Bästa träningsshoppingen i Stockholm

Jag fick frågan att göra en guide till den bästa träningsshoppingen i Stockholm och givetvis har jag ett gäng favoriter att dela med mig av. Here goes:

Intersport Drottninggatan

Relativt ny butik som har stort utbud av lite alla möjliga märken, t.ex. Craft, Casall, Nike och Asics (även AYAMi). Jag tycker även de har bra utbud av löparskor – beror givetvis på vad man är ute efter (sist jag kollade var jag ute efter Adidas Marathon10 och den fanns där – finns annars inte på så väldans många ställen…).

Stadium

När man är på Intersport Drottninggatan kan man passa på att slinka in på Stadium bredvid. Har man tur kan man göra fynd till något nedsatt pris. Det gäller de flesta Stadiumbutiker. Jag vet inte längre riktigt vilken Stadium som ska anses som bäst i Stockholm  men det finns ju en del outlets också. Stadium var min favoritbutik förut men har halkat ner på listan. De har lite av allt, men för lite av något särskilt. Soc kan ha kul plagg med prisvärda prislappar.

Adidas Concept Store Kungsgatan/Sveavägen

Adidasbutiken hör till mina favoriter att fönstershoppa i. Det finns mycket roligt och färgglatt att gå runt och kolla bland och jag fastnar alltid bland väskorna. Min Adidasskofavoriter är Marathon10 som jag (och Grabben) tycker att fler borde upptäcka.

Casall Birger Jarlsgatan

Casall har en egen butik på Birger Jarlsgatan och den är värd ett besök. Ibland kan här finnas prisnedsatta varor och då är det extra roligt!

Runners Store Vasagatan och Löplabbets 3 butiker vägg i vägg på Kungsgatan

Renodlade löparbutiker. Har en del löparkläder från t.ex. Craft, Nike, Asics (även AYAMi), Salomon, Adidas och de andra drakarna. Det kan vara kul att gå hit för inspirationens skull om inte annat.

Alewalds Kungsgatan

Här finns en del godbitar trots att butiken är en crossover mellan friluftsbutik och träning. De bjuder ibland på seminarier och anordnar träningstillfällen i samband med shopping. Köper man skridskor får man t.ex. erbjudande om att faktisk lära sig åka. Bra grej – sådant gillar jag!

Igor Sport Götgatan

Butik i outletvariant där man kan göra fynd. Det säljs kollektioner från tidigare år till nedsatta priser och för inte så länge sedan så bunkrade jag upp med träningsstrumpor från Nike just här. Numer köper jag Reeboks träningsstrumpor (som Riksmästarinnan Mia recenserat här) på Intersport Drottninggatan istället – tyvärr är de lite dyrare.

Peak Performance Birger Jarlsgatan

Peak har ibland roliga träningskläder och jag var ett stort fan av vårkollektionen. Höstkollektionen har jag inte hunnit kika på ännu, men den finns säkerligen här. Om inte annat kan man gå loss bland vinterjackorna. Det har jag gjort i flera år nu – utan att köpa.

NK Sport

Om man är inne på NK kan man kika in på NK Sport. Här finns lite blandade träningskläder, från mer leisure plagg till sådant som håller för att svettas i. Är man inte i närheten av NK behöver man inte ta omvägen hit.

Men allra mest värt är nog att träningsshoppa på nätet, oavsett om det är HM, Casall, Nike Store, Peak, Nelly eller utländska sajter som Wiggle eller Start Fitness. Addnature har REA lite nu och då och även Löplabbet och Runners Store har webshoppar på sina sidor.

Ni andra som bor i Stockholm har förmodligen fler shoppingtips – tipsa gärna i kommentarsfältet!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Håller med om XXL. De har ofta lægre priser æn de andra butikerna. Dock så har ju uppenbarligen inte personalen fått någon utbildning vare sig i løparskokunskap eller hur man hanterar kunder på ett trevligt och proffsigt sætt, men det kanske man kan ha øverseende med…

  Intersport Drottninggatan har ett enormt bra sortiment på klæder.

