Vilodag

Jillian Michaels sa det bra häromdagen när hon pratade om vilodagen. Tyvärr minns jag inte vad det var – men det var smart i alla fall. När vi tränar bryter vi ner oss själva – det är när vi vilar som vi blir starka. Så jag vilade idag, samtidigt som vi tog en roadtrip söderut via några av våra favoritställen.

Vi började med frukost på Grand Hotel i Mölle. Vi ä l s k a r det stället. Frukosten är noggrant serverad och i en ram i köket sitter en lista på varje produkts ursprung och det mesta är ekologiskt eller närodlat. Här kan man sitta i timmar och kika på segelbåtarna som lämnar hamnen och räkna alla husen. Det blir aldrig tråkigt.

Ett ställe som jag velat åka till hur länge som helst är Vindåkra Gård utanför Malmö. Här finns lite allt möjligt på en omgjord gård. Butiker, galleri och café till exempel. Man anordnar vinprovningar och har brunch på söndagarna. Här kan man shoppa inredningsprylar och kläder av mindre billiga märken – men droppar man förbi där typ nu kan man göra fynd eftersom de rear ut sommarkollektionerna till 70%. Jag fastnade framför hyllan med produkter från Voluspa men höll mig i skinnet och köpte ingenting. Den här gången.

Olof Victors har varit ett måsteställe de senaste gångerna vi varit på Österlen men det är lite för överskattat. Jag hoppas hitta wow-känslan varje gång jag är där men är det något ställe som är värt kalorierna så är det istället Flickorna Lundgrens på Skäret – nära Mölle. Så åk dit istället för en bättre fikaupplevelse!

Eftersom vi roadtrippade med ett annat sällskap som såg Österlen så gjorde vi lite det vi brukar – åkte runt och tittade på stränderna, fälten och färgerna. Det är så man gör Österlen bäst. Utan stress och med nyfikna ögon. Det finns hur många små butiker som helst att stanna till på och många små samhällen att långsamt åka igenom och spara i minnesbanken. Ju närmre Kivik man kommer desto fler blir äppelträden. Kivik i sig är snabbt gjort men Vitemölla är desto mysigare med de söta små husen och alla blommorna. Det är som att åka igenom en liten godispåse. Ungefär som minisamhället Brantevik, fast med färre caféer.


Vi stannade i Simrishamn och åt middag, insvepta i filtar, innan vi lämnade vårt sällskap där för natten. Själv åkte vi norröver igen. Hem till våra krokar. Benen känns pigga nu – helt klart redo för morgondagen. Väderprognosen skvallrar om regn, men man vet ju aldrig. Solen från idag kanske vill stanna.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
  • Jag kan bara hålla med! Fantastiska bilder verkligen!!! Hoppas ni har en bra sommar du och Grabben! Kram

    Ida 2011-08-08 13:47:44 http://mittaktivaliv.wordpress.com
    Svara
  • fantastiska bilder! sommar så det bara sjunger om det.

    linn 2011-08-08 08:37:59 http://www.drivkraften.blogg.se
    Svara
  • Grymma bilder 🙂

    Sandra 2011-08-07 17:09:49 http://puls.spotlife.se
    Svara
  • Vladi: jag kan tycka att vissa bilder passar bäst att vara som de är, medan andra vill jag ska synas att de är fixade. som den sista bilden i det här inlägget. här har jag lagt på kraftig vinjettering – jag vill att den ska se fixad ut och det är en viss känsla jag vill att den ska ge upphov till. på de 3 översta bilderna har jag lagt på ett sharpening-filter, det är något jag gör på alla mina bilder. men annars har jag inte gjort så mycket den förutom att tona upp lite blått. det som ögat fångar i verkligheten är sällan det som kameran fångar på bild, så då vill jag ändra till hur det ”egentligen” var. men jag antar att det är sådär med foto rent generellt, alla har sin smak och sina spelregler. 🙂

    admin 2011-08-05 16:38:24
    Svara
  • Åter igen, fantastiska bilder. Blir riktigt sugen på en road trip efter att ha sett dem.

    Karoline 2011-08-05 16:38:22 http://Livskraft1.blogspot.com
    Svara
  • Vladi: spanbloggen.se tycker jag har snygga bilder. 🙂 jag älskar hur jonaspeterson.com fotar!

    admin 2011-08-05 16:33:13
    Svara
  • Tänkte på fotobloggar, om du kunde tipsa några fina som inspirerar dig? =)

    Vladimir 2011-08-05 16:27:55 http://vladi.org
    Svara
  • Jag brukar lägga på vinjettering, men försiktigt så den inte förstör för mycket bilden, resten är ganska intakt.

    Ja det ser ju coolt ut, håller helt med, blir något eget som du skapat, men det känns ibland ändå så skumt just när man upptäcker det är en justerad bild.

    Vilka modetidningar tänkte du på? som använder effekter, tänkte kika efter får se om jag får inspiration att testa olika effekter.

    Vladimir 2011-08-05 16:27:13 http://vladi.org
    Svara
  • Det ser verkligen ut som en fantastisk vilodag. Jag blir sugen på både Mölle och Österlen…Och en riktigt schysst kamera…

    Svara
  • Västgötskan: jaa, lika härligt som det ser ut!

    Vilma: lycka till i Kalmar!! och tack! 🙂

    Vladimir: Jag använder photoshop – och läser förmodligen för många foto- och modebloggar. personligen kan jag tycka att en bild på en strand blir en rätt tråkig bild om man inte gör något med den, rent ljusmässigt. det är ett typiskt motiv som är så fint i verkligheten men som blir så platt och tråkigt rakt av. så det krävs en ton av något slag, blått eller grönt till exempel. fotar man i direkt solljus blir det också platta färger (om man inte fotar med blixt, då kan det bli snyggt) så då kan det också krävas lite toningar. enligt min mening då… 😉

    admin 2011-08-05 13:31:04
    Svara
  • Sara, grymma bilder, har följt alla dina inlägg sedan ett tag tillbaka.

    Jag undrar dock vad är det för effekter du lägger på så att vitt-balansen är helt ovanlig. Det ser lite coolt ut, men ibland känns skumt att det är för mycket rött eller blått.

    Aperture eller Lightroom som du använder?

    Vladimir 2011-08-05 13:24:01 http://vladi.org
    Svara
  • Kul, jag var också i Kivik igår (på väg till Kalmar). Superfina bilder (som alltid!)

    Svara
  • Åh, gud så härligt det ser ut! 😮 🙂

    Västgötskan 2011-08-05 12:15:07 http://rundarocksaenform.blogspot.com
    Svara
  • (vissa tog jag från bilfönstret…. gäller att chansa)

    admin 2011-08-05 12:02:38
    Svara
  • Tack snälla du, ”ordentliga” bilder fotar jag med min eos40d. 🙂

    admin 2011-08-05 12:02:23
    Svara
  • Alltså Sara din bilder är fantastiska! Vad har du tagit dem med för kamera?

    Åsa 2011-08-05 11:46:30 http://Ehrnholm.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!