Barfotalöpning

Halsen var bra nog för att äntligen, äntligen testspringa mina ”barfotskor” från Merrell imorse. Jag fick dem från Merrell för rätt länge sedan, men använt dem mest för att gå i för att verkligen skynda långsamt. Men imorse tassade jag och löparhunden iväg på Prins Bertils stig och ömsom sprang ömsom gick. Kroppen är egentligen inte tillräckligt löparfrisk för några vidare äventyr så vi tog det i små doser.

Hade jag gått direkt från mina Saucony Triumph till Merrellskorna hade nog fötter och ben fått sig en chock, men eftersom jag är så van att springa i mina Nike Free och liknande skor så kändes känslan i barfotaskorna hemvan och skön. Terrängen på Prins Bertil är snäll och barrig och jag skulle kunna tänka mig en 3-kilometrare där inom en mycket snar framtid för att känna på skorna mer i sin helhet.

Du som har en iPhone och är nyfiken på barfotalöpning kan hämta hem Merrells barfotaapp (med en barefoot challenge) där det finns tips och träningsprogram för barfotalöpning. En massa info (även om appen) finns också på deras hemsida.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!