Skidnyheter 2011/2012

Häromveckan läste jag första blogginlägget om julklappsshopping, i morgontidningarna har man kunnat kika på julbordsannonser ett tag och att kaffe är årets Blossasmak är redan gamla nyheter. Ju mer jag tänker på att det snart är vinter desto mer ser jag fram emot det. Hej snö och skidåkning!

Skidpremiären kommer som vanligt att gå av stapeln i Åre under Luciahelgen. Skidåkningen brukar inte vara något vidare just då, men det spelar inte så stor roll – man blir alldeles salig av att bara vara där och känna ett par skidor under fötterna. Förmodligen blir det Åre under jul eller nyår och sedan en sväng till alperna i januari eller februari någon gång – och sedan ännu mer Åre i mars hoppas jag. Jag längtar!

Anledningen till att vinterlängtan vuxit sig allt starkare är det pressutskick med vinterns nyheter från K2 som jag fick igår. Jag åkte på ett par trötta K2-skidor för väldigt länge sedan och har sedan dess inte känt någon större entusiasm för det märket. Men i vintras åkte jag på ett par riktigt schyssta K2-skidor när jag var i St Anton och minns fortfarande ett par magiska svängar i ett soldränkt Happy Valley. Jag ser fram emot att testa mer K2 under premiär- och skidtestarhelgen i Åre, det kommer bli dags för en uppgradering av mina pistskidor antingen i år eller nästa.

Till vintersäsongen lanserar K2 konceptet ”all mountain terrain”, eller AMP som man kallar det. Serien innehåller olika kategorier: Speed Rocker vänder sig till den mer avancerade piståkarenåkaren, Catch Free Rocker till nybörjaren och sist men inte minst All Terrain Rocker, skidorna för allroundåkaren som njuter av utförsåkning på alla typer av underlag och platser på hela berget. Modellerna i AMP Serien heter Charger, Rictor, Impact och Photon och bygger på förra säsongens nya Rockerteknologi. Detta innebär att skidan svänger lättare i både branta och flacka backar och klarar alla typer av underlag. Det ska bli kul att testa nyheterna uppe i Åre och jag hoppas på gott sällskap och riktigt bra väder.

Är det någon av er som har planer på att åka upp för premiärhelg?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!