Kalvhagen Sthlm

Nu har jag äntligen gjort det – överlevt mitt första pass på ”riktig” kampsportsklubb! Det tog mig bara ett halvt liv att komma dit. Det har varit en oerhörd hög tröskel att kravla mig över och jag försökte komma på bra ursäkter också idag att inte gå dit. Men fasen vad nöjd jag är nu efteråt!

Det är ju rätt löjligt det där med att inte våga testa nya grejer. Men kanske känner du igen dig. Det är någon löjlig rädsla för att ta steget utanför sin comfort zone som sätter krokben för alla försök att växa och bli lite större. Att testa kampsport på gym är en mindre deal, då vet man att det är likasinnande gymmänniskor som är där. Men att dra på kampsportsklubb med rosa gymbrallor känns inte rätt – kampsportsklubbar är svettiga, lite skitiga och kräver en annan outfit. Så jag valde helsvart och bomullstisha. Kanske lite töntigt, men va fasen… och man blir lite skitigt äcklig efter ett pass: både av sin egen och andras svett – och för att inte tala om lukten från handskar och sådant…

Det var inte alls så farligt att träna kickboxing på riktigt som jag trodde. Jag har spanat runt på lite olika klubbar runt om i Stockholm och fått superbra tips och råd. Jag bestämde mig för att köra första passet med Kalvhagen Sthlm eftersom det är en liten klubb med bra stämning med instruktör som också leder klasser på vanliga gym och är PT. Alla var verkligen supertrevliga och berättade hur allt det praktiska funkade och som hade tålamod med mig (som ”nybörjare”). Vi var runt 16 på träningen och på Kalvhagen tränar alla tillsammans oavsett nivå. Sådant är kul (och läskigt).

Jag klarade mig undan den 90 minuter långa träningen utan en endaste burpee och det kändes skönt. Annars är väl just burpees en favorit bland kampsportare. Inte undra på att de är sjukt vältränade. Vi tränade däremot en massa andra grejer och det var på en lagom jobbig nivå. Blir det för jobbigt första gången är det lätt hänt att bli avskräckt. Nu ser jag istället fram emot mer kickboxing. Fast till nästa gång ska jag se till att raka benen och inte ha flagnat nagellack på tånaglarna!

Det är ju lite tålig tajming av mig att träna första passet när halva terminen redan har gått, så jag funderar på att köra själv istället för i grupp och sedan gå med och köra på riktigt nästa termin. Det skulle nog kosta ungefär lika mycket men jag skulle förmodligen få in tekniken mycket bättre och sedan ha en schysst grund att stå på när jag börjar köra i grupp.

20110926-110049.jpg

20110926-110109.jpg

20110926-110123.jpg

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Kuuuuul!! 😀

  Jenny 2011-09-28 17:01:54 http://millbergskan.com
  Svara
 • Vad modigt gjort! Kul att du kom i väg:)

  Svara
 • FAN VA ROLIGT ATT DU TESTADE!!!! Är glad att du vågade! 🙂
  Hoppas det blir MER framöver 😀

  Michaela 2011-09-28 02:19:57 http://michaelacarpelan.blogg.se
  Svara
 • Bra jobbat! Det brukar vara riktiga endorfinkickar att träna någon form av kampsport, samtidigt som man är helt utmattad får man världens energi.

  Marie 2011-09-27 17:23:14
  Svara
 • Anna: aha du menade så! ja, din tanke har också en poäng.

  admin 2011-09-27 15:53:22
  Svara
 • Ja man lär sig av båda. Min undran var om det är bättre för dig att köra själv o se börja ordentligt nästa termin, för jag tror på att köra med gruppen och med olika personer. Grunderna kör man med nya och sen blandar man efterhand. Men såklart är det en smaksak, och du känner bäst själv!

  Och angående burpees: det gjorde jag på boxningsträningen för nästa ti är sedan och självklart är det ett stående inlägg på thaiboxningen nu. Och de blir aldrig lättare, märkligt fenomen det där!

  Anna 2011-09-27 15:26:00 http://mandalaya.tumblr.com
  Svara
 • Annie: kanske är mer av en källargymsgrej (typ crossfit) än kampsport då. fast kampsportspasset innan vårt körde burpees!

  admin 2011-09-27 13:34:49
  Svara
 • Bra jobbat o modigt ! Men du- jag har bälten i 3 olika discipliner o har tränat lite boxning- inte en burpee vad jag minns !

  Annie 2011-09-27 13:25:26 http://www.ansofisticated.blogspot.com
  Svara
 • Coolt! Fram för att flytta gränser! Minns innan jag kom iväg på bikram ensam första gången, det tog en stund…

  Emelie 2011-09-27 10:13:46 http://www.emscorner.wordpress.com
  Svara
 • Soffan: do!

  Anna: kanske beror på ”klimatet” i klubben? men det var kul att köra med det som faktiskt kan igår, faktiskt lite roligare och MKT mer kontrollerat än att köra mot den man som också var nybörjare… men båda är säkert bra.

  Suzan: haha, inte jag. fy fasen vad händerna luktar efteråt alltså!

  admin 2011-09-27 09:38:15
  Svara
 • Åååhh,.. saknar den där lukten!

  suzan 2011-09-27 09:31:57 http://www.ettdussinpannor.blogspot.com
  Svara
 • Faatvdär undrar jag om du inte tänker fel. Om klubben har nybörjarintag löpande, då är träningen även anpassad så att alla kommer hinna med och lära sig. Jag började själv på thaiboxning för bara ett år sedan och har kört i mixad grupp sedan dess och det är dels av tränaren man lär sig, men även av de andra! Nu kanske inte du sparrar (men lova att testa, dels för den sjukt effektiva träningen, och dels för att man lär sig massor och för det tredje: annars kan man ju fortsätta gå på bodycombat på gymmet…) men när man kör mot andra, och är på olika nivåer, då utvecklas båda!

  Kul att du testar, kör säger jag!

  Anna 2011-09-27 09:21:27 http://mandalaya.tumblr.com
  Svara
 • Ååå kul!! Jag vill också träna kickboxning, det ska jag lätt göra igen nu när jag flyttar hem 😀 .

  soffan 2011-09-26 23:54:37 http://soffans.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!