Löpning som full

Vi gjorde 6 mörka kilometrar i Stockholm igår kväll. Det är rätt märkligt att det inte finns någon belysning på sträckan utmed Djurgårdsbrunnskanalen mellan Strandvägen och Villa Källhagen. Visst, det ligger en bilväg inte långt därifrån men det är som sagt en bilväg. Bilar har redan ljus.

Belysning eller ej – det är häftigt att springa mitt i en storstad som är tyst och tom. Någon gång hörs en snytning i mörkret från någon annan, oftast manlig, löpare och är det någon som pratar på andra sidan vattnet så hör man det. Stockholmsfriden är lika påtaglig sent på kvällen som pulsen är mitt på dagen.

Det var rätt obefintlig belysning på Greve Von Essens väg som går över Gärdet också. Jag såg en grå massa framför ögonen och förstod såklart att det var vägen. Men att springa i mörker utan belysning är som att springa och vara full. Man har inte järnkoll på var man sätter fötterna och avståndet till marken och kommer man någon centimeter fel så blir det en del vacklande. Säkert bra av samma anledning som jag någon gång i en utbildning åkt skidor och blundat.

Jag märker att jag inte är lika disciplinerad med löpningen i Stockholm som i Halmstad. Här uppe stickar jag bara ut och joggar lite nu och då. I Halmstad var det strukturerat och uppstyrt. Jag undrar vad det beror på.

Jacka – Craft

Tights – Asics

Skor – Adidas Marathon10

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Kom hit och spring vettja. Vi har haft totalt strömavbrott i sex dagar (!) nu så det är beckmörkt överallt.

    Petra Axlund Stegman 2011-09-02 17:17:47 http://www.sportyspiceblog.com
    Svara
  • Greve von Essens väg måste ha varit läskig i mörkret! Jag sprang också där igår men när det var ljust och asfalten var riktigt dålig bitvis. Tur att du inte snubblade!

    Wanja 2011-09-02 14:58:54
    Svara
  • Pratade om det där igår – att det mest är killar ute sent på kvällen. Rätt trist att det ska behöva vara så, att tjejer måste ha sällskap eller känna sig rädda, framförallt där det är mörkt. Nej – mer upplysta löpsträckor för trygghet och valfrihet – jag vill också kunna springa när jag vill. Som mitt-i-natten!

    MarathonMia 2011-09-02 09:51:34 http://bloggaromtraning.se/marathonmia
    Svara
  • Helt mörkt?! Tycker mest det låter livsfarligt, men så springer jag på ojämna grusvägar och stigar med rötter… 😉

    Det går inte att springa med typ pannlampa? 😀

    Västgötskan 2011-09-02 09:29:48 http://rundarocksaenform.blogspot.com
    Svara
  • Vad ni är duktiga som går ut så sent och springer!! Jag själv försökte springa igår men när klockan var nästan 20:00 kände inte som jag ville göra det.
    Det tar en bra stund för att varva ner efteråt och det gör att jag sover sent… sen har jag problem med att gå upp osv….

    Fina kläder!!
    kram

    Ska vi ses en stund imorgon?

    Coyntha 2011-09-02 08:40:29 http://coyntha.wordpress.com
    Svara
  • Det måste bero på att det finns så fantastiskt vacker natur i Halmstad! Hade jag bott där hade jag sprungit varje dag! 😀

    fitnesscoachen 2011-09-02 08:13:08 http://fitnesscoachen.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!