  Ska man besøka Addnature så bør man gå till butiken på Søder. I klædbutiken på Birger Jarlsgatan ær det snudd på omøjligt att få någon service. Inte før att de ær upptagna med andra kunder utan de verkar mest vara upptagna med sig sjælva?! Bæst ær dock att handla på nætet då lagersaldot som visas på hemsidan sællan stæmmer -> risk att man åker till butiken i onødan. Det ær gratis frakt dessutom.

  Karin 2011-09-01 09:55:05
  Svara
 • TACK för ett super inlägg! Nu skall här shoppas i helgen! 🙂

  Ninni 2011-09-01 08:13:56
  Svara
 • Det finns numera ett ”Löplabbet” på övre plan i skrapan, dessutom, Intersport i samma skrapa är helt okej.

  Jenny 2011-08-31 23:07:31
  Svara
 • Jag måste ändå säga att XXL i Bromma är förvånansvärt bra. Jag var väldigt skeptisk, men har lyckats göra finfina köp där. Lättviktsdojjor till exempel. Personalen är minst i Stadiumklass.

  Louise 2011-08-31 21:19:34 http://loplust.blogspot.com
  Svara
 • Eftersom jag tillhör den kategorin människor som är lite längre och bredare tycker jag det är trevligt att Rönisch har ett hörn på översta våningen i Åhléns City. Tycker de har bredare sortiment än t ex. InterSport. Å då kan man passa på att prova de tilltänkta träningskläderna i de fina underklädesomklädningsrummen på samma våning. Gott om plats, riktig dörr, heltäckningsmatta, stooor spegel, massor med krokar och interntelefon till personalen. Inte illa. Får se om det blir en vända till helgen efter SuperLördagen.

  Sara Jonsson 2011-08-31 20:31:23
  Svara
 • Tipsar också om Addnature på Birger Jarlsgatan och Högbergsgatan. Mycket friluft men har tex även vinterfodrade löparkläder och kompressionstights. Naturkompaniet på Sveavägen eller Kungsgatan säljer också skor för löpning i terräng.

  Intersport på Drottninggatan kan verkligen vara en riktigt guldgruva. Har även träffat på riktigt duktig personal där. Inte så värst vanligt bland ”vanliga” sportkedjor.

  Lotta 2011-08-31 17:18:15 http://www.fullfartframat.se
  Svara
 • Tack för tipsen! Ska spanas i några av butikerna Lidingöhelgen!

  Marie 2011-08-31 16:46:26
  Svara
 • Bra att det gillas – och roligt att ni delar med er!

  Pilla: aldrig varit där…

  Anna: jag och min sambo har gjort det yes, vi har köpt från wiggle, startfitness, nikestore, runningwarehouse t.ex. lite meckigt att shoppa när det ska betalas tull och sådant men vi (sambon) fick sina grejer på 2 dagar ändå – blixtsnabbt!!

  admin 2011-08-31 15:21:52
  Svara
 • Ååh, perfekt! Vi åker upp i oktober och då ska det minsann shoppas loss 😀

  Malin I Form 2011-08-31 15:09:26 http://www.maliniform.com
  Svara
 • Hej, har du testat tex wiggle eller andra utlänska butiker? /AR

  Anna 2011-08-31 15:01:22
  Svara
 • Bra att veta nu när man ska gästspela i Stockholmas över helgen! 🙂

  sara 2011-08-31 13:32:12 http://www.inspirerasmedmig.blogspot.com
  Svara
 • Tack för tipsen! Det vankas ju Lidingölopp och eftersom jag inte kommer att kunna springa 30 km får jag väl springa i affärer istället 🙂

  Anna (orka mera) 2011-08-31 13:25:03 http://blogg.piggelina.se
  Svara
 • Schyst lista. Håller med om att Stadium gått ner sig och gillar Intersport bäst personligen även om det var Stadium som var min favorit innan.

  XXL var inte med på listan. Fast den butiken gillar jag inte heller.

  pilla 2011-08-31 12:24:10 http://pernillabredolt.blogspot.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!