Walkabout

MarathonMia drog vidare med sin rallymazda i förmiddags precis som den sista förnimmelsen av gårdagens oxfilé lämnade tungan. Jag och Grabben visste inte riktigt vad vi skulle ta oss för så vi begav oss iväg på en walkabout. Vi upptäckte att vi hade precis 1 timme på oss innan bussen skulle lämna Båstad med slutdestination Torekov och på den ville vi sitta. Sagt och gjort, vi packade ryggsäcken med vatten, kreditkort och powerbars och åkte till Skåne.

På min semesterlista står Skåneleden mellan Torekov och Båstad. Jag läste någonstans att den skulle vara fin och ursprungligen var min önskan att springa den. Men vi tog den gåendes idag. Jag vet inte riktigt hur långt det blev för Nikeklockan bestämde sig för att dra sin sista batterisuck vid 20 km och då kunde vi ana kallbadhuset i Båstad. Så jag gissar på att vi gick runt 23-24 km någonstans.

De första 8 km var helt klart bäst: de gick längs vattnet och över massa klappersten och kohagar. Kossorna stog lite kors och tvärs över stigen och jag var först inte helt säker på att de ville flytta sig utan motstånd. Men det gick fint. På ett ställe, när vi gått runt 17 km, så var vi tydligen inne i en kohage med Highland cattle men den skylten upptäckte jag först när vi steg ur hagen. Tur var väl det – jag som precis överkommit min korädsla, men de där Highland cattlekreaturen är inte lika människovänliga…

Från kilometer 8 och framåt var Skåneleden rätt tråkig. Vi följde de orangea markeringarna som gick lite genom inlandet men man kan tydligen gå en blå led på en bilväg längs vattnet också. De orangea markeringarna tog oss genom åkrar, fält och skog som var som skog mest är. På ett ställe hittade vi visserligen både blåbär och lingon men jag är ingen vidare bärplockartjej så det imponerade inte riktigt det heller. Och om jag ska fortsätta vara lite gnällig så kan jag konstatera att Nike Free inte är någon vidare terrängvandrarsko, passformen är lite för bred för det. Däremot skulle jag ha den på mig om någon skulle tvinga mig ställa upp i Footrally.

När vi kom fram till Båstad efter ett evighetslångt joggingstråk längs havet var vi både törstiga (jag) och hungriga (Grabben). Jag hade druckit en Fanta i Hovs Hallar och så delade vi på en Powerbar med chocolate brownie-smak. De sista 2 kilometrarna var jag sömning från gårdagens balkonghäng fram till 3-tiden på nattkvisten och det satt fint med en Ramlösa mango i hamnen i Båstad innan vi skulle gå den sista kilometern till bilen och se om vi hade fått en p-bot för att vi inte gjort vår walkabout på under 3 timmar. Det hade vi inte, så därför blev det väldigt mycket slutet gott – allting gott, på den här dagen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Ja du, svårt att säga! Vad kan det vara, ett par mil? Vi gick faktiskt den med skolan (högstadiet) och jag kan nog inte påstå att jag uppskattade det så mycket då 😉 Men kusten är ju vacker nästan var som helst. Hoppas du får en fin dag. kram

    Lotta 2011-08-02 08:13:10 http://lottasworld.blogg.se
    Svara
  • Lotta: aaaah, får bli nästa gång. hur långt är det??

    admin 2011-08-02 00:05:13
    Svara
  • Men ni gick ju åt fel håll!!! Ni skulle traskat från Torekov till Vejbystrand istället, där är det superfint (jag har bott där ;)) Fast det är klart, det hade varit lite jobbigt att ordna det där med bilen 😉 Nästa gång kanske… kram 🙂

    Lotta 2011-08-01 23:55:35 http://lottasworld.blogg.se
    Svara
  • Jag har aldrig testat leden trots dess nähet hela livet. Trist att den var lite halvtrist eftr 8k fast det är fina bilder så npg lockar det alltid. Imponerande att ta er till Torekov och traska så länge efter balkonghäng till 03.

    Anna 2011-08-01 09:08:00 http://annastraningsblogg.blogspot.com/
    Svara
  • Ser riktigt härligt ut! 🙂

    Västgötskan 2011-08-01 08:33:58 http://rundarocksaenform.blogspot.com
    Svara
  • Bilderna är allt annat än tråkigt!! Skåne är så fantastiskt vackert, ser tillbaka på Skånejoggen i våras med ett leende !!

    Carina 2011-07-31 23:36:26 http://carinaboren.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!