8 enkla tips som gör dig lyckligare

Tji fick du som gått på kvällstidningarnas löp och köpt nummer efter nummer i hopp om att få platt mage och fast rumpa. Allt annat skulle lösa sig då. Livet skulle bli toppen och ju mindre daller förhoppningsvis desto mer lycka. Kanske har du enträget ätit fett, grapefrukt, råkost, endast efter lunch eller kanske inte alls någon dag – på order från tabloidernas förstasida. Tji fick du när det inte räckte.

För när det nu är beach 2011 som vi alla tränat och späkt oss inför ända sedan första löpet efter nyårsnatten, så duger det inte att platt mage och fast rumpa. Nä nu jäklar måste vi ta till andra medel för att dessutom bli lyckliga. ”8 enkla tips som gör dig lyckligare” lockar Expressen med och utan att ha köpt numret eller ens gått in på sajten så kan jag ge dig ett riktigt bra och enkelt tips:

1. Läs aldrig kvällspressen!

Innehållet i kvällspressen var något som diskuterades på Tidningsutgivarnas seminarium om ”mediemakt och unga” under Almedalen. Blondinbella var med och debatterade och uttryckte ungefär samma bestörtning som jag över att kvällspressens löp är vad som når de unga, och i brist på annat blir kvällspressens innehåll blir ofta den enda sanningen. Jag själv läser inte ett enda ord kvällspress sedan rätt lång tid tillbaka. Jag blir deprimerad och rätt äcklad av skandaler och kvällstidningsstoff. Jag vill faktiskt inte ta i den smutsen – jag blir lyckligare utan.

Jag kan också komma på 7 andra tips för att bli lyckligare.

2. Träna! Det spelar ingen roll vad du gör – men träning frigör endorfiner. Lyckopiller i sin rätta form!

3. Ät glad mat! E-nummer och färglös mat gör oss gråa inifrån och ut – byt till sådant som kroppen mår bra av. Och ja, kroppen mår bitvis bra av choklad och glass – men mata den med rätt sorts choklad och glass.

4. Gör det som är viktigt för dig. Inget annat. Vi är inte stöpta i samma form med samma prioriterinar och drömmar.

5. Le och världen ler mot dig.

6. Älska. Dig själv och andra.

7. Ta vara på det lilla och det stora. Lev här och nu och sen och för alltid. Låt inte imorgon komma i vägen för det som är idag.

8. Våga! Våga göra tips nummer 1 till 7, och allt annat som du drömmer om och som får ditt hjärta varmare och din magkänsla att spinna.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!