Bikram

Jag har fasat för nästa bikrampass sedan det senaste bikrampasset i senvåras. Det var en hemsk upplevelse. Nästan så att mitt kvartalskort för 1500 spänn bara skulle användas en gång.

Idag gick jag och försökte komma på ursäkter till varför jag inte skulle gå på det där bikrampasset på Perfection. Men jag visste ju att blev det ingen bikram skulle det inte bli något annat heller. Så jag tog mod till mig, och gick dit. Och det gjorde jag rätt i.

Kanske var det för att jag hade en alldeles harmonisk dag som lämnade mig avstressad och glad. Kanske var det den där stora vattenflaskan med mineralvatten som jag köpte imorse och sedan drack 2 mindre glas av. Kanske var det Erika som guidade oss genom passet på ett grymt bra och vänligt sätt. Kanske var det mer luftigt idag, mattorna gick inte kant i kant så det fanns mer plats. Kanske var det för att jag inte hade min matta precis bredvid ett element. Eller kanske var det för att jag precis innan läste Anjas fantastiska kommentar i det här inlägget. Ta mig ut och ta mig runt. Eller som i mitt fall: gå dit och överleva. Inga fler krav än så.

Det var ett härligt bikrampass som gjorde mig lugn inombords. Lugn och samtidigt tillknöcklad. För det är lite så jag tycker att man känner sig. Man lämnar studion med rufsigt hår och rosiga kinder, energisk och ren – trots att det där med yoga i allmänhet och bikram i synnerhet är en rätt grisig historia. Ta det där med yogamattan till exempel: varför rullar man den? Då ligger ju den sida som varit mot golvet klibbad mot den sida som man haft kroppen på. Viker man ihop den så behöver man bara rulla sig i sina egna bakterier och avlagringar nästa gång, ingen annans.

Hur som helst, jag lämnade Perfection med rosendoftande svettpärlor på armarna och tog mig en svängom runt Stureplan bland kortkort och skyhöga klackar. Jag styrde fötterna mot mataffären hemma på söder och köpte mig en finfin middag. Efter bikram känner jag mig ofta tom. Inte hungrig, men liksom tom. Det blev avokado med skagenröra, varmrökt makrill och ett glas mjölk. Resten av kvällen ska jag spendera här i soffan.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Underbart med bikram! Tyvärr finns inte den möjligheten där jag bor nu, och det är jättesynd!

    M 2011-07-24 12:40:36 http://traningpag.blogg.se
    Svara
  • Jag hänger på så fort jag blir lite mindre fattig 😀 !

    soffan 2011-07-21 12:17:08 http://soffans.se
    Svara
  • Jag höll på att säga att du kan ju rulla mattan åt andra hållet, men det blir ju inte ett dugg bättre?! 😉

    josefin 2011-07-21 12:06:51 http://jossefinast.blogg.se
    Svara
  • Pelle: ja, visst är det äckligt!

    Soffan: så kan vi inte ha det, kommer du med nästa gång?

    Annie: absolut, det blir det!

    Erika: kan inte nu på fre, men gärna efter sem. håller med om att du calme är mkt bättre, ska nog träna mer där sedan istället, trots mina principer…

    My: tusen tack vad glad jag blir!!!

    Linn: ja, testa!!!

    admin 2011-07-21 11:13:00
    Svara
  • Jag är jättenyfiken på bikramyoga!! Vill testa, det verkar underbart och tufft på samma gång.

    linn 2011-07-21 07:47:31 http://www.drivkraften.blogg.se
    Svara
  • Otroligt bra blogg, inspirerande! 😀

    My 2011-07-21 07:32:22 http://fromdepptopepp.blogg.se
    Svara
  • Kan du inte följa med mig på Bikram på duCalme på fredag klockan 16? 🙂 Jag vill ha sällskap! Ska testa duCalme tänkte jag… Det var för jädra trångt på Perfection!

    Erika 2011-07-20 21:47:08 http://sandsnovatten.blogspot.com
    Svara
  • Uh. UUhh. Ångrar jag inte gick. Men det blir fler gånger. Bra där på dig!

    Annie 2011-07-20 21:47:07 http://www.ansofisticated.blogspot.com
    Svara
  • Jag saknar bikram, har inte gått en enda gång sedan jag flyttade till Stockholm… Jag känner mig alltid som en hjältinna efteråt, bara av att ha överlevt liksom, och REN ( iallafall efter duschen 😛 ) !

    soffan 2011-07-20 21:45:20 http://soffans.se
    Svara
  • Roligt med ”bakteriemattorna”. Var tvungen att provrulla en egen matta för att se om resonemanget stämmer och visst är det så. ”Soffa” lugnt!

    Pelle 2011-07-20 21:02:57
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!