Lyckas som träningsbloggare!

Jag spenderade 8 km runt Riddarfjärden med att fundera lite på min föreläsning på The Convention den 5:e november: Lyckas som träningsbloggare. Man skulle ju kunna tro att jag kommer att ägna en föreläsningstimme om att prata om mig själv och min blogg, men det tänkte jag lämna till en annan gång. Lyckas som träningsbloggare kommer att handla om helt andra saker än om mig. Det kommer kanske att handla om dig till exempel.

Beskrivningen till föreläsningen ser ut såhär:

Träning och hälsa är en stor nisch inom bloggosfären men med få riktigt stora bloggare. Medan mode-, mat- och inredningsbloggarna pratar i radio, medverkar på TV och gör karriär av sitt bloggande är träningsbloggarna fortfarande på gymmet. Varför är det så? Sara pratar om träningsbloggande: om framgångsfaktorer, faror och det personliga varumärket på bloggen.

Provocerande? Ja, kanske. Men – jag kommer alltså att prata mer om beteenden och titta på jämförelser. Hur kan man dra nytta av de framgångsnycklar som andra framgångsrika bloggare inom andra nischer använt och hur kan man ta tillvara på sin makt som träningsbloggare för att uppnå de mål och de syften man har med bloggen. Jag kommer att prata dels utifrån min egenr bloggpersonliga erfarenhet  – men framförallt ur min yrkesroll som analytiker av beteenden inom sociala medier.

De där 8 km runt Riddarfjärden gick för övrigt lite sisådär. Känslan var inte riktigt lika lekande lätt som igår. Det är ungefär lika långt som Årstaviken – men känns mycket längre. Jag springer på en helt annan ö liksom, och befinner mig tidvis mitt i stan. Det känns rätt far away från mitt lilla hörn på Södermalm. Men Riddarfjärden är platt och borde vara tacksamt. Ibland kommer en trappa och stör tempot och rytmen och i början och slutet har jag Västerbron och Munchenbacken att besegra. Lätt gjort. I början är man ju pigg och på slutet är man ju nästan hemma.

Luften var sådär sensommarkrispig och lätt att andas i. Regnvåt asfalt höll Norr Mälarstrandsflanerarna borta och det var bara jag och de andra löparna och powerwalkarna som klapprade mot gatstenen. Trafiken höll sig stillsam och månen tittade fram trots att det bara precis börjat skymma. Det är då det brukar vara lätt att springa. Syret hittar snabbt in i kroppen och fötterna springer av sig självt. Ett steg i taget i en skön rytm till fin storstadspuls.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
  • Det hade ju varit fantastiskt spännande att lyssna till din föreläsning. Får hoppas att du reflekterar lite om hur det gick på bloggen.

    Karoline 2011-08-12 22:12:28 http://Livskraft1.blogspot.com
    Svara
  • Cecilia: intressanta tankar!! det där (vem som läser och vem som skriver) är en annan aspekt som skiljer träningsbloggar från t.ex. modebloggar (Obs! jag generaliserar grovt nu) – och något jag också tar upp i november!

    admin 2011-08-12 12:37:59
    Svara
  • Lite funderingar… Flera av de träningsbloggarna som jag följer har jobb som ej har någon koppling till träning OCH verkar nöjda med det. De kanske till och med är mycket framgångsrika eller gör karriär i helt andra yrken. När det gäller träningsbloggar föredrar jag oftast sådana som har en vardag som liknar min, och ser jag att de får ihop karriär (i annat yrke) och träning så är de intressantare än de som har det som sitt yrke.

    Så frågan är om jag hade tyckt om en så kallad framgångsrik träningsblogg…? Om inläggen handlar om plåtningar till träningstidningar mm så tappar i alla fall jag intresset.

    Lycka till med förberedelserna!

    Cecilia 2011-08-12 12:34:03
    Svara
  • Pilla: vore roligt om du kom och om föreläsningen blev en diskussion!

    Pelle: bra idé, ska fundera på nåt sätt!

    admin 2011-08-11 21:50:51
    Svara
  • Låter som en väldigt intressant föreläsning. Kommer den att finnas ute på nätet senare?

    Pelle 2011-08-11 17:56:27
    Svara
  • @ admin: det är bara egna reflektioner från de bloggar jag läser regelbundet. Om man jämför stora modebloggare med stora träningsbloggare så gör de ju något utöver sin syssla som just modebloggare, typ Tyra, Kenza, BB mfl, som de dock uppnått genom bloggen, kontra träningsbloggarna som är mer grenspecifika. Plus att m-bloggarna lever ett liv i lyx som medelsvensson inte kan uppnå. Så värst hög glam-faktor har inte träningsbloggarna i det avseendet. Om man ser till samarbeten med företag så är ju mode/mat bloggarna överrepresenterade. Rent generellt tror jag det behövs en träningsbloggande Blondinbella som kan lyfta hela genren. Finns mer att säga, men det är jäkligt intressant ämne!

