Bästa matlådan

Mitt andra nyårslöfte för 2012 har utvecklats till en konkret tanke och förutom att jag ska landsvägscykla mer – så ska jag även sikta på att ha med matlåda till jobbet 3 dagar i veckan.

Det finns inget som jag tycker låter så tråkigt som matlåda. Det skulle vara tisdagar då. Jag ser framför mig en sliten låda med gårdagens rester och det känns så otroligt fantasilöst. Men jag har precis gjort en analys av mina utgifter per månad och jag lägger typ alla mina pengar på mat. Dessutom har jag mat indelat i ”mataffär” (mest pengar läggs här), ”utemat” (nästan mest pengar läggs här) och ”café” (lite pengar läggs här eftersom jag bara fikar latte någon gång då och då) – vilket bara det är en indikation på att mat är viktigt. Jag spenderar förvånansvärt lite pengar på träning – men den undersökta perioden (juni, juli) är inga representativa månader direkt. Likaså kläder, skönhet och annan shopping har finfina siffror. Under ”nöje” står det 84 kronor för juli månad. Det var när jag hyrde film. I övrigt är jag tydligen ute och äter tapas, 3-rätters och dricker cava för en del pengar. Förmodligen borde detta byta namn till just nöje…

Det jag vill poängtera är att mat är viktigt för mig. Dels vad det är jag faktiskt äter, men också hur den ser ut och känslan runt omkring. Visserligen äter jag allra helst min lunch framför jobbskärmen – men det jag köper upp till kontoret är i princip alltid roliga sallader eller wraps från Brunkebergs Bageri eller Blueberry. Det är sällan skitluncher med halvfabrikat och andra bespottade ingredienser. Min lunch går på mellan 80-100 spänn per dag. Det går ju alldeles utmärkt att halvera den kostnaden – men fortsätta äta i princip samma sak. Så roliga sallader ska hamna i mina framtida matlådor. Inga rester från kvällen innan – och inga storkok!

Precis som med landsvägscyklingen så ska jag börja öva på mitt nyårslöfte redan snart. Hemma på min köksbänk ligger 4 ägg som jag kokade för att ha med till jobbet. Det var ju en fin tanke att jag skulle ha lunch med mig – men påhittigheten känns inte särskilt imponerande (till och med storkok hade varit bättre) så det är kanske lika bra att de ligger kvar där jag glömde dem. Det var å andra sidan svårt att ta med mig den halvliter mjölk som också finns i min kyl men som i kombination med äggen kunde piggat upp lunchen lite. Förutom ägg och mjölk är min kyl fortfarande sorgligt tom. Men som sagt, snart så. Jag har bestämt att jag ska slå mig själv med häpnad!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
  • […] av min första omgång supersallad så att jag kan äta den imorgon med. Det är ju nästan som storkok […]

    Sallad med halloumi och serrano « Träningsglädje 2011-09-12 12:33:52 http://www.traningsgladje.se/2011/09/sallad-med-halloumi-och-serrano/
    Svara
  • Storkok är ju grymt! Tror det är för att det låter som nåt som en förr-i-tidens-husmor håller på med som många ogillar det, eller kanske låter det för präktigt? Det viktiga är ju att tänka igenom vad för typ av mat som passar i matlåda, då blir det inte tråkigt. Jag har en kompis på jobbet som också gör matlådor, så när fantasin börjar tryta så gör vi lådor och byter!

    FrökenSträvan 2011-08-20 18:27:49 http://www.miss-endeavour.blogspot.com
    Svara
  • Bra tänkt dr med matlådor, tänk vad mycket annat roligt du kan göra med de pengarna! 🙂 Jag är en sån som alltid har matlåda, för att jag vill veta vad min mat innehåller. OCH iofs för att jag är glutenallerigker och inte litar på att andra kan laga glutenfritt… 😉

    Fitnesscoachen 2011-08-20 17:03:38 http://fitnesscoachen.com
    Svara
  • Ååh jag behöver alla tips jag kan få på matlåda, vill också dra ner på ”äta ute” kontot också vill jag ha mer koll på vad det är jag egentligen stoppar i mig.

