Mitt i ett äventyr

Trygghetsknarkaren i mig väljer säkra kort medan äventyrerskan vill göra helt andra saker: sådant som är roligt ända ut i fingerspetsarna varenda sekund. Livet är ett äventyr och vi är mitt i det. Jag påminns om det hela tiden. I diskussionen om sparande med kollegorna, i blogginlägg jag läser och i de val jag göra varje dag hela tiden.

Jag läste blogginlägget Ångest av hälsomodellprofilen Emeli Emanuelson och slogs av det igen. Livet är ett äventyr och vi är mitt i det. Det är just därför jag är en sucker för upplevelser. Jag kan inte använda livet till att gå och vänta på något som jag inte vet vad det är. En upplevelse kan vara av alla möjliga slag: få barn, vara kär, söka sig till adrenalinkickar, leva i skogen – ja you name it.

Jillian Michaels uttryckte det så himla bra i ett av hennes podcasts: Avundsjuka är en bra sak – den berättar för oss vad vi egentligen vill. Tänk på det nästa gång du är avundsjuk – och använd känslan konstruktivt! Själv blir jag avundsjuk på de som vad vi kallar ”ger upp allt” och gör något helt annat, som satsar på sin dröm (vad det nu må vara), som tar tjänstledigt 1 år och seglar runt jorden och sådana grejer. Människor som vågar leta upp äventyret och livet i det.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Klockrent! Jillians kommentar ska jag komma ihåg när jag hör småsura kommentarer om mitt leverne eller när jag själv känner avundsjuka. 🙂

    Ingmarie 2011-09-23 18:03:41 http://blog.nemonisimors.com
    Svara
  • Tack för länken, gillade mycket! Ditt inlägg också förstås! 🙂

    Emelie 2011-09-21 11:05:53 http://www.emscorner.wordpress.com
    Svara
  • Jag håller med, det där med att bryta upp och göra nåt helt annat, det skulle vara tokhäftigt! Samtidigt, jag älskar rutiner hur tråkigt det än låter och jag älskar mitt hus och mitt hem, så jag stannar där jag är
    🙂 ibland önskar jag dock att jag akulle våga mer i vardagen men jag jobbar på det.

    Wanja 2011-09-20 19:26:34
    Svara
  • Så kloka ord, och vilket roligt liv jag skulle få om jag gjorde allt jag var avundsjuk på att alla andra gör, det säger ju endel om att jag kanske gjort lite fel val i karriär….eller att jag ALDRIG blir nöd?!?! hmm får fundera på det tror jag!

    Karro 2011-09-20 16:18:43 http://livskraft1.blogspot.com/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!