag gör på bloggen så jag håller de flesta inlägg separerade från varandra. Gruppen Bloggers har jag blockerat sedan en tid tillbaka – det postades så himla mycket så hela min inbox svämmade över och sedan orkade jag aldrig gå in och kolla upp varenda litet inlägg, det blev information overload helt enkelt. Vill man följa flöden kan man istället använda sig av RSS-verktyg (jag använder Shrook) och tjänster som Bloglovin, det tycker jag personligen är smidigare.

Hur som helst, på gruppen så berättade jag att jag verkligen fastnat för att springa med väst. Jag fattar inte att jag upptäckt det först nu. Västen i sig kan vara både tunn (som den jag har från Craft) och tjock och går att kombinera med så himla mycket: kortärmad underställströja, långärmad underställströja eller lager 2-tröja till exempel, särskilt nu när det är höst och allt möjligtväder. Så väst är en av mina plagg som är blir mer och mer oumbärligt ju högre på Maslowtrappan av träningskläder man står. Alltså: det är inte det första träningsklädesplagget jag rekommenderar att köpa – men det är himla praktiskt.

Andra sådana där praktiska plagg är kompressionsstrumpor som tipsades om i gruppen. Jag har sett hur många lila vader som helst de senaste veckorna och nu finns GoCoCos superpopulära kompressionsstrumpor också i turkos. Zensah leg sleeves är ett annat bra tips på kompression för vaderna och kan vara bra om man inte vill att det ska vara en strumpa. Dessutom är det himla färgglatt!

Ett tredje oumbärligt plagg, som jag faktiskt inte har i mina rätt gedigna träningsklädesgarderob, är tröja med ärmar i 3/4-längd – också det ett tips i gruppen: När t-shirt känns för kallt om baksidan av överarmarna och långärmat blir för varmt kring handlederna undrar jag varför inte fler träningsklädsmärken har 3/4-tröjor i sitt sortiment. Det skapar lite ha-begär hos mig. Igår sprang jag med kortärmad underställströja och det var fantastiskt skönt – för ofta är det inte om underärmen man fryser. Kanske blir det ännu lite bättre med 3/4-längd på ärmarna?

Finns det fler tips på oumbärliga träningskläder?

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
  • Helena: bor du i Sthlm? Testa Intersport Drottninggatan!

    admin 2011-10-04 21:26:56
    Svara
  • Jag har varit på jakt efter en löparväst ganska så länge men inte hittat någon. Tycker ofta västar är lite för tjocka. Men den där västen verkar ju vara precis vad jag vill ha!! Har sökt runt på nätet men hittar ingenstans där jag kan köpa den! Har du något tips om var jag kan hitta den? Eller har du tips om någon annan väst för löpning?

    Helena 2011-10-04 21:25:29
    Svara
  • Armvärmare är en relativt ny kärlek för mig! Väldigt anpassningsbart. Gillar även detaljen sweatband, inte bara för att man kan torka bort svett med dem men också för att de värmer lite skönt runt handlederna.

    Cath 2011-10-02 21:03:21 http://maradrom.wordpress.com
    Svara
  • snygga västar. Till hösten är det perfekt. 3/4 tröjor kanske kan vara bra men jag tycker det funkar att bara dra upp ärmarna på en långärmad.

    Carina 2011-10-01 21:01:23 http://carinaboren.se
    Svara
  • Jag vill slå ett slag för armvärmarna! De värmer skönt men är lätta att ta av och stoppa i en ficka om det blir FÖR varmt.

    Sofia 2011-10-01 07:04:31 http://www.sofias-secrets.blogspot.com
    Svara
  • Jag älskar de där västarna!!! Synd att de inte fanns med i min sponsorladdning…. Väst är värsta bästa plagget när man har svårt att bestämma sig för hur mycket man ska ta på sig. Blir liksom aldrig fel!

    Anna (orka mera) 2011-09-30 22:53:15 http://blogg.piggelina.se
    Svara
  • Jag gillar denna http://kraftochenergi.wordpress.com/2011/06/15/nike-storm-fit/
    Det är en jacka o väst i en o samma! Super bra faktiskt, o dragkedjorna som delar väst o jacka märks inte alls nånsin.
    Trevlig fredag 🙂

    Annelie 2011-09-30 20:10:15 http://kraftenergi.wordpress.com
    Svara
  • Jag älskar med mina västar! Jag har till och med två, en tunn från Craft och en tjockare från Swedemountain. Kanske inte nödvändigt…fast skönt 😉

    Karin 2011-09-30 20:06:56 http://karinnilsson.blogspot.com
    Svara
  • Underställströja – bästa sen skivat bröd. GoCoCo strumpor (vanliga, inte kompressions) klarar jag mig inte heller utan. Håller med dig och övriga om västarna – riktigt snygga; och snygg Kalla!

    Sofie RW 2011-09-30 19:10:49 http://www.runnersworld.se/blogs/sofie
    Svara
  • Jag har letat som en dåre efter 3/4 löpartröjor i sommar! Har ännu inte funnit en enda…
    Jag tycker också det är ett kanonpass då jag ofta blir väldigt varm och då svalkar det så himla bra att vara utan tyg på underarmarna.

    emi 2011-09-30 16:45:56
    Svara
  • Anneliten: ja visst är det bra! Lila låter snyggt!!

    Annica: ja det undrar jag med, ställ frågan i gruppen på Facebook!

    Fummelfot: vissa tycker att man blir mindre trött och vissa tycker att återhämtningen går snabbare. förmodligen både och. men det är nog en smaksak. jag har mina på mig ibland, och jag tycker det är rätt skönt med ”stödet” – särskilt när jag cyklar faktiskt!

    admin 2011-09-30 16:36:02
    Svara
  • Det var exakt den röda som jag menade! Nu måste jag ut på jakt!

    Keron 2011-09-30 16:35:54 http://Keron.blogg.se
    Svara
  • Jag kanske är lite efter, men jag har verkligen inte fattat grejen med kompressionsstrumpor? Bättre återhämtning eller mindre kramp under tiden eller vad (spontan ordvits!^^)?

    Fummelfot 2011-09-30 16:31:54 http://fummelfot.blogspot.com
    Svara
  • Snygga västar! Den stora frågan just nu är vart man får tag på träningströjor med 3/4 ärm…funderade mycket på det tidigare i veckan, några tips? Jag tror nämligen att det är optimalt den här årstiden.

    Annica 2011-09-30 16:26:59 http://joyofcycling.blogspot.com
    Svara
  • Snygga västar! jag har en lila Nike som jag använt jättemycket höst och vår.

    anneliten 2011-09-30 16:18:55 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!