    Ida 2011-08-20 16:07:52 http://www.idmi.blogg.se/traningspepp
    Svara
  • När jag lagade mat i veckan gjorde jag en paj vid sidan av kvällens middag att kunna frysa in och ta med en bit när det inte blir någon matlåda över. Superbra och ekonomiskt. Kompletterade med en sallad.

    annah 2011-08-20 16:00:54 http://elsklingen.se
    Svara
  • hej. Jag är också matlådefan. Dels för att det gör att jag exakt vet vad jag stoppar i mig, samt att det är ekonomiskt. Har inte heller möjligheten att gå iväg och handla lunch..

    Dock håller jag med att det ibland kan bli trist. Man måste tänka på vad för mat som fungerar att värma alt ha kall mat. Nu på sommaren har jag gjort sallad av vattenmelon, fetaost och parmaskinka samt frisésallad eller liknande.. Till det har jag en smoothie som jag gjort hemma kvällen innan..Funkar säkerligen även på höstkanten. Annars brukar även broccoli och potatissoppa hamna i mina matlådor..

    helena j 2011-08-20 12:09:38
    Svara
  • Jag håller med om att matlådor för det mesta är rätt trista, men fördelen att man vet vad man stoppar i sig (och hur mycket) tycker jag ändå överväger. Men så är också den enda lunchrestaurangen inom gångavstånd från mitt jobb riktigt dålig!

    Träningen och livet 2011-08-20 11:07:32
    Svara
  • Jag har alltid tyckt att hösten är mycket bättre för nystarter än nyåret, men det är för mig. Har alltid mer energi inför hösten så att säga..
    Det där med sallad till matlåda är ingen dum idé. Jag har också tänkt ha fler matlådor från och med nu, men får liksom inte till det. Ett gäng salladsingredienser på plats på jobbet kan ju göra detta mycket enklare.. Mange tak!

    Katten 2011-08-20 09:32:59 http://piggochduktig.wordpress.com
    Svara
  • Du är underbar som tränar på dina nyårslöften redan nu! De flesta andra skulle nog göra tvärtom och tänka att det är bästa att ”passa på/slippa” innan löftet börjar gälla. Då blir skillnaden stor över en nyårsnatt (eller söndag till måndag). Du har större möjlighet att lyckas. Smart tänkt där.

    anneliten 2011-08-20 08:44:24 http://annelitenmottanteliten.blogspot.com
    Svara
  • Ja det där med matlåda kan vara trist ibland. Jag & min sambo började med att göra matlistor i mars. Skrev mån-tor och tänkte att ”detta orkar vi ett tag”….men tji nu kan vi inte sluta. Och med detta så gör vi alltid dubbels så mycket och då är matlådan inte så tråkig. Sen blir givetvis all mat inte så god att värma så man får välja som du säger, 3 av dagarna som passar som matlåda 🙂

    Jessica [träning, kökspyssel & inredning] 2011-08-19 20:23:56 http://myckelite.blogg.se
    Svara
  • Oh, det där med matlåda är en tanke jag tänker varje dag.
    Har ofta en matlåda hemma kvar i kylen,(Där gör den ingen nytta) och varje lunch ångrar jag att jag inte tog med/glömde matlådan. I Solna C. finna massa lunchställen, värdelösa lunchställen, inte värt pengarna, inte ens gott.

    Jag ska också ha matlåda som nyårslöfte. Go’ låda 🙂

    Från muffins till milen 2011-08-19 20:03:27 http://www.franmuffinstillmilen.blogspot.com
    Svara
  • Kolla in serien ”Det goda livet” (finns på Svt-play). En fantastisk engelsk serie som visar hur man lagar schysst mat på alla sätt (eko, närodlat, smart, framförallt gott). I just den här omgången har han fokuserat på olika mål och tillställning. Ett av avsnitten handlar just om lunch och hur mycket godare det blir om man fixar med sig sin egen,

    Om jag var din träningskompis 2011-08-19 19:21:38 http://omjagvardintraningskompis.blogspot.com/
    Svara
  • EM: tror det är något som sitter i sedan hemkunskapen i skolan. där pratade läraren alltid som storkok. och det luktade så illa där i klassrummet – gammal mat… så jag kopplar nog ihop storkok med äcklig doft. dumt rent logiskt – men hjärnan är smart. dessutom äter jag sådant som inte görs i storkok. sallad typ.