    Blir så sugen på att gå på föreläsningen!

    pilla 2011-08-11 17:37:55 http://pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Therese: vet inte riktigt, maila dem och fråga! vore kul om du kom!

    admin 2011-08-11 15:03:30
    Svara
  • Kul! Kan man komma bara på din föreläsning tror du? Jag är ingen gymklasstjej och är blir inte så lockad av hela eventet, men jag skulle gärna lyssna på vad du har att säga. 🙂

    Therese 2011-08-11 14:54:03 http://theresewahlgren.blogspot.com
    Svara
  • M: ska fundera på det!

    admin 2011-08-11 13:55:51
    Svara
  • Det där låter intressant, kanske man får ta del av dina tankar efteråt här i bloggen – även om man inte har möjlighet att gå på själva föreläsningen?

    M 2011-08-11 12:58:33 http://traningpag.blogg.se
    Svara
  • Anna: kom! 🙂

    Pilla: vad grundar du det intrycket i? jag säger inte att det är rätt eller fel. modebloggarna kanske vill synas i medier, men är det inte många instruktörsbloggar som vill driva trafik till sina klasser? och många instruktörer som vill presentera på konvent? och som vill göra sitt namn känt. bara för att ta ett exempel. 🙂

    admin 2011-08-11 11:07:16
    Svara
  • Det kommer bli toppen Sara! Och den där bilden är riktigt bra! Yeah!

    Magnus 2011-08-11 10:57:17 http://www.gardmark.se
    Svara
  • Men att modebloggare far mer uppmärksamhet lär ju delvis bero pa att de bloggar för att just synas medans manga träningsbloggare bloggar för att de tycker det är kul att träna och har bloggandet som bisyssla.

    Har fatt intrycket att modebloggarna är mer drivna att synas i medier men pa senare tid har ju bade Marathon mia och Magdalena Bibik varit i morgonsofforna. Och Terese var ju med i TV innan ocksa… Men att starta egna projekt utifran bloggen, där ligger definitivt träningsbloggarna efter.

    Tack för mig och hej!

    pilla 2011-08-11 10:41:37 http://pernillabredolt.blogspot.com
    Svara
  • Låter jätteintressant, önskar jag kunde komma.
    Å superfin bild igen 🙂

    Anna 2011-08-11 10:09:55
    Svara
  • Terese (igen): jag har valt att fokusera på det sista du skriver: ”även om modebloggare får mer uppmärksamhet generellt sett”.

    Västgötskan: japp that’s me.

    Träningsglädje 2011-08-11 09:11:35
    Svara
  • Jaså, det är du som ska ha den föreläsningen. (Snabb jag är i tanken… Ha ha!)

    Lät som en härlig runda för övrigt! 🙂

    Västgötskan 2011-08-11 08:59:25 http://rundarocksaenform.blogspot.com
    Svara
  • Åsa: tack! 🙂

    Jojohanna: vore kul att ses där!

    Terese: jag tycker inte det lät så bra med ”Medan mode-, mat- och inredningsbloggarna pratar i radio, medverkar på TV och gör karriär av sitt bloggande är träningsbloggarna – med undantag av Terese A – fortfarande på gymmet”…

    Träningsglädje 2011-08-11 08:57:06
    Svara
  • Måste tillägga en sak, alla träningsbloggare hänger inte bara på gymmet som du skriver. Jag får exempelvis mina frilansjobb tack vare att jag har bloggen som marknadsföringskanal, dessutom syns jag både i tidningar och i andra sammanhang, så visst går det även om modebloggare får mer uppmärksamhet generellt sätt.

    Terese Alvén 2011-08-11 08:37:17 http://sparkibaken.se
    Svara
  • Spännande. Synd att jag inte har möjlighet att komma och lyssna.

    Terese Alvén 2011-08-11 08:31:41 http://sparkibaken.se
    Svara
  • Jag sitter precis och lurar på om jag ska åka. Nu flyttar det nämligen ner lite trevligt folk till Göteborg, så att man har nånstans att bo 🙂 När jag läste klassbeskrivningarna så tyckte jag verkligen att ditt föredrag verkar bli mucho intressanto! Dessutom gillar jag bilderna på hemsidan. Roliga och lite annorlunda. Mmm, blir till att finurla vidare ett par dar.

    Jojohanna 2011-08-11 00:14:00 http://skynda.blogspot.com
    Svara
  • Du är grym Sara!

    Åsa 2011-08-10 22:33:19 http://ehrnholm.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!