Laxburgare

Jag minns precis var jag var när jag nåddes av beskedet om 9-11 i NYC, och jag kommer förmodligen alltid att minnas var jag var när jag hörde om attentaten i Norge. Norge liksom, av alla länder. Ofattbart!

Det var ett rumänskt flygbolag som fraktade mig hem till Halmstad i Skyways namn och det kändes rätt bisarrt. Ombord serverades glassbåtar av rumänsk personal och i stolsfickan låg en rumänsk tidning och jag ville hem så snabbt som möjligt. Sista jobbdagen har varit allt annat än lugn. Men nu är den ändå här – semestern – vars känslor jag tar in samtidigt som nyheterna från Oslo.

När jag landat gick jag loss inne på Ica Maxi i Flygstaden och köpte allt jag ville ha och lite till. Grabben tyckte det blev dyrt. Jag tyckte det var underbart. När vi kom hem stack han ut och sprang och jag fixade middag. Tack till dig (jag minns inte vem dumt nog!) som tipsade mig om laxhamburgare med världens godaste sås!

Istället för burgare gjorde jag laxbiffar som jag serverade till sallad, men den goda såsen behöll jag precis som jag fått den beskriven för mig: creme fraiche blandat med bostongurka. Laxbiffarna är lika enkla som såsen: mixa lax så att det blir färs, blanda i lite ägg och de kryddor du vill ha och stek på lagom värme. Min sallad bestod av blandad sallad, jordgubbar, gurka och mozzarella. Citronen blev pricken över i. Voilá!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!