    Annie: bra idé!

    Pilla: haha precis tvärtom!

    Karoline: ja, man ska bara komma ihåg att handla och diska lådorna…

    Anna: precis så tycker jag med!

    Orka mera: ja hade jag köpt dålig lunchmat hade jag också varit ett fan…

    Annika: KUL, den ska jag ha koll på!

    Maria: typ vad?

    Ingmarie: jag ska öva mig! 🙂

    admin 2011-08-19 15:43:31
    Svara
  • Det går mycket snabbare att göra egen matlåda än att köpa! Du vänjer dig snabbt och plötsligt är det busenkelt och lika naturligt som att borsta tänderna. 🙂

    Ingmarie 2011-08-19 15:33:24 http://blog.nemonisimors.com
    Svara
  • Fast matlådor kan ju vara sååå gott även om det inte är sallad 🙂

    Maria 2011-08-19 15:32:54 http://snartenstarktjej.wordpress.com
    Svara
  • Du kanske ska hålla utkik efter min höstsatsning som handlar just om kost med förslag på matllådor och mellanmål =)

    Annika (varldsrekordet) 2011-08-19 14:45:15 http://varldsrekordet.blogspot.com/
    Svara
  • Och jag som ÄLSKAR matlådor. Nu jobbar jag förvisso i världmetropolen KÄVLINGE där lunchutbudet sträcker till gatuköksmat, husmanskost och friterat kinesiskt, men jag tror ändå jag hade varit än matlådo-man oavsett utbud.

    Viss mat fungerar såklart sämre mikrad dagen efter (läs potatis) men majoriteten av det jag äter är lika gott dagen efter. Nästan så jag kan längta till min matlåda. Tänk så olika det kan vara!

    Anna (orka mera) 2011-08-19 14:25:29 http://blogg.piggelina.se
    Svara
  • Jag tycker att matlådor är skittråkiga. Jag hatar att värma upp rester och jag har ingen aning om varför. Men roliga sallader eller wraps som jag har gjort själv, det går fint :). Det är just det där med att värma…

    Anna 2011-08-19 12:37:39 http://www.annoula.se
    Svara
  • Det är ju superenkelt att göra frächa sallader eller wraps som man kan variera i det oändliga och ta med till jobbet. Jag är övertygad om att du lyckas!

    Karoline 2011-08-19 12:22:13 http://Livskraft1.blogspot.com
    Svara
  • Jag gillar bättre att äta rester för äter man maten när man precis lagat den känns det som arbetet är så mycket för så lite. Om man lägger 20 minuter på att laga maten och äter upp den på 5 – hur kul är det? När man har glömt bort tillagningstiden dagen efter känns det bättre och äta den.

    pilla 2011-08-19 11:59:19 http://pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • jag har en god matlåda som passar Saror och Annisar-och vi kanske kan laga åt varandra någon dag? 🙂 går ju som lika snabbt att göra två som en. 🙂

    Annie 2011-08-19 11:42:37 http://www.ansofisticated.blogspot.com
    Svara
  • Spännande hur olika man kan vara! Jag är mycket noga med vad jag äter- och just därför vill jag ha matlåda för att kunna ha den kontrollen! sne tycker jag aldrig att lunchen är någon ”upplevelse” om jag inte äter lunch ute på nåt trevligt ställe med någon trevlig själ! Men lunch på jobbet ska vara bra och gärna billig = vilket resulterar i matlådor =)
    Förövrigt är storkok great,för mig, eftersom det rimmar då med min inställning till lunch =)
    Varför tycker du så illa om storkok!?

    em 2011-08-19 11:40:35 http://emliscious.blogspot.com/
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!