Långholmen

Långholmen erbjuder fin city trail running – stig och skog som verkligen är mitt inne i stan. Klockan 06.30 låter trafiken från Essingeleden som en liten humla och alla sover i sina husbilar på autocampingen mitt under Västerbron. Man är inte alls ensam, då och då möter man andra löpare som springer bland stenar och rötter, grus och asfalt. Långholmen är, trots att det ligger mitt inne i stan, en stillsam liten holme.

Det var inte helt enkelt att gå upp imorse – men jag hade verkligen bestämt mig för att komma upp och morgonjogga så telefonen låg redo att väcka mig 05.40 på ett bord långt från sängen. Jag lyckades visserligen snooza ändå: genom att 2 gånger kliva upp ur sängen, ta 3 steg till bordet och sedan förhala det oundvikliga. När det sedan var dags på riktigt kände jag mig mer död än levande men en morgonjogg på 6 km rådde snabb bot på det.

Sommarmorgonen var galet varm redan klockan 6 och det kommer att bli en finfin dag. Långholmen doftade sött av intensiv växtlighet och jag sprang förbi rosenklädda väggar, prunkande kolonilotter och hav och åter hav av en massa grönt. Stockholm är fint, omväxlande och alldeles fantastiskt vackert.

PS. Om du gillar Långholmen lika mycket som jag tycker jag att du ska lägga en röst för att ön ska bli belyst och ännu mer löparvänligt

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!